Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kathleen Kelly, majitelka malého knihkupectví Na růžku, sice žije s novinářem Frankem, ale tajně si dopisuje s neznámým přítelem na internetu. Je jím Joe Fox, spolumajitel velké sítě knižních supermarketů, který sice žije s nervní nakladatelkou Patricií, ale stejně tajně a nadšeně si píše s Kathleen. Přestože si dokonale rozumí, ani jeden z nich netuší, že se ve skutečnosti stali úhlavními nepřáteli. Joe totiž otevírá další knižní supermarket v těsném sousedství jejího obchůdku a tím ohrožuje jeho existenci. Nenabízí dokonalé znalosti dětských knih, ani dokonalou péči o zákazníka, ale je levnější. Citově založená Kathleen praktického byznysmena nesnáší. Netuší ale, že je to právě on, kdo jí radí, jak bojovat proti konkurenci. Praktický Joe zase pohrdá starosvětskými názory Kathleen, ale netuší, že jí přes internet radí, jak má proti němu bojovat. Vybavena radami svého internetového přítele a s pomocí článku partnera Franka se Kathleen pustí do boje za záchranu svého obchůdku. Ohlas je sice veliký, nicméně tržby neustále klesají. Zoufalá žena souhlasí, že se se svým internetovým přítelem sejde. Joe, který poslal na výzvědy kamaráda, tak zjistí, že jeho internetovou přítelkyní je Kathleen. Využije toho k dalšímu jízlivému setkání, ale stále jasněji si uvědomuje, že je do ní zamilovaný. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (501)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

V tomhle krámku Nory Ephron se cítím vždy jako v pohodlném křesle u hřejícího krbu, kde sem tam praskne nějaké to polínko - nu, jednoduše jako doma. Každý detail snímku má svůj nekonečný půvab a bezmála každá druhá věta scénáře se hluboko zaryla do mé romantické duše (ať už je to motýl, kmotrovské variace nebo potah jménem "peníze"). Avšak já se ptám: Má tahle moje srdeční záležitost nějaké vady? Já vlastně odpověď slyšet nechci. Chci jen tuhle kosmickou otázku vyslat do prostoru. Takže, dobrou noc, milý Prostore. PS: Tak kouzelný New York nebyl ani u Woodyho Allena. ()

ifa 

všechny recenze uživatele

Absolutně absolutní romantická komedie pro krásný večer, která je chytrá, vtipná, svěží jak podzimní vánek, má charisma jak atomová elektrárna, dva herce, mezi kterými to jiskří, jako když se dobrušuje chytrý dialog.Nejlepší New York, přesahující atmosférou Woodyho. Prostě nezaměnitelná záležitost, zaslouží si víc než malou pozornost. Je potřeba objevit to kouzlo, kouzlo chytlavosti děje, kdy po druhém vidění citujete a víte, že je to TEN film.....Mám chuť nakupovat školní potřeby, pokaždé trnu jak to s Elizabeth a panem Darcym dopadne, pozoruji motýly, kteří si nakupují klobouky, ale to je chyba, tak jak to s klobouky obvykle bývá, mouka se vznáší ve vzuchu,vysílám otázky do prostoru, citujeme Kmotra, milujeme Lásku přes internet. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Zase ty nevšední nápady scénáristů ,které vlastně nejsou nic jiného než životní příběhy naprosté většiny lidstva - v dnešní době. Nad hereckou částí filmu se nemusím ani pozastavovat,protože tady trosečník Hanks a krásná Meg odvedli více než skvělou práci. Škoda jen,že se takové romantiky ve skutečném světě nedočkáme. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

No áno, dnes už nie je nič výnimočného, že sa touto cestou dávajú dohromady ľudia, ktorí by sa za bežných okolností normálne ani nestretli. Tým netvrdím, že si majú všetci nezadaní okamžite sadnúť za pc:) Chcem len napísať, že je určite zmysluplnejšie zamilovať sa najprv do duše a až potom pustiť k slovu fyzickú stránku osobnosti, ktorú považujem za o veľa menej podstatnú. Krása zovšednie, uvädne a potom muži opúšťajú ženy.. Ale ak milujete dušu a cítite súznenie, tak či má vaša láska krivé nohy, alebo na nose pehy-je vám ukradnuté. Toto je posolstvo, ktoré som si z filmu vybrala pre seba. Po ostatných stránkach boli hlavní predstavitelia sympatickí a ľudskí, ako sa len dá. Scenár bol priemerný, ale práve vyššie zmienené z neho urobili viac, než som pôvodne čakala, takže čistokrvné 4*. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Léty bude tenhle film stárnout... Jeho určité kouzlo spočívá v jistém okouzlení emailovou poštou a chatem, které byly ještě v roce 98 (u nás určitě) něčím nezvyklým, už dnes se ale jen ušklíbáme nad nadšením Hankse ("ten pocit, když otevřete schránku a ta vám oznámí: Máte zprávu") a Ryanové, kteří s tímhle médiem pracují. Nebýt tohoto motivu, není na filmu NIC originálního, je z něj dobrá romantická komedie s průměrnými hereckými výkony obou představitelů a kýčovitým koncem ( do něj navíc hraje "Over the rainbow"). Rozhodně jsem dalek po tomhle snímku nějak plivat, bavil jsem se dobře... 60% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (25)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 65 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Obchůdek Kathleen Kelly byl inspirován a postaven podle obchodu Manhattan's Books of Wonder, který se nacházel v newyorské Chelsea. Meg Ryan tam jeden den pracovala za pokladnou, aby si práci vyzkoušela. Po několika změnách lokací obchůdek patrně definitivně ukončil provoz v roce 2021. (don corleone)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno