Reklama

Reklama

Luc Devreux a Andrew Scott jsou členové speciální vojenské jednotky „Univerzálních vojáků". Jako součásti přísně tajného vládního projektu, jehož cílem je stvoření dokonalého vojáka s neuvěřitelnou mrštností a mimořádnou silou, necítí bolest, nemají emoce, ani si nepamatují nic z dob, kdy byli normálními lidmi. Jsou těmi nejdokonalejšími bojovými stroji, dokud se nestane něco děsivého. Oběma se začnou vracet vzpomínky a vymknou se kontrole svých vojenských stvořitelů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (471)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

fúúúha. Veľmi tažko písať a to hneď z dvoch dôvodov - ten film je naproduktívnejšie béčko 90 rokov, síce má svoje chyby ale dá sa odpustiť a za druhé je nehorázne plytké, čo u emmericha je síce zvykom ale nie nutnosťou. Tak isto môžem povedať že je to najlepší film van dammeho vôbec ale aj napriek tomuto všetkému skrátka neviem čo si mám o tomto filme myslieť. Kopec novátorských nápadov, akčné scény neskutočne zvládnuté, dokonca sa tam nájdu nejáke tie heroické odjeby, a trocha humoru, neviem či to spôsobil scenár alebo to že je to bol prvý emmerichov americký film ale v dialógoch je jeho režisérska neistota výrazná, nudná a rušivá a to je škoda lebo ani ten scénar nie je taký zlý. Damme si rolu užíva tak isto aj Lundgren ale za väčšieho sympaťáka považujem Dammeho preto mi jeho herectvo bolo viac po chuti a Lundgren mi s tým jeho prežívaným svojej postavy prišiel skôr na smiech. Ally Walkerová bola podľa mňa ťahúňom celého filmu pretože aj keď slávy sa jej nedostalo jej kreácie frustrovanej novinárky sú dokonalé snaď až na koniec a obohacujú film. Ale v zásade filmu nemám čo vytknúť , dá sa to pozerať, nie je to stupídne. teda nie je to AŽ tak stupídne ale ako som povedal tá plytkosť s toho robí strašne povrchný film, bez absolútnej šance stotožniť sa s postavou a hudba tiež stojí za zaschnutý sopeľ. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ok k čertu s kverulováním. Samozřejmě, že i dnes mám určité výtky k tomu filmu a pocit, že potenciál tu nebyl zcela naplněn vzhledem k možnostem, které se nabízely, ale i tak musím objektivně konstatovat, že neexistuje ekvivalent podobného akčňáku ve kterém by se sešly dvě dobové akční hvězdy na vrcholu sil. Film už určitě navždy zůstane nejlepším počinem Rolanda Emmericha a asi i největším kino zářezem v kariéře obou hlavních protagonistů, byť Dolph mě tu vždycky jednoznačně bavil víc a je jasný komu jsem fandil i když jsem předem věděl jak to dopadne. Takže po letech už nebudu tolik kritickej a ty pěkný zaokrouhlený 4* tam dám. Docela fajn vzpomínka na starý dobrý akční devadesátky.75% ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

První Emmerichův trhák mi přijde jako povedený mix military sci-fi a horůrku. Dva dokonalí zombíci v uniformách US Army se snaží navzájem zabít, no a sem tam při to zahyne několik civilistů a nezbytné výbuchy udělají pár dalších škod. Ve scénáři trochu cítím snahu přiživit se na (tehdy aktuálním) úspěchu Terminátora a Terminátora 2. Kvalit těchto filmů však nebylo dosaženo, možná i vlivem ne tak bohaté produkce. To Emmerich napravil až ve svých pozdějších filmech, např. v Godzille, Dni poté, nebo 2012. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=r7TFssY9ZF0 ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Sice je to debilita, ale docela koukatelná. Nějaká ta akce, občas docela povedený hlášky (Mam taky takovej náhrdelník, ale z nosů.) a Dolph Lundgren je prostě hustej a celou dobu jsem mu přál, aby Van Dammovi pořádně nakopal prdel. Navíc nevěřim tomu, že by Jean-Calude Kokot nebo snad nedejbože Emmerich ještě někdy dokázali natočit film, kterej by se mi aspoň trochu líbil - 3 hvězdičky - 60% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Němec Roland Emmerich, trvale etablovaný v USA, si nemohl ke svému americkému debutu vybrat lépe. Dvojice Van Damme & Lundgren k sobě pasuje jako ulitá a scénář jim dává dostatečný prostor k rozehrání akčních orgií. Kašlat na logiku scénáře nebo nízkou propracovanost charakterů postav. Tohle je akční film a tady především dostává prostor nekončící akce. Van Damme s Lundgrenem si hned po super úvodu ve vietnamské džungli, kdy se navzájem zabijí, jdou tak vytrvale po krku, až akční divák prostě musí být nadšen. Oba borci se nešetří, Emmerich kupí jednu akci za druhou, vizuálně je to nabité a závěrečné finální zúčtování rovněž stojí za to. Jeden z nejvýraznějších akčních filmů 90. let. 80% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (29)

  • Mark Stefanich na filmu pracoval jako kaskadérský dvojník - jeho výpomoc potřeboval Jean-Claude Van Damme (Luc Deveraux). Společně se takto potkali na několika projektech. (Rominator)
  • Jako režisér druhého štábu a koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Vic Armstrong. Jeho bratr Andy Armstrong s ním pracoval jako kaskadér. V týmu byli i Billy D. Lucas a Peter Malota. (Rominator)

Související novinky

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

11.12.2020

V noci na pátek v Lotyšsku nečekaně opustil filmový svět režisér a scenárista Kim Ki-duk. Podle dostupných informací populární a oceňovaný korejský tvůrce zemřel na komplikace spojené s nákazou… (více)

Gerard Butler poletí do vesmíru

Gerard Butler poletí do vesmíru

15.04.2014

U Warner. Bros teď frčí obří destrukce. Po květnovém setkání s novou Godzillou se na začátku srpna ocitneme V oku tornáda, nejspíš to ale bude jen předkrm k dalšímu katastrofickému velkofilmu, který… (více)

Kdo bude postradatelný?

Kdo bude postradatelný?

03.01.2011

Dolph Lundgren se rozpovídal o tom, kdo se možná připojí k přeživším členům Slyovy party v The Expendables 2. Stallone chce získat hlavně mladší generaci svalovců jako Vin Diesel a Dwayne Johnson,… (více)

Reklama

Reklama