Reklama

Reklama

Snímek The Runaways vypráví příběh stejnojmené dívčí rockové kapely, zformované v druhé polovině 70. let. Duší vůbec první dívčí kapely byla Joan Jett, kterou ve filmu ztvárnila Kristen Stewartová. Ozdobou a zároveň hlavní zpěvačkou byla Cherie Currie, kterou si zahrála Dakota Fanningová. Dívky skupinu založily už jako teenagerky a úspěch se dostavil velmi rychle, byly však mezi nimi velké problémy a každá z nich viděla společnou budoucnost trochu jinak. Film, založený na memoárech právě Cherrie, popisuje počátky kapely, nečekanou slávu, její temnou stránku a vztahy mezi jednotlivými členkami, které vedly zákonitě až k rozpadu skupiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (370)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film o dvoch kofách, ktoré sa nevedia vmestiť do kože a okolo seba majú zvrhlíkov, ktorí to dokážu ešte menej. Že podľa skutočného príbehu. Neviem čím je nasledovania hodný. Výroky ako „Nenávidím celý skurvený svet a môj foter je buzerant. Kašlem na pravidlá, chcem len orgazmus.“ sú fakt veľmi prínosné. Celý film je len o drogách, trochu o sexe a samozrejme hudbe. Tá odvrátená strana Rock and rollu. Našťastie tu boli aj lepšie pesničky, ktoré film neposlali do odpadu. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Království za herák aneb Když budeme kouřit a přirážet, budeme dospělé! Z těch dutých a blonďatých hlaviček jen jediná vyčnívala. Byla to Joan Jett, která se nebála postavit na vlastní nohy a rovnováha jejího uvažování byla v rámci možností "normální". Z CherryBomb (výtečná!) vytřískala maximum, načež zazpívala skladbu, která zapříčinila její nesmrtelnost. I love rock n roll se stala flákem té doby. The Runaways mám rád, protože chtěly vytvořit novej svět, ale ten jim zatraceně nevyšel. Tenhle film je jejich upřímnou zpovědí, která byla zahrána bravurně. Režisérka nehnala o překot k cíli, jen měla smůlu, že Runaways byla složitá skupina, a ta potřebuje větší prostor pro uchopení jejich pubertálních madel. I tak ale stojí za shlédnutí. 7O% ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Hello, Daddy, Hello, Mom. I'm your cherry bomb! O kapele The Runaways jsem v životě neslyšel a když jsem viděl trailer na tento film, nejdřív jsem si myslel, že to bude typický snímek o malých holkách, co chtějí být slavné. Nicméně něco mi říkalo, ať tomuto snímku dám šanci. Nevím, možná jsem jen chtěl vidět Kristen Stewart, jak opravdu hraje, možná jsem chtěl vidět Dakotu, z které už roste opravdu pěkná kočka. Ale faktem zůstává, že tenhle film mě opravdu překvapil. Jeden by řekl, že to je neoriginální příběh (holky chtějí být slavné, zažijí momenty slávy, samozřejmě se to neobejde bez drog a alkoholu, aby se nakonec rozpadly) ale já říkám, že mi to bylo jedno, když to tenkrát takhle bylo. A já to prožíval s nimi. The Runaways je snímek, který má po většinu stopáže neuvěřitelné tempo, skvělé písničky (jo, pravej rock, to není jak dneska Tokio Hotel a podobný sračky) a dvě naprosto dokonalé herecké výkony v hlavních rolích. Kristen mě opravdu přesvědčila o tom, že tu drsňačku nehraje, ale že jí opravdu je. Nikdy nepochopím, proč zrovna ona musela uvíznout ve Stmívání… A Dakota… mít klobouk, tak smeknu. Vynikající výkon, kterým mě i ona přesvědčila o tom, že z ní něco bude. Neříkám, že tohle je dokonalý film, pár klopýtnutí tam bylo (některé scény jsou ukončeny dost rychle, posledních 20 minut není tak energických, jako předešlých 80) ale přesto musím dát plný počet, protože jsem se bavil, poslechl jsem si skvělou hudbu a zřejmě si i pár písniček seženu. A jestli tohle nejsou důvody pro plný počet, tak už nevím. P. S. Michael Shannon byl zřejmě ten nejvíc ujetý manažer, jakého jsem kdy viděl. Každopádně si dokážu představit, že i dnes je někde v šoubyznysu někdo jemu podobný… ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

The Runaways řadím mezi to nejlepší co jsem kdy viděl. Rozhodně a nesesaditelně pro mě patří mezi Top10. Floria Sigismondi moc dobře shrnula cca 5 let do hodiny a půl filmu. Bylo to plné energie, kde se člověk nemá šanci ani na chvíly nudit. Emotivní, rebelské, s klady a zápory popularity. Dakota Fanning s Kristen Stewart to zahrály prostě naprosto skvěle a i když originální The Runaways miluji, tak písně přezpívaly opravdu moc dobře. Dakota Fanning alias David Bowie je pro mě prostě nezapomenutelná. Michael Shannon byl v roli Kima Fowleye excelentní. To co do role dal se podle mě nedá naučit. Líbilo se mi, že při koncertu v Japonsku měla Dakota stejné oblečení jako Cherie Currie v roce 1977 a celkově ten koncert vypadal až identicky stejně jako tenkrát, což dodalo filmu hodně. Film má toho tolik, od začátku legendy, přes její vrchol až po její pád. Velmi skvěle natočeno, zahráno a ještě k tomu s úžasnou hudbou. Chtěl bych o tomto filmu napsat tolik chvály, ale prostě nenacházím slov. Sex, drugs and rock&roll! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Rock & Roll, baby! Jako milovník nářezové kytarové muziky a zarytý punk-rocker nemohu být nespokojen! Tohle je film o tvrdejch holkách, co si klidně troufnou na bandu smradlavých metaláků, ujíždějí na chlastu a drogách a rády masturbují ve sprše. Když si to zrovna nedělají navzájem... Shit, zapoměl jsem upozornit, že komentář je do 18-ti let nepřístupný. Tohle biografické drama má prostě všechny správné přívlastky, jež jsou s oblíbenou odnoží hudby spjaté, a všichni, kteří nemají srdce na správném riffu, ať se jdou bodnout. Fuck hip-hop, bitches, come get some guitars! Navíc v jakém jiném filmu lze vidět Kristen Steward, vášnivě líbající Dakotu Fanning? Jako režijní debut překvapivě fajn - bez hluchých míst, herecky na výši... solidní drama s bezva soundtrackem! UPDATE: Fuck this! S dvoudenním odstupem, naposlouchaných The Runaways a V.A. k filmu jsem se zamiloval. Five motherfuckin´ stars! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Pravá Cherie Currie přiznává, že upadla na podlahu své kuchyně a rozplakala se, když zjistila, že ji bude hrát Dakota Fanning. Dakota je totiž Cherie oblíbená herečka. (Red-horse)
  • Režisérka Floria Sigismondi prohlásila, že kdyby byla Dakota Fanning o něco starší, film by byl daleko odvážnější. Fanning bylo v době natáčení 16 let. (zajda404)
  • Počas nahrávania Dakotinej verzie piesne Cherry Bomb bola v štúdiu Cherie Currie, ktorá jej pomáhala, aby sa nová verzia podobala tej pôvodnej. (dwdb)

Související novinky

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

Reklama

Reklama