Reklama

Reklama

Prokletý klub

  • Velká Británie The Damned United (více)
Trailer

Film Klub prokletých vypráví temně humorný a konflikty nabitý příběh Briana Clougha (Michael Sheen) a jeho nešťastné 44 dní dlouhé trenérské mise u tehdejších anglických fotbalových mistrů: Leeds United. Bez svého věrného asistenta Petera Taylora (Timothy Spall) po boku a s šatnou plnou hráčů, kteří – zdá se – spíše podporují jeho konkurenta Dona Revieho (Colm Meaney), projde Clough během pouhých 44 dní nečekanou zkouškou agresivity a geniality. Taková jsou fakta příběhu. Příběhu Klubu prokletých. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (353)

honajz 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně pozitivní film o přátelství, namyšlenosti a sebeprozření. O fotbalu to žel moc není - jestli záběry ze zápasů dají dohromady tři minuty filmu, tak je to myslím ještě moc. Zazní zde ve spodních tónech ještě kritika výher na úkor zákeřných faulů a divadla ze strany hráčů, ale celkově je to o namyšlenosti jednoho chlápka, který si o sobě myslí, jak je skvělý sám o sobě, a nedojde mu, že jde často o týmovou práci. Herecky naprosto dokonalé, celé protežované Dejvické by si to mělo povinně pustit. Nejlepší je, že ten film plyne a plyne, a najednou je konec, ani člověk neví jak. Tvůrci navíc celé téma pojali s nadhledem a nevtíravým vtipem, ne jako slzopudné drama (i když ten závěr stojí za to :-)), čímž je z toho o to víc koukatelná záležitost. Podobných filmů na téma sebepoznání moc neznám, a to dokonce ani z křesťanské produkce. ;-) ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Mám strašně rád sportovní dramata, která jsou podle skutečných událostí. A když se to týká ještě fotbalu, je z toho film must see. Prokletý klub je film, který se tváří úplně nekomerčně, na nic si nehraje, ale má v sobě naprostou geniálnost. A v tom je pro mě rozhodně pětihvězdičkový. Pojednává o trenérské éře Briana Cloughe, jeho nevídané úspěchy a neúspěchy. Byl to člověk velmi ambiciózní, za vším, co řekl, si vždy stál a s nikým se nesral. Prostě to tady musím napsat, ač je to tu zmiňováno už asi stokrát. Brian byl člověk, který je neskutečně podobný Josému Mourinhovi - vždy si prosadí své a nebere si žádné servítky se soupeři. A v podání Michaela Sheena to byl velevýkon, který na mě zapůsobil neskutečně a ještě dnes si vybavuji jeho kolikrát arogantní chování, které dokázal vyjádřit jak slovy, tak mimikou. Ten člověk chtěl hrát skutečný fotbal, a né žádné divadelní představení, jak to můžeme vidět dnes takřka v každém zápase. A samotní fotbalisté k němu měli úctu a to prokazovali i na hřišti, kde hráli a neváleli se po zemi. Je to výjmečné drama. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Jakého trenéra teď hledá fotbalový svaz ? ......Nového, mladého s novými myšlenkami, ve sportovním úboru a hlavně náročného. Film se odehrává na dvouch rovinách a to v roce 1969 a v roce 1974. Nejdřív sledujeme vzestup klubu Derby County http://en.wikipedia.org/wiki/Derby_County_F.C. pod vedením trenéra Briana Cloughta a pak sledujeme jeho....ale podívejte se sami. Je to celé o fotbale, zúčastněný musejí dát do toho vše....city, lásku, oddanost i krev, bude - li to nutné. Brian není nejlepší trenér v Anglii, ale jak on sám řekl, " jsem jen lepší než druhý ". CITÁT - Tahle bláznivá ctižádost. Přijde a odejde. Někdy je i dobrá. To teda jo. Jako oheň. Kterej všechno vybudí. Pak ale tahle věc všechno zachvátí. A zničí, co máš v životě dobrý.... Ve filmu mimo jiné zazní i song Hight of the Red skupiny Deep Purple. Podařený snímek o kopané a vše co se kolem ní děje. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

a já se tak těšil.......:o( Jako příznivec té (pro jedny krásné, pro druhé nesmyslné ) hry zvané FOTBAL a především jako obdivovatel anglické premiere league v kombinaci se zdejšími veskrze pozitivními komentáři jsem si říkal.... tohle bude ONO! Konečně snímek, který si na nic nehraje a přiblíží i " nefanouškům " fotbalový život takový, jaký skutečně je ( byl ) bez příkras, bez zbytečných kudrlinek a pomůže přiblížit " obyčejným " lidem, proč člověk milující tuto hru, mu dokáže tak propadnout. Jenže ouha, paradoxně by se dalo říci, že tento snímek je dělán právě pro lidi, kteří fotbal vnímají pouze jako okrajovou záležitost. Pro skutečné fanoušky si troufám tvrdit, to bude určité zklamání. Je to takový " učesaný " snímek. Jednoduše mi nikdo nevymluví, že se z tohoto tématu nedalo " vytřískat " mnohem více. Tento film měl dýchat fotbalem, tradicemi, atmosférou, zapálením pro tuhle hru, emocemi, ale po hříchu se mi tohoto dostalo pouze v náznacích a to je zatraceně málo. Snímek jentak klouže po povrchu a myslím, že by mu prospělo i více dobových záběrů. Všichni velebíte výkon Michaela Sheena coby Briana Clougha. I zde tvrdím, že to " jiskření " mezi ním a Colmem Meaneym nebylo zrovna přesvědčivé. Tak snad někdy příště..... Zatím pro mě nadále number one ( co se týče fotbalového vyznání se k lásce ke (sportu ) zvaný FOTBAL) zůstává kniha Nicka Hornbyho, Fotbalová horečka! ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Průměrná fotbalová biografie, kterou z šedi nevytáhne ani tradičně skvělý Martin Sheen. Jeho televizní Duel s Nixonem má ale tisíckrát větší grády než ta směšná přestřelka, kterou absolvuje zde. V závěru jsem se cítil podobně jako při sledování letošních Pirátů na vlnách; tedy modlil jsem se, aby ten patos už proboha utnuli. Zvláštní, že oboje nese zásadní britskou stopu - ještě si snad začnu myslet něco ošklivého o současném UK filmu. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (17)

  • Brian Clough nebyl jen vynikajícím trenérem, ale také během své aktivní kariéry výborným útočníkem, kdy v letech 1955 až 1964 za Middlesbrough a Sunderland nastřílel v 274 ligových utkání 251 branek. (ragnar1)
  • Scény na futbalovom ihrisku v Derby County boli natočené na štadióne Leeds United. (ČSFD)
  • Brian Clough byl velmi kontroverzní postavou anglické kopané. Při svém působení v Derby County například údajně na hodinu nechal propustit sekretáře klubu, správce stadionu a šéfa skautů, protože je nachytal, jak se něčemu srdečně smějí po zápase, který Derby prohrálo. (curfew77)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno