foto

Jan Skopeček

  • nar. 19.9.1925 (92 let)
    Litoměřice, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jan Skopeček se narodil 19. září 1925 v severočeských Litoměřicích. Jde o jednoho ze zakládajících členů libeňského Divadla Pod Palmovkou (1949), jehož členem je po celou dobu. Jde nejenom o herce a dramatika, ale také o tvůrce šesti divadelních her a několika rozhlasových dramatizací. Během 2. světové války byl nacisty držen v koncentračním táboře. Jeho manželkou je herečka Věra Tichánková.

Ve filmu a v televizi si zahrál zejména menší epizodní role či vedlejší postavy. Poprvé se ve filmu objevil v roce 1952 a to v dramatu ÚNOS. Jeho nejznámější hlavní rolí je otec v legendárním seriálu TŘI CHLAPI V CHALUPĚ. Na tento seriál v roce 1973 navázal film TŘI CHLAPI NA CESTÁCH.

Zahrál si například ve filmech DOBRÝ VOJÁK ŠVEJK, stvárnil četníka ve filmu VYŠŠÍ PRINCIP. Dále se objevil ve filmech KDO CHCE ZABÍT JESSII?, KLABZUBOVA JEDENÁCTKA, DRAHÉ TETY A JÁ, MAREČKU, PODEJTE MI PERO!, PARTA HIC, S ČERTY NEJSOU ŽERTY a v mnoha dalších. Jeho nejvýraznější postavou v posledních letech byl jednoznačně děda Novák v trilogii KAMEŇÁK.

Martin "Noviik" Novák

Herecká filmografie

Filmy

2018 Policejní historky
2015 Vánoční Kameňák
2013 Kameňák 4
2012 Definice lásky (TV film)
Vrásky z lásky
2010 Dešťová víla
Odcházení (divadelní záznam)
Vodník a Karolínka (TV film)
2009 Pamětnice
Peklo s princeznou
2Bobule
2008 Bobule
Na rozchodnou (TV film)
2007 Crash Road
2005 Kameňák 3
Trampoty vodníka Jakoubka (TV film)
Vítězství (TV film)
2004 Kameňák 2
Pražské padělky (TV film)
2003 Cesta byla suchá, místy mokrá (TV film)
Kameňák
Nepodepsaný knoflík (TV film)
2002 Kožené slunce (TV film)
Na psí knížku (TV film)
Waterloo po česku
2001 Samota (TV film)
1999 Jáma (TV film)
Muž s duchem (TV film)
Ošklivá princezna (TV film)
1998 Císař a tambor
Poslední vlak (TV film)
1997 Králův šašek (TV film)
1996 Chladné srdce (TV film)
1995 Playgirls II
Zelňačka (TV film)
1994 Ještě větší blbec, než jsme doufali
Nexus
Příběh kriminálního rady (TV film)
1993 Krvavý román
1992 Lady Macbeth Mcenského újezdu
Styď se, nebožtíku (TV film)
1991 Muž, který neměl důvěru (TV film)
Tedaldo a Elisa (TV film)
1990 Koho ofoukne větříček (TV film)
Zvonokosy (TV film)
1989 Fidlovačka aneb Žádný hněv a žádná rvačka (TV film)
Pane králi, jdeme z dáli (TV film)
Utopím si ho sám (TV film)
1988 Anděl svádí ďábla
Dobří holubi se vracejí
Milionová láska (TV film)
My se vlka nebojíme (TV film)
Pražské tajemství
1987 Arabesky (TV film)
Copak je to za vojáka...
Jak se princ učil řemeslu (TV film)
Lovec senzací
Ohňostroj v Aspern (TV film)
O zatoulané princezně
'38
1986 Česáč (TV film)
Čtvrtá strana trojúhelníku (TV film)
Dotyk zla (TV film)
Hříšný Václav (TV film)
Kluk (TV film)
Manželství Mamerta Kalivody (TV film)
Návštěvní hodiny (TV film)
Peníze a krev (TV film)
Španělská paradentóza (TV film)
1985 Boty (TV film)
Podfuk
Pohádka o Malíčkovi
1984 Dům u tří vlaštoviček (TV film)
Láska s vůní pryskyřice
S čerty nejsou žerty
Šéfe, jdeme na to! (TV film)
Všichni musí být v pyžamu
1983 Díra ve zdi (TV film)
Duch soudce Pauknera (TV film)
Fandy, ó Fandy
Hrom do kapelníka (TV film)
Princezny na trvalou (TV film)
Svatební cesta do Jiljí (TV film)
Záchvěv strachu
1982 Čertovy kameny (TV film)
Děkuju, pane profesore (TV film)
Od vraždy jenom krok ke lži
Příště budeme chytřejší, staroušku!
Za humny je drak
1981 Divoký koník Ryn
Každému jeho nebe
Pohádka o mokrosuchém štěstí (TV film)
Tajemství hradu v Karpatech
Zkouška (TV film)
Zpěv naděje (TV film)
1980 Každý má svůj stín (TV film)
Oddělení zvláštní péče (TV film)
Předjaří (TV film)
Romaneto
Signum laudis
Snídaně v pánském pyžamu (TV film)
Svítalo celou noc
1979 Hezký štědrý večer (TV film)
1978 Herecká dráha (TV film)
Králova žena (TV film)
Od zítřka nečaruji
Skandál v Gri - Gri baru
Střepy pro Evu
1977 Honza málem králem
Melouchář (TV film)
Mílaři (TV film)
Proč jsou na obloze draci
Šestapadesát neomluvených hodin
1976 Bouřlivé víno
Léto s kovbojem
„Marečku, podejte mi pero!“
O třech vandrovnících (TV film)
Parta hic
Povídky Svatopluka Čecha (TV film)
Zítra to roztočíme, drahoušku...!
Ženich uvízl (TV film)
1975 Dva muži hlásí příchod
Recepty doktora Kudrny (TV film)
Skopová kýta (studentský film)
Tak láska začíná...
Tam, kde hnízdí čápi
Titul pro hrdinu (TV film)
1974 Drahé tety a já
Za volantem nepřítel
1973 Družina černého pera
Hroch
Sen noci svatojánské (TV film)
Tři chlapi na cestách
Výstřely v Mariánských Lázních
1972 Lupič Legenda
Magnolia (TV film)
Pan Tau to zařídí
Pan Tau v cirkusu
Záhada červeného pudru (TV film)
1971 Dobrodružství na Labi
Nemaluj si čerta na zeď (TV film)
Třírohý klobouk (TV film)
Zlý dům (TV film)
Ženy v ofsajdu
1970 Bližní na tapetě: Šprýmař (TV film)
Dlouhá bílá nit (TV film)
Drobínek (TV film)
Jak se stal hastrman v Rokytnici ševcem (TV film)
Kapacita (TV film)
Pan Tau a Claudie
Za ranních červánků (TV film)
1969 Přehlídce velím já!
Učedník kouzelníka Čáryfuka (TV film)
1968 České pohádky: Jak se sedlák se selkou ulakomili (TV film)
Maratón
Objížďka
O Honzovi a princezně Félince (TV film)
„Rakev ve snu viděti...“
Záhořanský hon (TV film)
1967 Jak se stal Matěj Cvrček doktorem (TV film)
Klec pro dva
Princezna Pampeliška (TV film)
Tajemství Viléma Storitze (TV film)
1966 Fantom Morrisvillu
Kacafírek (TV film)
Kdo chce zabít Jessii?
Křišťálová noc (TV film)
Martin a červené sklíčko
Nahá pastýřka
1965 Káťa a krokodýl
Lysistrata (TV film)
Třicet jedna ve stínu
1964 Cesta kolem světa za 80 dní (divadelní záznam)
Pět hříšníků
Tři chlapi po roce (TV film)
Zapomenutý čert (TV film)
1963 Bez svatozáře
Hlídač dynamitu
Král Králů
Spanilá jízda
Tři chlapi v chalupě
1962 Deštivý den
Oranžový měsíc
Zelené obzory
1961 Aristokrati (divadelní záznam)
Jarní povětří
Ledové moře volá
Tažní ptáci
1960 Cesta domů (studentský film)
Generál (studentský film)
Nenávist (studentský film)
Nepokojné hody svaté Kateřiny (divadelní záznam)
Případ Lupínek
Rychlík do Ostravy
Valčík pro milión
Vyšší princip
1959 Mstitel
Princezna se zlatou hvězdou
Romeo, Julie a tma
Sny na neděli
Zlepšovák
1958 Hlavní výhra
Kubula a Kuba Kubikula (TV film)
Ohně na horách (TV film)
Poplach v Kovářské uličce (TV film)
Rozrušená země (TV film)
Smrt v sedle
Zatoulané dělo
1957 Poslušně hlásím
Škola otců
1956 Dobrý voják Švejk
1954 Botostroj
1952 Únos

TV seriály

2015 Doktor Martin (TV seriál)
Aromaterapie (S01E10)
2014 Svatby v Benátkách (TV seriál)
2013 Škoda lásky (TV seriál)
Diamantová svatba (S01E08)
2012 Život je ples (TV seriál)
2011 Čapkovy kapsy (TV seriál)
Soud pana Havleny (E05)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Záchvěv lidskosti (S01E01)
2007 Trapasy (TV seriál)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Potřebuješ zachránit? (S03E04)
2005 To nevymyslíš! (TV seriál)
2004 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
2000 Pra pra pra (TV seriál)
1999 Policajti z předměstí (TV seriál)
1998 Motel Anathema (TV seriál)
1997 Pražský písničkář (TV seriál)
Hospoda (TV seriál)
Dědci (S02E16)
1995 Život na zámku (TV seriál)
1994 O zvířatech a lidech (TV seriál)
Uctivá poklona, pane Kohn (TV seriál)
Vlakem na Vídeň (E04)
1993 Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (TV seriál)
Trojlístek zahajuje boj (E16)
Pomalé šípy (TV seriál)
1990 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Antropologie (S02E04)
1989 O čarovné Laskonce (TV seriál)
1988 Druhý dech (TV seriál)
Malé dějiny jedné rodiny (TV seriál)
1987 Případ kapitána Bábovky (TV seriál)
1985 Slavné historky zbojnické (TV seriál)
Vlak dětství a naděje (TV seriál)
Trápení kocoura Žolyho (E03)
1984 Slovácko sa nesúdí (TV seriál)
Zabijačka (S02E01)
1983 Návštěvníci (TV seriál)
Návrat do budoucnosti (E15)
1982 Dlouhá bílá stopa (TV seriál)
Větroplach (E10)
Karneval (E06)
Divadlo (E04)
další epizody (4)
1981 Muzikanti (TV seriál)
1979 Dnes v jednom domě (TV seriál)
Plechová kavalérie (TV seriál)
1978 Robinsoni z Kronborgu (TV seriál)
Ve znamení Merkura (TV seriál)
Případ živého muže (E03)
1976 30 případů majora Zemana (TV seriál)
Dáma s erbem (S02E06)
1974 Byl jednou jeden dům (TV seriál)
Obvaziště Boccaccio (E05)
Ďábelské ostrovy (E04)
Jízda do tunelu (E03)
další epizody (5)
1972 Ctná paní Lucie (TV seriál)
1971 Strašidýlko Fanfulínek (TV seriál)
Zaprášené histórie Ema Bohúňa (TV seriál)
F. L. Věk (TV seriál)
Epizoda 12 (E12)
Epizoda 9 (E09)
1970 F. L. Věk (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 5 (E05)
1969 Dobrodružství šesti trampů (TV seriál)
Pan Tau (TV seriál)
Hříšní lidé města pražského (TV seriál)
Kaprova smrt (E10)
1968 Klapzubova jedenáctka (TV seriál)
Sňatky z rozumu (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
1962 Tři chlapi v chalupě (TV seriál)

Dokumentární

2015 Tajemství Rudolfa Hrušínského (TV film)
2014 Tajemství Lubomíra Lipského (TV film)
2013 Tělo slovem... (TV film)
13. komnata Jana Skopečka (TV film)
2011 Nikomu jsem neublížil (TV film)
2010 Komici na jedničku (TV seriál)
2009 Neobyčejné životy (TV seriál)
2008 Příběhy slavných: Pepíček (TV film)
2007 Předčasná úmrtí: Návraty (TV film)
2003 Pokračování příště (TV seriál)
2002 Příběhy slavných (TV seriál)
Věčný Kristián Oldřich Nový (TV film)
1989 Zlatá ulička (TV film)

TV pořady

2013 Galashow 60 (TV pořad)
Televizní legendy (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2008 Benefice Lubomíra Lipského (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
2004 Tenkrát na východě (TV pořad)
2001 Barvy života (TV pořad)
Gulášek (TV pořad)
Na kus řeči (TV pořad)
1999 Noc s Andělem (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)
1998 Bakaláři 1998 (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
1994 Televizní noviny (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)
1989 Podľa zvyku starého (TV pořad)
1985 Kavárnička dříve narozených (TV pořad)
1977 Silvestr na přání aneb Čí jsou hory Kavčí (TV pořad)
1971 Vtipnejší vyhráva (TV pořad)

Hudební videoklipy

2008 Kryštof - Atentát (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Filmy

1972 Záhada červeného pudru (TV film)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace