Reklama

Reklama

David Norris je stoupající politická hvězda. Nejmladší senátor v historii má reálné šance dostat se do kongresu. Vše však zhatí aféra z jeho studentských let, která se záhadně provalí těsně před volbami. Jde na pánské toalety, kde si chce připravit proslov poraženého. Potká zde krásnou ženu Elise, do které se na první pohled zamiluje. Věří, že to je láska na celý život. Z tohoto omylu ho však vyvedou podivní pánové, kteří se mu představí jako správci jeho osudu a sdělí mu, že s ním mají úplně jiné plány a že jeho vztah s Elise mezi ně rozhodně nepatří. Tato organizace řídí život každého z nás a pro Davida naplánovala kariéru, která končí možná až v Oválné pracovně Bílého domu. Jenže to by musel nechat Elise na pokoji, což se Davidovi nechce. Pokud se David rozhodne odchýlit se od jejich plánů, budou se správci osudu velice zlobit a udělají všechno pro to, aby se David do jimi nalinkovaných kolejí okamžitě vrátil. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (1 433)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na otřepanou romantickou linku, ve které nechybí závěrečný běh vstříc záchraně lásky, je v lehké nadsázce naroubován sci-fi prvek, který si má pohrávat s tématy jako determinismus a svobodná vůle a přitom jsou ti hoši v kloboucích jen laciná parta cockblockerů, které ředitel úřadu nechá leda leštit kliky od portálových dveří. Nevím, možná mi tam chyběla ke konci drobnost, jako třeba Coldplay ve Wicker Park, aby to mělo podobný dopad. Takhle jsem trpěl nepřesvědčivého ufňukance, který hopsá jak zamilovaný zajíc za Emily (což lze pochopit) a naděje, které jsem po půli vkládal do post-coitum pilule Terryho Stampa, se také nenaplnily. Nejlíp tam nakonec působí samotný New York a Anthony Mackie, který se pro Damona stal dalším Bagger Vancem.. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Dlho som sa tomuto filmu vyhýbal čiste len kvôli posteru čo bola obrovská chyba, ktorú už nezopakujem. Film je Veľmi zaujímavý ...... Celý čas som len tíško sedel a kukal na film s veľkým obdivom, pretože scenár a réžia Georgeho Nolfi ma tak vtiahla do deja, že mi 106 minutová stopáž filmu ubehla nenormálne rýchlo. Tiež musím povedať, že romantická dvojica ani nemohla byť lepšie obsadená ako bola, zas raz výborný Matty ktorému krásne sekundovala Emily Blunt. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Vezměte Matta Démona a Emily Blant, šoupněte je do romantického filmu zabaleného ve sci-fi hávu a máte film, který by mě nikdy nemohl zajímat. Jenže já se náhodou kouknul a dopadlo to...dobře. A to je asi ta největší pochvala, kterou kdy ode mě "něco takového" uslyší. The Adjustment Bureau - 69% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: George Nolfi | Hudba: Thomas Newman | Produkcia: George Nolfi, Chris Moore | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: Media Rights Capital | Rozpočet: 51 miliónov $ | Tržby: 127,104,813 $ || Matt Démon v roli chlapa, ktorý vie o svete pravdu, naháňajúc dievčinu v červených šatách - pred agentmi v obleku. Podobá sa to niečo? :-) Recyklovanie fungujúcich elementov musí byť odpustiteľné, veď každý žáner má to svoje, z čoho musí ťažiť... George Nolfi to skúsil veľmi nápadite, no filozófiu filmu nerozvynul do nadpriemernosti kôli konzumačnosti, a psychiku postáv neuprednostnil pred vizuálnymi hrátkami - čo je veľká škoda z pohľadu sľubného potenciálu celku. Nevadí, i takto je to nadpriemerná zábava. Ps: Efekt nevysvetlených sci-fi prvkov funguje skvele, to isté využíva žánrovo bratský film Limitless, s o niečo väčším úspechom. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Většina lidí mluví o milém překvapení, já ale na The Adjustment Bureau sázel jako na černého koně začátku roku, takže výsledný 70% dojem zůstal mírně za mým očekáváním. Každopádně je to film ve všech směrech příjemný, úsměvný a hravý. Nastíněná mytologie pánů v klobouku působí zajímavě, býval bych se rád podíval trochu víc do hloubky - třeba na úkor té retro zamilované linie o muži v problémech a ženě, která neví. Ale to jen tak zbytečně kriticky plkám - The Adjustment Bureau funguje jako romantická sci-fi / fantasy jednohubka bezvadně, tak proč něco namítat. Škoda jen toho závěru, kde se to všechno vyřeší až příliš hladce. Na debut bez debat povedené. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (28)

  • Matt Damon (David Norris) na útěkové scény trénoval pilně. V běhu dokonce pravidelně porážel svého dubléra. (movieband)

Související novinky

Greengrass kašle na Bournea

Greengrass kašle na Bournea

03.12.2009

Nejdřív se říkalo, že Paul Greengass a Matt Damon jsou plní entusiasmu, pokud jde o čtvrtou akci „agenta bez minulosti“. Pak ale šly dobré vztahy Greengrasse a studia Universal do kompostu. Důvod?… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Reklama

Reklama