Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou různé cesty, jak projevit lásku - třeba v ringu.
Do nápravného zařízení pro mladistvé přichází mladý kněz Herbert, aby zde vykonával pastoraci. Herbert se od samého počátku střetává s neprostupnou komunikační bariérou. Oporu nenachází ani ve vychovatelském sboru, jehož šedivou eminencí je zástupce ředitelky přezdívaný Šéfík. Tento muž je bývalým boxerem a tento sport provozuje také v ústavu. Svěřenci, pokud chtějí mít u Šéfíka nějaké výhody, musí boxovat. K tréninkům patří také zápasy, kde se často nechává volný průběh agresivitě mladých delikventů. Herbert pochopí, že má-li hlouběji proniknout do života ústavu, musí přijmout zdejší pravidla. Přesvědčí Šéfíka, aby jej postavil do zápasu, a ten mu schválně vybere nebezpečného protivníka. Během krvavého střetnutí je Herbert drsně zbit. Dokáže však vydržet do konce a ještě druhý den přijít na svoji hodinu. Tímto výkonem si zajistí u svých svěřenců jistý respekt. Je však otázkou, zda díky tomu získá i jejich náklonnost nebo jej naopak zničující zážitek připraví o poslední zbytek chuti do práce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Jiří Havelka ve vážnější roli otce Herberta, který se v ringu (nápravné zařízení pro mladistvé) snaží získat respekt chovanců mmj. tím, že pouští film Misie. Naďa Urbánková v roli ředitelky působí komicky, stejně jako prostředí nápravného zařízení. Linie, v níž hledá samotný otec Herbert svou cestu - při běhu, u klaviru zajímavá i obrazově, stejně jako symbol kostela, kterým může být tělocvična - pro Šéfika (Martin Dejdar), koncertní podium - pro hudebníka (Jan Dolanský), nebo školní třída. Zajímavé prolínání obrazů ze života v ústavu a v kostele. Škoda, že všechny postavy nebyly propracovány jako hlavní, ale na padesátiminutový formát lepší průměr.Scénář: Eugen Liška, hudba: Vojtěch Komárek. ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

No jo... Pár minut po skončení a už se nám tu rýsuje nízkých 25% ... Řekl jsem si jen "co čekat, když je to s nábožensku tématikou". (ale ne, to zas nechci odsuzovat.. to jen spíš nepochopím, jak tomu někdo může dát "odpad!") Hodnotím-li formu, tak ucházející, hodnotím-li myšlenku, tak skvělá. Tak můžu jen doufat, že procenta půjdou nahoru, protože to nebyla slátanina, mělo to hlavu i patu a rozhodně zajímavý a originální námět. A moc pěkně v hlavní roli Jiří Havelka!! (který si chudák ani nevysloužil drobný záznam v seznamu herců :) ()

Reklama

danielwanderer 

všechny recenze uživatele

Tak v prvom rade prekvapenie na mojej strane, keď si večer nachystám jedlo k telke, zapnem a vidím že niečo začína, zakukám sa a zrazu koniec?? No áno, televízny program potom prezradil, že sa jedná len o 50 minútový snímok. Čo som videl? Školu pre grázlov do ktorej prišiel mladý kňaz Herbert. Páčil sa mi pohľad na tamtajšie osadenstvo; metláci, leukemici, cigáni... Inak nwm, ale, ja pokladám škutavých za slušných ľudí, no necháme režiséra v jeho svete. No k Herberovi, on sa snaží nájsť s chalanmi spoločnú reč a povedať im v rámci vyučovania čo-to o Bohu. Čo ten ring? Kňaz v boji za svoju pravdu natiahne boxerské rukavice a... ()

klima777 

všechny recenze uživatele

S Otakárkem je to po umělecké stránce špatné... Možná kdyby všechno nebral ode zdi ke zdi. "Samota je místo, kam se ukrýváme atd." Vážně? Ono totiž, co, je dobré pro jednoho, nemusí být dobré pro všechny... Pěsti ve světle... Tak nás tou láskou třeba umlaťte :). A to mám ráda box a o teologii též něco vím... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Z toho námětu možná mohlo něco být, ale nakonec to vypadá, že scenárista jen chtěl dostat kněze do boxerského ringu a na nic kolem se nesoustředil. Díky tomu tu nejsou postavy, ale pouze typy – hodnej vychovatel (Dolanský), zlej vychovatel (Dejdar) atd. Jediná trochu propracovaná postava byl hlavní hrdina v podání Jiřího Havelky. Režisér také zřejmě nevěděl co s tím a tak z toho vyšel takový slabší průměr. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Scéna, ve které si ředitelka ústavu (Naďa Urbánková) "vyzvedává" otce Herberta (Jiří Havelka), se natáčela v knihovně Severočeského muzea v Liberci. (Agatha)

Reklama

Reklama