Reklama

Reklama

Prokletý klub

  • Velká Británie The Damned United (více)
Trailer

Film Klub prokletých vypráví temně humorný a konflikty nabitý příběh Briana Clougha (Michael Sheen) a jeho nešťastné 44 dní dlouhé trenérské mise u tehdejších anglických fotbalových mistrů: Leeds United. Bez svého věrného asistenta Petera Taylora (Timothy Spall) po boku a s šatnou plnou hráčů, kteří – zdá se – spíše podporují jeho konkurenta Dona Revieho (Colm Meaney), projde Clough během pouhých 44 dní nečekanou zkouškou agresivity a geniality. Taková jsou fakta příběhu. Příběhu Klubu prokletých. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (353)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Anglický fotbal zbožňuju, pro své tradice, pro atmosféru, která vládne na stadionech, kvůli lidem kteří jím žijí celou svou duší. O jednom takovém člověku nebo spíše o dvou je tento film. Michael Sheen překvapil, nejenže sem jej nepoznal ale když jsem se na závěr v titulcích dozvěděl že Briana Cloughe hrál tentýž herec co se objevoval ve slátanině Underwordu, málem sem dostal infarkt. Na závěr snad jen napíšu že Damned United je zatím nejlépe zfilmované dílo o kopané co jsem měl možnost vidět. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ne, tenhle film opravdu není ani tak o fotbalu (originálně pojaté ztvárnění samotných zápasů je výrazné plus!), jako spíše o jednom geniálním talentu, který musel dojít k osobnímu prozření. Michael Sheen je coby Brian Clough absolutně dokonalý. Nekompromisní vyřídilka, nepopiratelné charisma, ale taky sobectví a bezohlednost jsou všechny vlastnosti této anglické trenérské legendy, které zvládá s naprostým přehledem. A je to hlavně on, kdo tomuto konceptuálně ne až tak tradičnímu životopisu přihrává k finálnímu skórování do branky diváckých sympatií. Že je ten závěr faulem minimálně na žlutou kartu nepopírám, ale proč někdy nepřivřít oči. 4 a ½. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výborný film o fotbale, který vlastně ani o fotbale moc není. Z fotbalových zápasů totiž vždy uvidíte maximálně 3 přihrávky nebo jeden faul. I tak to ale hodně dobře funguje, protože jde hlavně o portrét jednoho dosti ambiciózního a svérázného trenéra. A v tomhle ohledu se to povedlu opravdu náramně. Michael Sheen totiž předvádí opět bravůrní výkon a celý film stojí víceméně na něm. Režijně je to sice taky hodně dobře zvládnuté a bavil jsem se celou dobu, ale bez Sheena by to zkrátka nebylo ono. O to víc mě potom mrzí, že takový herec bere role ve filmech jako jsou Stmívání a Underworld. Jenom doufám, že si od těchto zbytečností bude k podobně dobrým filmům jako je tenhle vracet často. ()

Earl_23 

všechny recenze uživatele

Z nějakého důvodu jsem měl vždy anglickou ligu rád a ještě radši jsem měl Leeds United. I když ten "novodobý" Leeds. Proto jsem si ve filmu docela rochnil, a to prosím stačily jenom scény s tabulkami :-). Celkově jde rozhodně o kvalitní snímek se skvělým Timothym Spallem. Příběh, který psal sám život, je velice zdařilý. Jen mě trochu mrzí zpracování, od Toma Hoopera bych asi čekal víc... Třeba více vlastních než dobových záběrů. Možná i proto 4*, ale jinak super! ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

a já se tak těšil.......:o( Jako příznivec té (pro jedny krásné, pro druhé nesmyslné ) hry zvané FOTBAL a především jako obdivovatel anglické premiere league v kombinaci se zdejšími veskrze pozitivními komentáři jsem si říkal.... tohle bude ONO! Konečně snímek, který si na nic nehraje a přiblíží i " nefanouškům " fotbalový život takový, jaký skutečně je ( byl ) bez příkras, bez zbytečných kudrlinek a pomůže přiblížit " obyčejným " lidem, proč člověk milující tuto hru, mu dokáže tak propadnout. Jenže ouha, paradoxně by se dalo říci, že tento snímek je dělán právě pro lidi, kteří fotbal vnímají pouze jako okrajovou záležitost. Pro skutečné fanoušky si troufám tvrdit, to bude určité zklamání. Je to takový " učesaný " snímek. Jednoduše mi nikdo nevymluví, že se z tohoto tématu nedalo " vytřískat " mnohem více. Tento film měl dýchat fotbalem, tradicemi, atmosférou, zapálením pro tuhle hru, emocemi, ale po hříchu se mi tohoto dostalo pouze v náznacích a to je zatraceně málo. Snímek jentak klouže po povrchu a myslím, že by mu prospělo i více dobových záběrů. Všichni velebíte výkon Michaela Sheena coby Briana Clougha. I zde tvrdím, že to " jiskření " mezi ním a Colmem Meaneym nebylo zrovna přesvědčivé. Tak snad někdy příště..... Zatím pro mě nadále number one ( co se týče fotbalového vyznání se k lásce ke (sportu ) zvaný FOTBAL) zůstává kniha Nicka Hornbyho, Fotbalová horečka! ()

Galerie (47)

Zajímavosti (17)

  • S vydavateli knižní předlohy k filmu se úspěšně soudil irský záložník a bývalý hráč Leedsu Johny Giles - novela podle něj zobrazuje "spoustu věcí, které se ve skutečnosti nikdy nestaly". (curfew77)
  • Filmovalo sa na autentických miestach, a to v meste Leeds, Chesterfield, Scarborough, Wakefield či na španielskom ostrove Mallorka. (MikaelSVK)
  • Scény na futbalovom ihrisku v Derby County boli natočené na štadióne Leeds United. (ČSFD)

Reklama

Reklama