foto

George Lazenby

  • nar. 5.9.1939 (79 let)
    Goulburn, New South Wales, Austrálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

George Lazenby se narodil 5. září 1939 v australském Goulburnu. Po dokončení vojenské služby se živil jako prodejce aut, ale to jen do roku 1964, kdy se rozhodl odejít do Londýna dělat modeling. Za několik let se vypracoval až na jednoho z předních modelů na světě. Účinkoval například v reklamách na čokoládu, prací prášky apod.

Absolutní vrchol jeho kariéry přišel v roce 1968 s odchodem Seana Conneryho z bondovské série. Lazenbyho agent Geoge přemluvil, aby se zkusil ucházet právě o roli Jamese Bonda. Nechal si ušít oblek a vytvořit účes přesně podle Conneryho. Pak doslova vrthl do kanceláře producentů se slovy: “Slyšel jsem, že hledáte nového Jamese Bonda“. Ikdyž se jim Lazenby zamlouval, byl to neherec, což ho odsunulo spíše do rezervy uchazečů.

Definitivní „ano“ slyšel až po kamerových zkouškách bojových scén, kterých se zúčastnil spolu s dalšími adepty na Bonda. Při jejich nácviku boje totiž neváhal a svému protivníku jednou ranou zlomil nos. Tím si získal smlouvu na sedm bondovek.

Natáčení "V tajné službě jejího veličenstva" neprobíhalo zrovna přátelsky. Jak Lazenby sám přiznává, byl v této době příliš mladý a arogantní. V důsledku toho docházelo často ke konfrontacím s režisérem Peterem Huntem a dalšími členy štábu. Ještě před premiérou se Lazenby rozhodl, že Jamese Bonda už nikdy hrát nebude (prý pro něj neviděl v květinovém světě místo) a dal producentům vale. Většina informačních severů špatně udává, že film byl přijat vlažně. Sice nedosahoval takových tržeb jako „conneryovky“, ale stal se druhým nejvýdělečnějším filmem roku.

V 70. letech účinkoval v několika hongkongských akčních filmech a měl dokonce hrát po boku Bruce Leeho. V 90. letech se po dlouhé přestávce, kdy působil jako automobilový závodník, opět vrátil k filmu. Naposledy se objevil v seriálu "The Pretender" americké televize NBC, nebo jsme ho mohli zahlédnout v erotické sérii "Emanuela".

Poté co Lazenby odmítl účinkovat v jakékoli další bondovce, byl znovu obsazen Sean Connery a Lazenby od té doby již nikdy nedosáhl podobného úspěchu jaký měl jeho debut. Paradoxem je, že mnoho fanoušků považuje právě Lazenbyho bondovku za jednu z nejlepších.

Bruntál "Sonnery" Udatný

Herecká filmografie

Filmy

2019 Human Factor
2017 Becoming Bond
Death Game
2016 A Winter Rose
Love in Spain
2015 Hunter
2003 Nejlepší je to na sněhu
2002 Pavoučí síť
2000 Bruce Lee in G.O.D.: Shibôteki yûgi - a.z.
Zabijácká partie
1999 Batman Beyond: The Movie (TV film)
Gut Feeling
1998 Star of Jaipur
1996 Fox Hunt
1995 Fatally Yours
1994 Dva barbaři
1993 Amour d'Emmanuelle, L' (TV film)
Emmanuella: Odveta (TV film)
Gettysburg
Secret d'Emmanuelle, Le (TV film)
Síla lásky (TV film)
Věčná Emmanuella (TV film)
1992 Magique Emmanuelle (TV film)
Oči šílence
Parfum d'Emmanuelle, Le (TV film)
1986 Bonds Are Forever
Hell Hunters
Příliš mladý aby zemřel
1983 Return of the Man from U.N.C.L.E.: The Fifteen Years Later Affair, The (TV film)
1981 L'ultimo harem
1980 Nahá bomba
1979 Svatý Jack
1978 Death Dimension
Evening in Byzantium (TV film)
Hra smrti - a.z.
The Newman Shame (TV film)
1977 Krásky a zločin (TV film)
The Kentucky Fried Movie
1976 E tan qun hing ying hui
1975 Is There Anybody There? (TV film)
Muž z Hongkongu
1974 Tie jin gang da po zi yang guan
1972 Chi l'ha vista morire?
1971 Universal Soldier
1969 V tajné službě Jejího veličenstva

TV seriály

1989 Alfred Hitchcock uvádí (TV seriál)
Diamanty nejsou navždy (S04E15)
1984 Rituals (TV seriál)

Dokumentární

2017 And the Winner Isn't
2008 Kam se hrabe Hollywood
2007 True Bond (TV film)
2002 Best Ever Bond (TV film)
Bondovy dívky jsou věčné (TV film)
Premiere Bond: Die Another Day (TV film)
2000 Inside 'On Her Majesty's Secret Service'
1999 And the Word Was Bond
Bruce Lee: The Legend Lives On (TV film)
Příběh Jamese Bonda (TV film)
1998 Path of the Dragon, The
1997 Secrets of 007: The James Bond Files, The (TV film)
1995 Behind the Scenes with 'Goldfinger'
In Search of James Bond with Jonathan Ross (TV film)
Three Decades of James Bond 007
1993 Death by Misadventure
1984 James Bond 007: Coming Attractions (TV film)
1974 Kung Fu Killers (TV film)
1973 Li xiao long di sheng yu si
The Last Days of Bruce Lee
1967 Omnibus (TV seriál)

TV pořady

2008 Mother Goose Parade (TV pořad)
2002 James Bond: A BAFTA Tribute (TV pořad)
1987 Grand Knockout Tournament, The (TV pořad)
1968 Treffpunkt Airport (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace