Reklama

Reklama

Snímek The Runaways vypráví příběh stejnojmené dívčí rockové kapely, zformované v druhé polovině 70. let. Duší vůbec první dívčí kapely byla Joan Jett, kterou ve filmu ztvárnila Kristen Stewartová. Ozdobou a zároveň hlavní zpěvačkou byla Cherie Currie, kterou si zahrála Dakota Fanningová. Dívky skupinu založily už jako teenagerky a úspěch se dostavil velmi rychle, byly však mezi nimi velké problémy a každá z nich viděla společnou budoucnost trochu jinak. Film, založený na memoárech právě Cherrie, popisuje počátky kapely, nečekanou slávu, její temnou stránku a vztahy mezi jednotlivými členkami, které vedly zákonitě až k rozpadu skupiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (370)

Morien 

všechny recenze uživatele

Kdyby hrdinky nepůsobily tak dětinsky, možná bych jim věřila, že jsou něco víc než jen rozmazlení frackové, kteří z nudy začnou ukazovat světu, jak jim je všechno strašně u prdele, a jenom levobočkem k tomu občas mlátí do kytary. Takhle je obsazení věkově autentičtější, ale když vidím ty tváře, tak mi za nimi něco chybí. A tím pádem mi něco chybí v celém filmu. A pokud je to šablonovitý životopisný film bez špetky invence, tak chci aspoň zajímavé herce, ne bandu puberťaček. Ufff, to jsem dneska ale zlá. Chci už konečně vidět dobrý film! ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Narození - Puberta - Dospělost - Druhá míza - Stárnutí - Smrt = sex, drogs and ... music! Ne, ne, ne. Holky nikdy nebudou jako kluci, jelikož nemají jejich myšlení. Ony potřebují k někomu vzhlížet, věřit v nějakého Boha. Nepustí se jen tak do hluboké řeky plné krokodýlů, nenávistí, podvodů, intrik a nedůvěry. Proto nikdy nebudou vládnout světu! ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Runaways nebyly nejlepší dívčí rocková kapela. Runaways nebyly ani první dívčí rocková kapela. Popravdě za moc nestály, ale určitě byly hezčí, než ty pipiny, co je tu hrajou. Film stojí taky za starou belu a jediná věc, která mě na něm trochu pobavila, byla scéna, kdy Joan Jett učí onanovat zpěvačku. Té to moc nejde, ale když jí Joan poradí, aby přitom myslela na Farrah Fawcett, zpěvačce to začne hned jít mnohem lépe. (Věřím, že tímhle megaspoilerem jsem filmu získal nějakého diváka navíc.) Mimochodem, Lita Ford, po Joan druhá nejslavnější hudebnice z Runaways, měla v celém filmu asi tak jednu větu. (Myslím, že řekla, že zpěvačka je kráva.) Kdyby se to točilo v 80. letech, určitě by měla věty alespoň dvě! ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Biografie rockových div let 70-tých nepřináší, co se týče scénáře nebo zpracování, nic nového. Film naráží na to, že čerpá pouze z jedné autobiografické knihy a tím pádem mi tu chyběl poněkud komplexnější pohled ať už na vznik kapely nebo na její vzestup, který je vyřešen během pěti minut. Co se týče dvou hlavních hereček; K. Stewart je jako Joan Jett věrohodná. D. Fanning mi tak trochu lezla na nervy a spíš než rockovou hvězdu mi připomínala lehkou děvu v těle dětsky působící herečky(viz. koncertní záběry právé Cherrie Currie). Nejzajímavější postavou je rozhodně šílený producent Kim Fowley. Runaways především těží z výborného soundtracku, jinak by u mě uvízl v těžkém průměru. 7* ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

U Runaways u mne forma přebila obsah, protože co se týče scénáře, to žádná bomba není, výhrady bych měl i ke Kristen Stewart a a Dakotě Fanning, protože ta první vypadá jako že každou chvíli usne (vlastně její standartní grimasa) a ta druhá, já nevím, někteří herci by prostě neměli vyrůst, u Dakoty mi to obzvlášť vadí, čím je starší, tím hůře hraje. A navíc mi byla hrozně protivná a nesympatická. V tomto filmu. Jinak je to ale paráda, skvělá muzika, sedmdesátková stylizace a skvělý Michael Shannon:-) O Runaways, o těch hudebních jsem nikdy neslyšel (bude to tím, že se o hudbu zase tak hluboce nezajímám, jen ji poslouchám), ale hudbu Joan Jett mám rád. ROCKNROLL!! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Joan Jett (Kristen Stewart) vo filme používa hlavne gitary Gibson Melody Maker a 1969 Gibson Les Paul Deluxe. (Amityville)
  • Když Joan Jett poprvé slyšela nahrávku Kristen Stewart zpívající její písně, myslela si, že jde o záměnu kazet a zpívá ve skutečnosti ona sama. (SydneyB)
  • Žádná z hereček ve filmu nebrala opravdové drogy. Šlo pouze o vitamín B. Dokonce i v cigaretách byly pouze speciální bylinky. (zajda404)

Související novinky

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

Reklama

Reklama