Reklama

Reklama

V létě roku 1957 se sedmiletý Bryce Loski přestěhoval spolu se svými rodiči a starší sestrou do malého městečka, kde se setkává s dívkou ze sousedství a zároveň novou spolužačkou, Juli Bakerovou. Zvědavá a bystrá Juli se do něj na první pohled zamiluje. Bryce se jí naopak snaží ze všech sil zbavit, zdá se mu dotěrná a protivná. Léta běží, rozporuplný vztah Bryce a Juli se nijak zásadně nemění. V sedmé třídě však nastává v Bryceově životě velká změna. Po smrti babičky se k nim nastěhuje dědeček Chet, který vidí Juli v úplně jiném světle. Imponuje mu její tvrdohlavost a odhodlání. Jednoho dne se Juli rozhodne zachránit starý platan, který stojí v jejich ulici. Prosí Bryceho o pomoc a doufá, že ji podpoří. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (765)

Fr 

všechny recenze uživatele

PROČ BY NĚKDO MOHL CHTÍT UTÉCT OD JULI BAKEROVÉ..... /// Dva pohledy na jedno přátelství, které vlastně ani přátelstvím není, ale stejně přeroste v lásku, která vlastně ani nejdřív láskou není. Ano, je to milé vyprávění ze života, příjemná dětská (?) romantika pro mladší, starší a pokročilé. Citlivě se dotýká věcí jako je první láska, rodina, mentální postižení a o všem sympaticky dětsky (puberťácky) vypráví. Bez sprostých slov, bez sexu, dokonce i bez pusy (pusa od slova pusinkovat). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Neustále otrhávám ostny z kaktusu, abych zjistil, jestli mě má ,,verbal“ rád. 2.) Chtěl bych vidět sežrat hada vejce (bohužel ho nevyblije...). 3.) Moc bych chtěl(a) někoho sbalit a nevím jak na to. 4.) Zjistím, že Platan není jen pivo. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

po Bucket Listu jsem se na další Reinerův film celkem těšil. a výsledek? pěkný styl vyprávění, množství hřejivých momentů a mouder, absence otřepaných frází, autentický soundtrack a příjemná stopáž. pět stručných důvodů pro pět hvězd. za pochvalu určitě stojí i velice příjemné výkony mladých herců. snímek, který ve mně zapustil kořeny. 90% ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Typický Reiner. Opět tu máme balíček rodinných hodnot a životních mouder, ale v první řadě jemnou a originální teen love story, kterou si zkrátka musí zamilovat i ten největší cynik. Zásadním plusem tohoto přemilého snímku je to, že veškerá moudra a dětská romantika působí jaksi přirozeně, bez nátlaku a otravného patosu kolem, na čemž má zásluhu nejen schopný Reiner, ale i překvapivě charismatické dětské duo. Pokud je divák správně naladěn a sympatizuje s atmosférou 60. let, rozhodně se může těšit na hřejivý zážitek, který si kdykoliv rád zopakuje. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Audiokniha s pohyblivými obrázky. I kdybyste nevěděli (jako třeba já), že jde o adaptaci románu, tak vám to bude záhy jasné. Tady totiž obraz není ničím více než nutným doplňkem. Nic se jím nevypráví, vše je řečeno výhradně slovy. Mnoha slovy. Působí to prostě jako předčítání knihy. Ovšem je třeba uznat, že výborné předčítání (zřejmě) zdařilé knihy. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Smekám, vymyslet na poli romance něco originalnějšího a poutavějšího není prdel, protože to vypadá, že všechno už tu bylo minimálně stopadesátkrátčtyřikrát, ale ono prdlajs, tohle, Má mě má rád, nemá mě rád, je mimořádně hravej film, umí myslet, má sílu pobavit a ještě zvládá hladit na duši. Juli byla užasná holčina, takový holky jsou, jak nad zlato, tak nad sůl. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Dům Bakerových byla jen "stavebnice". Místo, na kterém tento dům stál, je jinak park. (Cheeker)
  • Had ve filmu je vejcožrout africký. Živí se vajíčky snovačů (snovač je například vrabec), která jsou výrazně menší, než vejce slepičí. Juli (Madeline Carroll) by tak nemohla splnit Bryceovo (Callan McAuliffe) doporučení: "My ty vejce nechceme. Nakrm s nimi hada!" (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama