Reklama

Reklama

Oceány

(festivalový název)
Trailer 2

Po úspešných filmoch Mikrokozmos a Putovanie vtákov francúzsky filmár Jacques Perrin poodhaľuje fascinujúci svet oceánov a bytostí, ktoré ich obývajú. Ukazuje nie len ich krásu, zaujímavosť a rýchlosť, ale aj zraniteľnosť voči environmentálnym hrozbám. Film vznikal v priebehu štyroch rokov, počas ktorých Perrin cestoval po celom svete s tímom potápačov, vedcov a technikov a využil najmodernejšie technológie 21. storočia, aby mohlo vzniknúť toto dielo, ktoré preniká do tajomných a fascinujúcich hlbín podmorského sveta ako žiadne iné pred ním. (STV)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (82)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný velký ekolog, ale samozřejmě se mi nelíbí, když se do moře vyhazuje bordel, který příroda nezvládá rozložit, protože to dřív nebo později bude mít vliv i na nás. Oceány jsou krásným dokumentem o místu, odkud jsme přišli, a nabízí divákům úžasný pohled pod hladinu, kam se málokdo z nás podívá sám. 85% ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Nejdřív zdlouhavé záběry přírody bez jakéhokoli komentáře seřazené bez ladu a skladu, a následně záběry znečištění, co mají u diváků vyvolat pocit viny a zoufalství? Kontraproduktivní!!! Jestli vám není příroda šum a fuk a zároveň chcete vidět krásné záběry, tak doporučuju dokument Zastavme vymírání! Ten vás naopak přiměje, abyste přestali fňukat a něco s tím dělali, páč ještě není pozdě! ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

UPOZORNĚNÍ: existují 2 verze. Jedna 86 minut dlouhá s komentářem a jedna 104 minut bez komentáře. Celou jsem viděl právě verzi kratší s komentářem a jsem spíš zklamaný. Záběry to byly sice nádherné, ale nic moc nového jsem se nedozvěděl a komentář byl o ničem. Nejvíc mě ale zklamalo poskládání těch záběrů, které přeskakovalo od krabů ke žralokům, pak k plejtvákům a v momentě, kdy už to vypadá, že se něco o plejtvákovi dovím, tak šup a už jsme mezi medúzami. Takhle si teda dokument nepředstavuju ani náhodou. 50% ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Tak som si to pozrel v HD a zvuk DTS, čo síce vylepšilo audiovizuálny zážitok, ale nedokázalo zlepšiť celkové vyznenie filmu. Je to vlastne sled záberov pod hladinou a nad hladinou mora bez nejakej koncepcie. A bohužiaľ sa nenašiel záber, ktorý som už predtým niekde nevidel. Ja som však fanúšik prírodopisných filmov, takže ľudia, ktorí až tak prírodu nesledujú si môžu pokojne hviezdičku pridať.. ()

uodevr 

všechny recenze uživatele

Neskutečnej, neskutečně nádhernej veget. Indikuje to relaxaci jak nic jinýho a do očí to svědomě vhání slzy štěstí. Jo, Bondův komentář je takovej druhořadej, více méně neinformativní a tak nějak úplně zbytečnej, ale co už. Vlastně, možná by nebylo od věci u toho zvuk úplně vypnout a místo toho si do pozadí pustit třeba takový Deftones. Sakra, musím to jít vyzkoušet. EDIT: Vyzkoušeno. Jsem génius. Mírumilovně plovoucí stádo delfínů za doprovodu Change...nezapomenutelné. ()

Galerie (65)

Reklama

Reklama