Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moravským venkovem, vínem a láskou napravený pražský podvodníček Honza žije s přítelkyní Klárkou v chalupě po dědovi, a snaží se proniknout do tajů vinařství. Dům se sice rozpadá, vinaření se příliš nedaří, ale Honza se s Klářinou pomocí nevzdává. Jeho poklidný život však nečekaně skončí, když se objeví kamarád Jirka, který utekl z Prahy. Bohatý podnikatel Kocúrik ho přistihl se svou dcerou Marií, a protože pro někoho takového ji nevychovával, najal si na Jirkovu likvidaci nájemného vraha Tichého. Ten se vydá na Pálavu a ubytuje se u souseda Kozderky. První pokus o Jirkovu likvidaci nevyjde, protože i když Tichý poškodí brzdy Honzova starého auta, dvojice dojede v pořádku a zpátky ji kvůli podnapilosti přivezou policisté. Do Višňové dorazí manželé Kocúrikovi, kteří se kvůli těhotné dceři vydali za nic netušícím Jirkou. Naštvaný je na něj i Honza, protože rušivě zasahuje do jeho vztahu s Klárou. Jirka se ho snaží usmířit, a tak se pustí do práce, oba však propadnou do tajného sklepa, kde objeví nejen archívní víno, ale také díru vedoucí do Kozderkova sklepa. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (657)

mcb 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejotravnější film roku. Film, který dává tak okatě najevo, že nechce nic jiného, než vytáhnout z diváků prachy za každou cenu. Absence logiky, vtipu, příběhu a vlastně čehokoliv, na co jsme v "normálních" filmech zvyklí je umocněna naprosto bezinovačním Lanném, který všechno, co dělalo první film příjemným, smetl nestoudně pod koberec. Zbyla jen trapnost a otravní nesympatičtí hrdinové až po krk namočení v nechtěně hloupém příběhu. Jistě, že nekritičtí diváci to žerou i s navijákem, náramně se u toho baví a za rok či dva poletí na další Bobul3. Takhle chutná jen pravé krabicové víno zředěné s vodou. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kým v jednotke sa dala vychutnávať sladká Morava, Tereza a vinárska atmosféra, tu sa vytráca Morava (málo pekných obrázkov) aj atmosféra - tá prechádza do formy gagov, nie vždy vydarených. Našťastie Hádek si konečne umyl vlasy, je to výzorovo lepšie, a Krampol tu herecky exceluje. Aj na jeho príklade vidíme, že herecké legendy odchádzajú, ale žiaľ nové pribúdajú len veľmi pomaly, ak vôbec. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jan Holeček .. Necelé dva roky starší Bobule považuji kvalitativně za, vinařským žargonem řečeno, "pozdní sběr s osobitým buketem" ovšem 2Bobule jsou spíše "stolním, jakostním až nevýrazným samotokem." Degustace byla tím pádem velice povrchní a ex post vypláchnutí čistou vodou není od věci. ___ Rozjetí příběhu povážlivě drhne. Nová zápletka je strohá, aranžmá připomíná to horší z naší kinematografie (kostlivci Kameňáku lezou ze skříní) a do toho ubíjející "akční" práce s obrazem, jeho rychlostí a střihem. Naštěstí, to nejslabší je odbyto hned v začátcích a přesun do Moravských reálií, kde jsem jako doma, postupně zvyšuje úroveň do snesitelného průměru, který tak neuráží. Sice se nedaří tvořit tak pohodovou atmosféru, jako v předchozím filmu, ani příběh není tahounem, naštěstí vtipy se občas nejen daří, ale vybudí i lehký ovšem zasloužený smích. Hluchým míst se ani v tuto chvíli nejde ubránit, ale do finále už se snímek dohrká bez nějakých záseků. Přínos změny režiséra však nevidím žádný, nové postavy jsou obsazeny tzv. divácky vděčně, naštěstí původní trojice si drží svůj standard. _ 2Bobule jsou zkrátka přesněji ½ Bobule. ___ Víno se bez lásky dělat nedá - filmy o nich jakbysmet a láska k snadnému výdělku na tom nic nezmění. Nepochybuji totiž, že půjde opět o divácký hit, ale střízlivění dá tentokrát všem více zabrat. ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Obrovská škoda. Karikatury Korna a Krampola jakoby vypadly z Kameňáků a sem prostě nepatří, na rozdíl od těch relativně uvěřitelných, které jsou více (policisté, Langmajer) či méně (Táborský) zábavné. Samotný zbytek ale není vůbec špatný. Plyne to pomalu, plyne to příjemně, občas to naruší výše uvedené postavy, ale těžce bezstarostná atmosféra letních vinic a hlavní sympatické duo všechno vynahrazuje. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem že druhý díl Bobulí bude směle atakovat "špičkové" novácké produkce. Stalo se. Lukáš Langmajer je dozajista nejméně sympatický herec co se ve filmu vyskytuje. Dokáže mě taky urvat když půlka moravské vesnice má pražský přízvuk. To už si opravdu ti herci mohli dát více záležet, podobně jako to dokázali pánové Postránecký nebo Táborský. Film má tak strašně slabou dějovou linii, že jsem jen nevěřícně kroutil hlavou kdo tento scénář mohl vůbec vypustit. Tereza Voříšková nehraje, jen se hezky tváří a Kryštof Hádek také 0. Pochvalu si zaslouží snad jen dvojice policajtů a pan Lipský, který se vyskytuje pouze nahodile. Resumé: Kameňák vs. 2Bobule = remíza. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Když prolezou kluci dírou ve zdi, kterou ve sklepě udělal Honza (Kryštof Hádek), tak Jirka (Lukáš Langmajer) prohlásí, že by jí měli zadělat zpátky. Když s tím začnou, tak už je ale díra skoro zadělaná. (Duoscop)
  • Ve scéně, kdy se Honza (Kryštof Hádek) s Jirkou (Lukáš Langmajer) vrací ze skladu s krytinami, kde opatřili tašky na střechu, podává Jirka (Lukáš Langmajer) Honzovi (Kryštof Hádek) jedno balení. Když však od skladu utíkají, odnášejí balení dvě. (Skarface)

Reklama

Reklama