Reklama

Reklama

300: Vzestup říše

  • USA 300: Rise of an Empire (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300", se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Themistokles čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (1 348)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Ukážme, že sme sa rozhodli radšej zomrieť na nohách, než žiť na kolenách..." Pokračovanie dnes už kultovej "300-ky" je o niečo slabšie, ale inak ponúka veľmi podobný vizuálny zážitok plný nereálnych, ale oku lahodiacich súbojov. Krásny vizuál svojou prítomnosťou ešte vylepšila krásna E. Greenová , bez ktorej by to asi nebolo ono. A to hovorím ja, čo nemám rád bojovníčky vo filmoch...Film, ktorý sa takmer celý natáčal s pozadím zeleného plátna je plný trikov, ale ich kvalita je veľmi dobrá a je jasné, že takýto film, by ešte pred pár rokmi nemohol vzniknúť. Diváci zažijú rozbúrené moria bez toho, aby si herci namočili nohy, ale to nás nemusí zaujímať. Všetci bojovníci tu trpia vysokým tlakom a ich krv strieka na všetky strany. Najviac sa mi pozdávalo šikovné osadenie a previazanie príbehu i s predchádzajúcim filmom. Potešila ma účasť hrbatého zradcu, ale v závere sa akosi pozabudlo na Božského kráľa Perzie. Žeby dvierka na ďalšie pokračovanie? 80%. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Boj se přesouvá na athénskou frontu, na moře, a je to kupodivu... slušnej nářez. Všeho všudy už to (logicky) není takový překvápko jako posledně, tenhle "vizuál na steroidech" už je dneska stará písnička, ani dvojka nepředvede až tak ultimátní akční orgáč jako jednička, krev je digitální, ale tím tam moje výhrady končí. Od začátku do konce jsem visel na tý nádheře, děj neměl slabších míst, ty rubací scény na jeden záběr se nedají okoukat, charisma dvojice Stapleton-Greenová velmi dobré, jejich milostná scéna jedna z nej. Plochá zábava to možná je, ale mně prostě bohatě stačila. Obě třístovky se navíc hezky doplňují a odehrávají současně. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak ač se v poslední době považuji za kino fanatika, tak na tohle jsem nešel a dobře jsem udělal. Riskuji sice, že si tímhle komentem proti sobě poštvu některé své oblíbence kterým se to zatím vesměs líbí, ale nemůžu si pomoct. Jeden z mých oblíbenců se ptá co se vám na tom nepáčí? Já to obrátím co se vám na to páčí??? To fakt stačí tak kurevsky málo ke spokojenosti... Já sakra nejsem pseudointelektuál a umím ocenit poctivej vejplach, ale všechno má svoje hranice to tady jako do prdele fakt nikomu nevadí, že díky těm všudypřítomným zpomalovačkám a 3D efektům jsou ty bitvy naprosto nekoukatelný?! Fakt nepotřebuju vidět každej kill ve zpomaleným záběru navíc doprovázenej hektolitry naprosto trapný digitální krve. Jasně namítněte, že Wacoslav nadává když je to PG-13 a tudíž by měl chrochtat blahem z drsnýho Rka pro správný chlapy. To sedí já netvrdím, že nerad usekaný hlavy, končetiny, rozetnutý hrudníky atd, ale ta CGI krev mě fakt začíná neskutečně srát. Je to až do očí bijící jak je to naprosto trapný a nekoukatelný. Takže první 300 nebylo taky kdo ví co, i tam to zasírali těmi aspekty co jsem zmínil, ale bylo to ještě na přijatelný úrovni a hlavně tam byl charizmatickej Butler na kterýho se tenhle nesympatickej trapák z gumovým ksichtem co si tu hraje na hlavního hrdinu nechytá ani náhodou. Jediný co tuhle ptákovinu drží nad vodou je skvělá Eva Green, která si tu záporňačku opravdu užila, dokonce ukázala i kozičky, takže v tomhle pohledu není co vytknout bez ní by to bylo na hraně jedný hvězdy a odpadu takhle nakonec udělím velmi slabý 2* a nechtějte po mě abych na to někdy koukal znova.25% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

300: vzestup Noama Murry, Izraelce, kterého do teď znali jen chorobní sjížděči reklam. Druhá třístovka v mnoha věcech převyšuje tu první, například už postava Leny Headeyové (ha, počeštil jsem to, komu se to tak nelíbí, ať si Lannisterského lva políbí) už není k uzoufání nudná, nýbrž nahláškovaná a zábavná. Nový testosteroňák v hlavní gerojské úloze taky získává kladné body, jelikož to není jen osvalená hora, nýbrž logicky uvažující entita, která má určité povědomí i o takových náročných disciplínách, jako je ironie, nadsázka a humor (navíc má modrý plášť, což je kladný bod jako dobře rostlé prase). Děj je taky lepší, jenže... V jedné věci druhá třístovka ztrácí, v prvním díle byla akce geniální, v záběru byli ZCELA vidět oba soupeřící bojovníci, tady jsou jen záběry, kdy je přes celé plátno vidíme rameno a omečenou paži ( mnohem méně kopí, jak trudmé), akce je tak mnohem méně přehlednější a tuctovější, její pravdivost z hlediska historické taktiky se taktéž odploutvila kamsi do hlubin Egejského moře. PS: Eva green je roztomilá, živočišná, přitažlivá a obávaná a vše v naprosto skvostné podobě. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Baví mě místní orgasmické výkřiky nad párkem pošahaných koz, a taky že je prý nové tříkilo zejména o oné sexuální scéně s Evou Green. Blbost! To hlavně fetišisti na hollywoodské filtry, hýřivé barvičky a cool CGI (se mnou v čele) znovu mlaskají blahem, tenhle celovečerní aspekt se totiž Murrovi vážně vydařil na jedničku s hvězdičkou. Těsných 8/10 s tím, že akce mělo být asi tak o 300% více a celé to poměrně kazí repetitivní soundtrack. Jinak ale svého prvního naslepo koupeného BR zdaleka nelituji, vynechání kina dost štve. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (30)

  • Kvůli akčním scénám musela Eva Green (Artemisia) projít intenzivním tréninkem bojových umění. Rovněž se musela naučit zacházet s mečem. Splnila si tím sen zahrát si akční hrdinku. Pro roli Artemisie byla jedinou volbou. (R´Hell)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama