Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moravským venkovem, vínem a láskou napravený pražský podvodníček Honza žije s přítelkyní Klárkou v chalupě po dědovi, a snaží se proniknout do tajů vinařství. Dům se sice rozpadá, vinaření se příliš nedaří, ale Honza se s Klářinou pomocí nevzdává. Jeho poklidný život však nečekaně skončí, když se objeví kamarád Jirka, který utekl z Prahy. Bohatý podnikatel Kocúrik ho přistihl se svou dcerou Marií, a protože pro někoho takového ji nevychovával, najal si na Jirkovu likvidaci nájemného vraha Tichého. Ten se vydá na Pálavu a ubytuje se u souseda Kozderky. První pokus o Jirkovu likvidaci nevyjde, protože i když Tichý poškodí brzdy Honzova starého auta, dvojice dojede v pořádku a zpátky ji kvůli podnapilosti přivezou policisté. Do Višňové dorazí manželé Kocúrikovi, kteří se kvůli těhotné dceři vydali za nic netušícím Jirkou. Naštvaný je na něj i Honza, protože rušivě zasahuje do jeho vztahu s Klárou. Jirka se ho snaží usmířit, a tak se pustí do práce, oba však propadnou do tajného sklepa, kde objeví nejen archívní víno, ale také díru vedoucí do Kozderkova sklepa. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (657)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Opajšovaný pseudoburčák pro Pražáky. 1)  První díl, jakkoli se mi nezamlouval, měl alespoň pěknou kameru a jistou atmosféru._____ 2)  Zde jsem se zase několikrát pousmál. Takže nula od nuly (v našem případě jeden bod od jednoho bodu) pojde._____ 3)  6.10.2021 - A vida, po opakovaném zhlédnutí opět musím konstatovat, že podobně jako v prvního dílu, se mi i tento docela zalíbil. Zvyšuji hodnocení na tři hvězdičky. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

2Bobule sice nedosahly kvalit sveho predchudce, nicmene nemaji se za co stydet, porci legrace servirovali tak akorat, aby to kazdou chvili vyvazily skvelou jihomoravskou scenerii...urcite doporucuji vsem, kterym se prvni dil libil...je to film, pri kterem si odpocinete, zarelaxujete... Normalne mistni uzivatele nehodnotim, ale opravdu nechapu, jak muze dat nekdo tomtuto filmu hodnoceni Odpad!. Do totalniho zablaceneho skvaru maji 2Bobule hodne daleko... ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nevinně o víně po druhé, tentokrát více ztřeštěně. Všechno začíná honičkou, kdy Jirka prchá před svým skoro tchánem, který ho chce zabít, protože mu zneuctil dceru Marii. Tchán v podání Jiřího Krampola na něho pošle nájemného zabijáka Jiřího Korna. Jirka prchne na Moravu ke svému kamarádovi. Tam se za ním vypraví i zabiják. Bohužel se ubytuje u Miroslava Táborského, který mu místo kvalitního vína naservíruje strašný patok. Pak se na Moravu vypraví i rodiče Marie, kteří znají jen název vesnice, ovšem těch vesnic je několik. Takže objíždějí jednu po druhé, až nakonec dorazí do té pravé. Dočkáme se i svatby, kde se bude ochutnávat slámové víno. To bylo něco málo k nástinu děje. Pan Lipský se ve filmu objevuje jako duch, který vždycky Honzovi vyjeví nějakou životní pravdu. Pan Krampol se pěkně předvedl. Měl tu i jednu nechutnou scénu, při které celé kino vybuchlo smíchy, a to bylo, když se šílěně opil a ustlal si v pěstírně žížal a Jana Švandová ho šla hledat. Kachna od Citorenu přežije všechno, i průlet bilboardem. Není divu, protože původně bylo autíčko vyrobeno pro sedláky a nyní je sběratelskou kuriozitou, za kterou se každý s úsměvem otočí. Adámkovo vinařství vyrábí velmi kvalitní víno. Už jsem ho pila. Takže, vím o čem mluvím. Nechávám si ho vždycky pro zvláštní příležitosti. Odcházela jsem z kina s velmi příjemným pocitem. Říkala jsem si, že by klidně mohl vzniknout i třetí díl. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Stejné jako první film: tzn o ničem. Přesto se na to docela dobře dívá, nemusel jsem se tomu pořád smát jako Libuši, nebo se studem schovávat za sedačky jako u Miliardáře. Děj je naprosto mimo realitu, sled absurdních situací, které ve mě ale občas vyvolaly úsměv. Režie je pohodová, Lanného styl není výrazně odlišný od Bařinova. Jde jen o ten scénář, který je u 2Bobulí fakt na pěst. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Morava v reklamním hávku, s příběhem plným logických děr a v podstatě i s nesympatickými herci. Asi dva skutečně vtipné vtipy (včetně bankomatu). Hezký Mikulov. Ale i na letní komedii spousta otázek - proč Voříšková zůstává s chlapem, který se jen ožírá a barák mu padá na hlavu? Z čeho žijí? Jak to, že zůstali zavření ve sklepě, že hospodskou nenapadlo, že neodešli a nešla to zkontrolovat? (Minimálně večer.) Prostě je to celé postavené na vodě, nedotažené, násilím vedené k happy endu, postavy jsou životnější v Babovřeskách než tady. A Moraváci zas podaní pražským pohledem, hlavně jak všichni chlastaj. Plus spousta reklam až moc do očí bijících. Btw, Voříšková fakt neumí hrát, a nedej Bože, když má zahrát nějaké emoce! ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Na začátku filmu se v roli člena ochranky objeví bývalý profesionální bojovník a trenér Pavel „Hakim“ Majer. (Arnyfe)
  • Pokračování úspěšné jedničky vydělalo celkově 37,8 milionů Kč, zatímco první díl "jen" 31,2 milionů Kč. (pavlikv)

Reklama

Reklama