Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Boj mezi kočkami a psy byl, je a bude věčnou součástí tohoto světa. Prohnaná Kitty, zlá kočka bez chlupů, bývalá špiónka organizace MŇAU, ale zašla příliš daleko. Má v plánu uvést do provozu ďábelské zařízení, které pojmenovala Volání divočiny. To vyšle speciální zvuk a poblázní všechny psy na celém světě. Ti napadnou své pány a skončí v útulku, ne-li hůř. Tváří v tvář této hrozbě se kočky a psi snad poprvé v dějinách spojí proti společnému nepříteli. Podaří se jim zachránit sebe - a své milované lidi - před globální kočičí katastrofou? Připravte se na akční komedii, ve které budou chlupy lítat! (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (106)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Keď som označil prvý diel za podpriemerný snímok, tak tu musím povedať, že je to o dva levely lepšie. Samozrejme je to stále na úrovni trapošiny, ale niektoré scény a hlášky boli fakt cool a celkovo aj dej sa posunul zaujímavejším smerom. Efekty radšej nehodnotím, ale celkovo som sa bavil a trošku pre mňa prekvapenie. Čakal som podstatne väčší prúser. 60 % ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Měl jsem dlouhá léta psa než zemřel, dnes mám kočku. Je mezi nimi tolik rozdílů, ale jedna shoda. Milovali, či milují svého dvounohého přítele. A tom je vlastně celá zápletka filmu. Jelikož jde o lidi, musí se psi a kočky spojit poprvé v historii aby porazili mstící se prohnanou kočku Kitty.... Už jen tato zápletka nabízí celou řadu vtipných třecích ploch mezi jednotlivými ,,agenty". Děti (i dospělé) jistě potěší vtipná a povedená animace všech zvířecích hrdinů a filmoví fandové zde najdou nejeden odkaz na jiná díla ze škatulky filmů akčních, špionážních, či thrillerů, slavného 007 nevyjímaje.... Dabing super a ten kdo dělal překlad si hodně pohrál s možnostmi češtiny a posunul snímek ještě o stupeň výš, průpovídky hrdinů byly vtipné a na úrovni díky čemuž se celá rodina dobře bavila - ač film byl pořízen primárně pro syna. Tohle očekávám od rodinného snímku. Velmi milé překvapení! Dávám plné 4 hvězdy! * * * * ()

Reklama

RajCZitko 

všechny recenze uživatele

Docela chabá pohádka, které by to dle mě "nesežrali" ani malá děcka. U některých scén i občas zaplanula jiskra naděje na lepší hodnocení, která byla ihned následně uhašena studenou sprchou totální absurdity a nudy. Chápu, že práce se zvířaty musí být velká dřina, ale podle mého názoru se ani grafici ve studiích ohledně tvorby všech ostatních "non-live" scén nijak nepředvedli. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Pradávnou válku mezi kočky a psy naruší společný nepřítel - bývalá agentka kočičí tajné organizace, Kitty Galore. Ta se rozhodla, že ovládne svět pomocí odpuzovače psů, který přes satelit vyšle signál do všech lidských zařízení. Po jejích stopách se vydává bývalý policejní pes Diggs, psí tajný agent Butch, kočičí agentka Catherine a holubí bonzák - a jen společně mohou prohnanou Kitty zastavit ... Zvířecí komedie jsou většinou kapku infantilní, ale také většinou docela zábavné. Jen se to nesmí přepísknout, pak už jsou víc trapné než zábavné. A pokračování Koček a psů balancuje na této tenké hranici, ale povětšinou se pohybuje ve sférách trapnosti (od srdce jsem se zasmál asi jen jednou nebo dvakrát). A i kdyby skoro celý film docela šel, trapný závěr s kolotočem všemu nasadil korunu. Mno nic, třeba příště to bude lepší.. ()

Incantator 

všechny recenze uživatele

Ďalšie filmové dobrodružstvo, ktorého hlavnými hrdinami sú najobľúbenejší domáci miláčikovia - psi a mačky. Film však tentokrát nepohoršuje ani priaznivcov mačiek, keďže na rozdiel od prvej časti patria aj ony medzi kladných hrdinov (spolu s jednou myšou týranou Kitty Galore a jedným holubom s dlhým vedením). Arcizloduchom tohto dielu je Kitty Galore, ktorá je však obzvlášť nesympatická, i keď pri hlbšom nahliadnutí zisťujeme, že i ju život pred úskaliami nešetril. Nepochopila však, že škaredý vzhľad neznamená skazenú dušu a radšej zavrhla i tú svoju... Tak či tak, raz by sa záporným hrdinom mohol stať aj pes... V každom prípade, tentokrát ním nie je, avšak spolupráca a snaha o vzájomné pochopenie oboch zvieracích druhov je spracovaná pekne, čo kvalitu filmu značne pozdvihuje. Inak príbeh ničím výnimočným nie je, úvodná sekvencia s titulkami akoby z oka vypadla začiatkom filmov s agentom 007 a i niektoré ďalšie scény sú vedené v podobnom duchu. Hlavní hrdinovia sú síce v počítači vytvorení dobre, avšak záverečná bojová scéna bola dosť nevýrazná a 3D verzia filmu v niektorých častiach skôr uškodila než pomohla. Mačky a psi 2 sa spôsobom spracovania značne odlišujú od prvej časti, čo ale v bode spomínanej medzidruhovej spolupráce vôbec nie je na škodu. (11.8.2010) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (11)

  • Tab Lazenby, velitel MNAU, připomíná vzhledem zlodějku Kitty Tlapičku z filmu Kocour v botách (2011) od studia Dreamworks. (LindaKola)
  • Heslo, které zazní ve filmu, „Vrána k vráně sedá, orel mi dluží pět babek.“, zní správně „Vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá.“ (LindaKola)
  • Jméno kočky Kitty Galore je připomínkou "bondovky" Goldfinger (1962), kde se bondgirl jmenovala Pussy Galore (Honor Blackman). Šéf kočičí tajné služby se jmenuje Lazenby po představiteli agenta 007 Georgi Lazenbym. (ČSFD)

Reklama

Reklama