Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kathleen Kelly, majitelka malého knihkupectví Na růžku, sice žije s novinářem Frankem, ale tajně si dopisuje s neznámým přítelem na internetu. Je jím Joe Fox, spolumajitel velké sítě knižních supermarketů, který sice žije s nervní nakladatelkou Patricií, ale stejně tajně a nadšeně si píše s Kathleen. Přestože si dokonale rozumí, ani jeden z nich netuší, že se ve skutečnosti stali úhlavními nepřáteli. Joe totiž otevírá další knižní supermarket v těsném sousedství jejího obchůdku a tím ohrožuje jeho existenci. Nenabízí dokonalé znalosti dětských knih, ani dokonalou péči o zákazníka, ale je levnější. Citově založená Kathleen praktického byznysmena nesnáší. Netuší ale, že je to právě on, kdo jí radí, jak bojovat proti konkurenci. Praktický Joe zase pohrdá starosvětskými názory Kathleen, ale netuší, že jí přes internet radí, jak má proti němu bojovat. Vybavena radami svého internetového přítele a s pomocí článku partnera Franka se Kathleen pustí do boje za záchranu svého obchůdku. Ohlas je sice veliký, nicméně tržby neustále klesají. Zoufalá žena souhlasí, že se se svým internetovým přítelem sejde. Joe, který poslal na výzvědy kamaráda, tak zjistí, že jeho internetovou přítelkyní je Kathleen. Využije toho k dalšímu jízlivému setkání, ale stále jasněji si uvědomuje, že je do ní zamilovaný. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (501)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack George Fenton: 1. The Puppy Song - Harry Nilsson [2:42] ,2. Dreams - The Cranberries [4:31] ,3. Splish Splash - Bobby Darin [2:11] ,4. Dummy Song - Louis Armstrong [2:19] ,5. Remember - Harry Nilsson [4:02] ,6. Dream - Roy Orbison [2:11] ,7. Rockin' Robin - Bobby Day [2:35] ,8. Lonely at the Top - Randy Newman [2:32] ,9. Signed Sealed Delivered I'm Yours - Stevie Wonder [2:38] ,10. I Guess the Lord Must Be in New York City - Sinead O'Connor [3:07] ,11. Over the Rainbow - Harry Nilsson [3:31] ,12. Anyone at All - Carole King [3:09] ,13. I'm Gonna Sit Right Down and Write Myself a Letter - Billy Williams [2:07] ,14. You've Got Mail Suite - George Fenton [5:35] ,15. You Made Me Love You - Jimmy Durante [3:01], ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nečudoval by som sa, keby Toma a Meg obsadili do štvrtej spolupráce, pretože tým dvom to naozaj iskrí, sekne a klape. Navyše má film nápad, ktorého prínos bol (priznajme si) v tej dobe pre nás zaostalejších (nie každý mal v '99tom net) niečím úplne novučkým. Z toho odohrávajúce sa vtipné scénky mali naozaj pestrý a svižný priebeh, až taký, že som si tú romantiku uvedomil až v závere. 80%. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Láska přes internet, Po čem ženy touží a Lepší už to nebude. Mé nejoblíbenější "romantické" filmy. Láska přes internet je přeci jen ten nejoblíbenější. Je to způsobeno přesvědčivým komediálním herectvím Toma Hankse? Nebo krásou Meg Ryanové? Nebo snad perfektnímu písničkovému soundtracku? Anebo vším tím dohromady? To já nevím. Vím jen, že se na You've Got Mail podívám vždy, když poběží v televizi. V poslední době se takové romantické komedie netočí. Proč? To netuším. Doufám, že se to změní. Uvidíme... ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

V tomhle krámku Nory Ephron se cítím vždy jako v pohodlném křesle u hřejícího krbu, kde sem tam praskne nějaké to polínko - nu, jednoduše jako doma. Každý detail snímku má svůj nekonečný půvab a bezmála každá druhá věta scénáře se hluboko zaryla do mé romantické duše (ať už je to motýl, kmotrovské variace nebo potah jménem "peníze"). Avšak já se ptám: Má tahle moje srdeční záležitost nějaké vady? Já vlastně odpověď slyšet nechci. Chci jen tuhle kosmickou otázku vyslat do prostoru. Takže, dobrou noc, milý Prostore. PS: Tak kouzelný New York nebyl ani u Woodyho Allena. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Internet je novodobá zhouba lidstva. Dovedete si vůbec představit kolik času prosedíme u počítače a kolik času strávíme brouzdáním po netu. Internet se dá ale výborně použít pro komunikaci. Internet byl originálně použit i v této romantické komedie. Dva majitelé konkurenčních knihkupectví si začnou vyměňovat e-maily. Dvojice Tom Hanks a Meg Ryan působí ohromně romanticky. Ale Meg Rayn měla lepší knihkupectví. Mám radši tyto malé krámky. Jsou totiž kouzelné. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (25)

  • Část scény, kde Joe (Tom Hanks) skřípne ve dveřích nafouklé balóny nebyla ve scénáři, stejně jako věta "díky bohu, že to nebyly ryby", která byla Hanksovou improvizací. Opravdová je tedy i pobavená reakce Kathleen (Meg Ryan). (don corleone)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 115,8 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 250,8 mil. (NIRO)
  • Tom Hanks (Joe Fox) v době vzniku filmu komentoval, že "New York snese hodně. Například v Upper West Side se ještě pořád nevzpamatovali z natáčení Dvou tváří lásky. Jakmile uvidí náklaďák, tak se děsí, že Barbra Streisand přijela natáčet další film. Když jsme tam pracovali, tak se poblíž natáčel Stav obležení. Oni měli 92 náklaďáků, my jsme měli tři. Ale newyorčané jsou už na to všechno zvyklí." (NIRO)

Reklama

Reklama