Reklama

Reklama

Oceány

(festivalový název)
Trailer 1

Po úspešných filmoch Mikrokozmos a Putovanie vtákov francúzsky filmár Jacques Perrin poodhaľuje fascinujúci svet oceánov a bytostí, ktoré ich obývajú. Ukazuje nie len ich krásu, zaujímavosť a rýchlosť, ale aj zraniteľnosť voči environmentálnym hrozbám. Film vznikal v priebehu štyroch rokov, počas ktorých Perrin cestoval po celom svete s tímom potápačov, vedcov a technikov a využil najmodernejšie technológie 21. storočia, aby mohlo vzniknúť toto dielo, ktoré preniká do tajomných a fascinujúcich hlbín podmorského sveta ako žiadne iné pred ním. (STV)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (82)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný velký ekolog, ale samozřejmě se mi nelíbí, když se do moře vyhazuje bordel, který příroda nezvládá rozložit, protože to dřív nebo později bude mít vliv i na nás. Oceány jsou krásným dokumentem o místu, odkud jsme přišli, a nabízí divákům úžasný pohled pod hladinu, kam se málokdo z nás podívá sám. 85% ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Tak som si to pozrel v HD a zvuk DTS, čo síce vylepšilo audiovizuálny zážitok, ale nedokázalo zlepšiť celkové vyznenie filmu. Je to vlastne sled záberov pod hladinou a nad hladinou mora bez nejakej koncepcie. A bohužiaľ sa nenašiel záber, ktorý som už predtým niekde nevidel. Ja som však fanúšik prírodopisných filmov, takže ľudia, ktorí až tak prírodu nesledujú si môžu pokojne hviezdičku pridať.. ()

Reklama

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Nádherné záběry komentované příjemným hlasem Pierce Brosnana,které ukazujou oceán spíš jako místo překypující životem,než oázu klidu (některé živočichy sem viděl asi prvně).Z celého filmu je cítit nakažlivá úcta a myslím,že tohle je dokument,který by se měl pouštět na školách.A ne manipulativní sračka o několika znuděných amerických degenech,kteří by si měli radši najít práci!Záběry lodi poskakující a prodírající se vlnami rozbouřeného oceánu dokonale ukazují jeho velikost a sílu.Snad to bude stačit. ()

uodevr 

všechny recenze uživatele

Neskutečnej, neskutečně nádhernej veget. Indikuje to relaxaci jak nic jinýho a do očí to svědomě vhání slzy štěstí. Jo, Bondův komentář je takovej druhořadej, více méně neinformativní a tak nějak úplně zbytečnej, ale co už. Vlastně, možná by nebylo od věci u toho zvuk úplně vypnout a místo toho si do pozadí pustit třeba takový Deftones. Sakra, musím to jít vyzkoušet. EDIT: Vyzkoušeno. Jsem génius. Mírumilovně plovoucí stádo delfínů za doprovodu Change...nezapomenutelné. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

FAN-TAS-TIC-KÉ !!! Človek by povedal, že po toľkých prírodopisných filmoch človek už ani nemôže uvidieť niečo, čo by ho úplne uchvátilo, ale extrémne zväčšenie a priblíženie, neskutočne poetické zábery dosiahnuté zrejme len neuveriteľnou trpezlivosťou, hyperbolizovaný zvuk, krásna hudba a umná skladba tohoto diela spôsobuje, že človek sa doslova vznáša, je oceánu tak prítomný a tými dokonalými zábermi unesený do tej miery, že mi bolo ľúto odbehnúť si čo len na pár sekúnd na záchod. Chvíľami sú tam pasáže zostrihané natoľko akčne, že som sa nestačil diviť a po celý čas toľko pôsobivej krásy, že miestami vháňa slzy do očí...ani nehovoriac o chvíľach, kedy príde k skaze a deštrukcií... ()

Galerie (65)

Reklama

Reklama