Reklama

Reklama

Lenny, Eric, Kurt, Marcus a Rob jsou staří kamarádi a bývalí spoluhráči ze školního basketbalového týmu, kteří se po třiceti letech setkají na pohřbu jejich milovaného trenéra zvaného Klakson. Z Lennyho je úspěšný hollywoodský agent se sexy ženou, která je úspěšná módní návrhářka, a třemi neskutečně rozmazlenými dětmi, vychovávanými asijskou chůvou, kterou Lenny ze strachu před přáteli představuje jako výměnnou studentku. Obtloustlý Eric má diktátorskou dceru, čtyřletého syna, který je neustále kojený, psa s ochrnutými hlasivkami a předstírá, že je spolumajitelem úspěšné firmy se zahradním nábytkem. Kurt je zase snaživým a nedoceňovaným mužem v domácnosti, který očekává třetí přírůstek do rodiny. Má příšernou tchyni, která s nimi žije. Marcus má problémy s pitím a jako jediný je starý bezdětný mládenec. A mrňavý Rob se oženil s o dost starší hippie ženou, kterou bezmezně miluje, zároveň má s předchozími partnerkami dvě překrásné, vysoké, dospělé dcery a třetí dceru, která je mu podobná. Po trenérově pohřbu se pětice přátel přesune i s rodinami do velké chaty u jezera, kde slavili v roce 1978 své první basketbalové vítězství. Pánové vzpomínají na šťastné chvíle, připomínají si roky ve školních lavicích a postupně objevují, že stárnout neznamená pokaždé dospět, že v každém muži navždy zůstane kus dítěte a dospělost je taková, jakou si ji člověk udělá. Také se jim podaří spravit si vztahy s dětmi i manželkami a sehrát odvetný basketbalový zápas s dávnými rivaly z dětství se zapojením svých dětí, čímž si urovnají dávnou křivdu. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (852)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Co bylo v první půlce zábavné, je v té druhé už ohrané. Pestré obsazení, sem tam hlášky, co uhodí hřebíček na hlavičku, ale celé je to zabalené v podprůměrné, k trapnostem se schylující, dějové taškařici. Co se týče Sandlera (nebo Dugana?), který mě Zohanem na dlouhou dobu otrávil, pobavilo mě jeho letošní Zkus mě rozesmát o mnoho více. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler většinou nechybuje, ale občas se z jejich produkční společnosti objeví komedie, která trošku přehání a to úplně ve všech ohledech. Machři nejsou špatná komedie, ale asi jsem od ní čekal trošku něco jiného. Takhle mi to přišlo, jako kdyby si partička kamarádů dojela na víkend zařádit na venkov nebo do aquaparku aniž by přemýšleli, jaký to bude mít výsledek pro diváka. Bavil jsem se, nebudu tvrdit, že ne. Ale z těch bláznivých komedií, ve kterých Adam Sandler hraje je tahle ta nejzvláštnější. Přesto, že má celou řadu jasně bláznivých scén, herci, mi přijde, jí pořád berou dost vážně. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Opät jedna z dalsich podobnych komedii rezisera Dennisa Dugana v spolupraci s Adamom Sandlerom a dalsich komikov, na ktorej som sa celkom fajn pobavil, ale neviem sa rozhodnut medzi 3* a 4*, pretoze som cakal trosicku viac. Trailer vyzeral byt super, ale nakoniec som sa nedockal toho, co som ocakaval, ale na nedelne popoludnie je to prijemna komedia, netreba mat ziadne velke ocakavania. Dennis Dugan natocil napriklad ZOHAN: KRYCI JMENO KADERNIK (2008), KDYZ SI CHUCK BRAL LARRYHO (2007), (J)ELITA ZE STRIDACKY (2006), POLICAJTI NA BATERKY (2003) alebo VELKY TATA (1999)... 10.08.2010 ________ Adam Sandler - (Lenny Feder) +++ Kevin James - (Eric Lamonsoff) +++ Chris Rock - (Kurt McKenzie) +++ David Spade - (Marcus Higgins) +++ Rob Schneider - (Rob Hilliard) +++ Salma Hayek - (Roxanne Chase-Feder) +++ Maria Bello - (Sally Lamonsoff) +++ Maya Rudolph - (Deanne McKenzie) +++ Steve Buscemi - (Wiley) +++ Produkcia: Adam Sandler +++ Hudba: Rupert Gregson-Williams +++ Nemecka Cinema - 25% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ďalšia komédia so „scenárom“: Postavíme vedľa seba najpopulárnejších komikov súčasnosti a necháme ich improvizačne blbnúť. Niečo z toho vylezie. Niečo, čo zarobí iba v amerických kinách cez sto mega a všetci budeme vysmiati. Chabý dejový koncept, chabé využitie individualistického prejavu jednotlivých hercov, a osobnostne najhodnotnejší herec filmu, Steve Buscemi, v ňom hrá näjvačšieho idiota. Ďakujem, neprosím. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Slabší ukázka toho, co dokáže tým "Sandler a spol.", kterou zachraňuje pouze to, že se pánové očividně dobře baví. Pokud máte okolo sebe pár podobných pitomců a dokážete ocenit to infantilní pošťuchování, budete se slušně bavit, protože "budete doma" (proč ale kvůli tomu utrácet za lístek?). S coby sobotní výplní televizního programu s tím nemám problém. Do kina ale moc Machři nepatří... i když vidět to s kamarády a flaškou, možná bych mluvil jinak. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (35)

  • Protože tvůrci chtěli natočit snímek co nejrealističtěji, bylo v plánu použít skutečné exteriéry. Jejich přání nejlépe naplnila stavba s pozemkem o rozloze 25 akrů v Essexu v Massachusetts. Nemovitost, ve které se chystali natáčet, patřila městu, a tak nebyl problém si ji na delší dobu pronajmout. Na tomto již několik let nepoužívaném objektu, který dříve sloužil jako rekreační středisko, bylo ale potřeba odvést mnoho práce. Uvnitř byla vybudována nová koupelna a řada místností, venku pak nový vstupní trakt a několik dalších konstrukcí, které sloužily jen jako kulisy. Po skončení natáčení plní rekonstruovaný dům funkci rekreačního sídla pro děti. (oje)
  • Adam Sandler (Lenny Feder) ve filmu nosí triko UNH (University of New Hampshire). Sandler se narodil v Brooklynu (New York), ale vyrůstal v Manchesteru (New Hampshire). (Miuri)

Reklama

Reklama