Reklama

Reklama

Potraviny, a.s.

  • USA Food, Inc.
Trailer 2

Přesvědčivý depresivní pohled na velkopodnikání ve výrobě potravin nejen popisuje jejich nechutnou cestu z polí a stájí ke spotřebiteli, ale zároveň zkoumá ekonomický řetězec, v němž následky zdánlivě levného jídla, kdy hamburger stojí méně než brokolice, nese celý zdravotní a sociální systém. [MFDF Jihlava 2009] (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (133)

HAL 

všechny recenze uživatele

Zpočátku dokument zavání příliš jednostrannou propagandou, ale pak stále více spoléhá na statistiku a rozumnější argumentaci - a hlavně se drží pryč od extremistických názorů a apokalyptického vidění problémů bez smysluplného umírněného řešení. Hodně zajímavých náhledů na skutečnosti, které jsou mimo hledáček většiny lidí (aneb jsou i větší problémy než jen ty o kterých mluví vegetariáni). Nicméně ocenil bych trochu pozitivnější náhled na výhody průmyslové výroby jídla, které tu prakticky nejsou zmíněny - obzvlášť ty ekonomické, kterým amerika vděčí za to, že se dnes ve světě mluví anglicky, a ne rusky. 8/10 ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Je odporné, co lidé vyrábí a poté jí (tomu říkám demokracie - lidé ani nemají ožnost nahlédnout do výroby, naopak za to mohou být žalováni). Někdo tu řekl, že je to sice hnusné, ale nutné, že na světě není dostatek jídla pro všechny lidi. Současné zemědělství je schopno nakrmit 12 miliard lidí, problém je, že chudým zemím nikdo potraviny nedá zadarmo, ve všem jsou peníze. ()

Reklama

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Celý mi to přišlo přitažený za koule, ale je to tím, že se to týká hlavně USA. Tady si nedokážu představit, že by ministerstvo nemělo páky na zavření nějakého provozu anebo aby mi někdo zakazoval skladovat semena na příští rok. Amerika je země dementů a tenhle dokument to dokazuje. Třeba mexická rodina co volí mezi lékama pro taťku a zdravou stravou. Wtf? Co třeba najít si jinou práci? Vrcholem byla bojovnice za zákon vyšší kontroly kvality masa, které umřel syn poté, co jej nacpávala ve fast foodu. Fakt nechápu. To dítě sotva mluvilo a ona jej vzala, aby dobrovolně žral ty sračky, když je ještě tělo ve vývinu??? Vrcholem byly levičácký kecy, že za zničenou planetu může jen podnikání a zpodobnění Wall Martu jak začal prodávat organic potraviny. ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Podepsal bych se pod Dadelův komentář. Jenom bych dodal že nejsympatičtější postavou mi byl jižanský farmář, který chová zvířata starou dobrou metodou - pastva, ruční zabíjení atp. I jeho názory jsou celkem rozumné. Souhlasím s ním že maso "pěstované" tímto způsobem je kvalitnější a čím víc se bude kupovat, tím lépe. Jak bylo ale ve filmu řečeno, ne každý na to má, takže ať se ekoaktivisté bouří jak chtějí, levné maso na trhu být musí, jinak by chudí (v USA např. maxičtí imigranti) neměli co jíst. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Zajímavé informace i poodhalení fungování nejen potravinového průmyslu v USA. "Vetší, Tlustší, Rychlejší a Levnější" aneb "Jste to, co jíte" takový je dopad Fast-Foodů na kvalitu potravin po celém světě a jsem rád, že jsem měl v "Mekáči" pouze "Ice Cream". Food, Inc. se snaží divákovi představit způsob, zacházení i celkové fungování dnešního potravinářského průmyslu od semínka po supermarket, kde patří téměř každá věc obrovským nadnárodním korporacím, kterým se jen těžko dokáže někdo vzepřít. 80 % ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Vo filme God Bless America (2011) je možné v jednej zo scén, ktoré sa odohrávajú v kine, vidieť plagát odkazujúci na tento snímok. (MikaelSVK)
  • Filmári pracovali predovšetkým v 3 štátoch USA, a to Kentucky, Severná Karolína a Nebraska. Rovnako aj v hlavnom meste Washington D.C. (MikaelSVK)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama