Reklama

Reklama

Potraviny, a.s.

  • USA Food, Inc.
Trailer 1

Přesvědčivý depresivní pohled na velkopodnikání ve výrobě potravin nejen popisuje jejich nechutnou cestu z polí a stájí ke spotřebiteli, ale zároveň zkoumá ekonomický řetězec, v němž následky zdánlivě levného jídla, kdy hamburger stojí méně než brokolice, nese celý zdravotní a sociální systém. [MFDF Jihlava 2009] (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

Attta 

všechny recenze uživatele

Slušný dokument o situaci potravinového průmyslu v USA. Tohle všechno mi opět potvrzuje jak moc velký odpad světa USA je. Nikdo mi tu zemi nevynachválí. Doufám, že alespoň některé tento dokument popostrčil k tomu aby si četli etikety na výrobcích v bochodě. Tady v EU sice taková situace není, ale číst si složení výrobku není na škodu i když části produktu pocházejí z třeba z eko farmy. Člověk si nemusí za každou cenu odepírat dobré jídlo aby jedl alespoň trochu zdravě a nejedl totální hnus. Tímto jsem trochu odbočil od hodnocení dokumentu, ale v podstatě tady tím vším se on zabývá a téma je to velice příjemné. Určitě doporučuju všem, co se zabývají trochu výživou, ale i těm co o výživě neví vůbec nic. 4 hvězdy jsem dal proto, že jsem měl pocit že chvílema je to trochu přitažené za vlasy. PS: Pro ty co tvrdí že v tom nevidí nic špatného a pletou do toho to, že maso potřebujeme jsou totálně od věci. Já maso miluju, ale rozdíl je v tom, že nechci jíst něco z čeho budu mít rakovinu, nebo jiné hnusy. V USA mají problém, tady tento problém naštěstí ještě nenastal a u nás se dá řešit kupováním masa v menších řeznictví, kde berou mastné výrobky od menších řezníků (teda alespoň u nás ve městě to tak funguje). Na konec jen říct -> zvědněte své tlusté prdele a nebuďte zdechlí si koupit kvalitní maso, které stojí kolikrát stejně jako ze supermarketů ať se nedostanem do situace ve které jsou teď oni. ()

daEmoNickY odpad!

všechny recenze uživatele

Fajn propaganda. Viděl jsem přesvědčivější. --- Velcí vyrobci vyrábí efektivně a v tomto filmu se je snaží očernit kde to jde. Obsahuje argumenty a logické klamy. Některé z argumentů by mohly být ok a mít váhu kdyby je pořádně podložili; jiné jsou nepodložené --- Kupříkladu se tu nerozebírají výhody a nevýhody kukuřice pro krmení zvířat. Ono je třeba mít vědeckou studii a ne názor "sme prasata nekrmili kukuřicí předtim, tak je to špatný teď". --- Tlustí američané si stěžují jak je potravinářský průmysl ničí. Jdu zažalovat psí hovínko protože jsem do něj šlápl. Faktem je že mají malé ceny hamburgerů. Mají je díky efektivnímu způsobu příprav. --- Díky malým cenám lidé kupují potraviny z fastfoodů (...), protože se jim nevyplatí kupovat výrobní potraviny a vyrobit si to sami (mouku, máslo, olej, maso ... atd). Anebo neumějí vařit? Anebo jsou líní? Anebo nemají čas na vaření? Co já vím. Čím méně kupují ty druhé potraviny tím dražší budou. To je trh. --- Tovární výroba je prý zlá, protože dělník dělá furt dokola jednu věc. Prostě to tak funguje efektivně, že se to dělníkům nelíbí je druhá věc. --- Tamti co vyrábějí "kvalitní výrobky". Kde je studie dokazující že jsou kvalitnější? --- Na chvíli jsem se zarazil jestli žijeme ve středověku nebo v průmyslové společnosti. Zajímalo by, jakým způsobem by pojal danou látku Adolf Hitler, který nechal točit propagandu pro svou věc. Příště kouknu na dokumenty natočené jeho filmaři, pardon na propagandu natočenou jeho filmaři ... ()

Reklama

agassi68 

všechny recenze uživatele

Je len škoda, že tieto poučné dokumenty sa neuvádzajú o 20.00 namiesto priblblých seriálov. Ale ľudia sú presne takí ako tá mexická family. Radšej si kúpia shit ako by mali ušetriť na bulvárnych časopisoch alebo cigaretách. A nadnárodné mafiánske korporácie sú všade takže nemám ilúzie ani o strave u nás. Stačí si pozrieť výsledky hygienických kontrol v obchodných reťazcoch.. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Zpočátku dokument zavání příliš jednostrannou propagandou, ale pak stále více spoléhá na statistiku a rozumnější argumentaci - a hlavně se drží pryč od extremistických názorů a apokalyptického vidění problémů bez smysluplného umírněného řešení. Hodně zajímavých náhledů na skutečnosti, které jsou mimo hledáček většiny lidí (aneb jsou i větší problémy než jen ty o kterých mluví vegetariáni). Nicméně ocenil bych trochu pozitivnější náhled na výhody průmyslové výroby jídla, které tu prakticky nejsou zmíněny - obzvlášť ty ekonomické, kterým amerika vděčí za to, že se dnes ve světě mluví anglicky, a ne rusky. 8/10 ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Systém má nepochybně vadu, za vším hledej kukuřici - to jediné jsem se v podstatě dozvěděl. Potenciál tématu byl daleko větší a není vytěžen naplno. Nic co by mě smetlo a donutilo více přemýšlet (mimo uvědomění si zrádných licenčních práv na GMO). Vidíme zástupce pouze jedné strany a názory jenom strany proti velkovýrobě s jednoduchým schématem "fandíme tomu, kdo má vtipný jižanský přízvuk". Nenabízí nám nikdo uceleně promyšlené řešení (nebo snad žádné není?) - a to mi dost chybí. 65 % ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Vo filme God Bless America (2011) je možné v jednej zo scén, ktoré sa odohrávajú v kine, vidieť plagát odkazujúci na tento snímok. (MikaelSVK)
  • Filmári pracovali predovšetkým v 3 štátoch USA, a to Kentucky, Severná Karolína a Nebraska. Rovnako aj v hlavnom meste Washington D.C. (MikaelSVK)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama