Reklama

Reklama

V létě roku 1957 se sedmiletý Bryce Loski přestěhoval spolu se svými rodiči a starší sestrou do malého městečka, kde se setkává s dívkou ze sousedství a zároveň novou spolužačkou, Juli Bakerovou. Zvědavá a bystrá Juli se do něj na první pohled zamiluje. Bryce se jí naopak snaží ze všech sil zbavit, zdá se mu dotěrná a protivná. Léta běží, rozporuplný vztah Bryce a Juli se nijak zásadně nemění. V sedmé třídě však nastává v Bryceově životě velká změna. Po smrti babičky se k nim nastěhuje dědeček Chet, který vidí Juli v úplně jiném světle. Imponuje mu její tvrdohlavost a odhodlání. Jednoho dne se Juli rozhodne zachránit starý platan, který stojí v jejich ulici. Prosí Bryceho o pomoc a doufá, že ji podpoří. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (765)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Rob Reiner už jednou o dětech vyprávěl a když se po čtyřiadvaceti letech k tématu vrátil, udělal určitě jen dobře. Flipped je jednoduchý film, vylepšený jednoduchým nápadem - story o vyrůstání jednoho chlapce a jedné dívky je prostě napřeskáčku vyprávěna z obou pohledů. Milý tón příběhu je občas oživován nějakým tím drobným zvratem, spočívajícím právě v rozdílnosti pohledů na věc, každopádně pohoda nevymizí po celých devadesát minut. Herecky se také zadařilo, zejména čtrnáctiletá Madeline Carroll svou rolí žije. Výtku bych měl k výstupu postiženého strýčka v cukrárně, který je až okatě předvídatelnou povinností, jinak se jedná o povšechně příjemnou, náladu upgradující záležitost, jejíž vlezlost člověk ohodnotí na základě aktuální nálady. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to moc vyumělkovaný. Holčička do něj byla zamilovaná nějak podezřele dlouho a já nevim proč. Hlavní hrdina mi totiž nesednul, vyhazoval jí vajíčka, vypadal přihřátě a v sedmý třídě nepozná kohouta od slepice, prostě to byl celkem debil. Uznávám, že ta vyprávěcí struktura, kdy je událost líčena z pohledu jednoho a pak zase trochu flashbackoidně z pohledu toho druhého, je fakt dobrá a i třeba společná večeře rodin se mi líbila. Jen to na mě celkově zas až tak nezapůsobilo, jako např. Reneirův starší majstrštyk Stůj při mě. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Poutavý příběh o dvojici naprosto rozdílných rodin žijící přes ulici naproti sobě. Pravděpodobně nejvíce zaujme způsob vyprávění, který je nastíněn ze dvou úhlů pohledu dětí a jejich milostném příběhu. Bylo to sice milé, vtipné a velice příjemné sledování, přesto jsem však očekával dojemnější závěr a ohledně čtyř hvězd proto stále váhám. Popřípadě to na ně vyjde jen velmi těstě. 70% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Bezstarostný a oddychový príbeh, ktorý zahreje nejedno divácke srdce. Náhmatovo rozoberá téma detskej (no i tej dospeláckej) fantázie, nesplnených snov, povrchnosti niektorých jedincov, priateľstva, zadržiavanej (pre okolie neprípustnej) lásky a ďalšie. Hlavné duo je skutočne sympatická kopa a zároveň poteší i mini rolička Johna Mahoneya ala Frasierov papa. Pochopiteľne sa nejedná o nič revolučného alebo prevratného, no keď on ten Flipped odsýpa tak neuveriteľne rýchlo, pohodovo a nenútene, až neverím svojím rukám škaredým, no vážne mám chuť nahodiť možno aj zaslúžený, plný počet. V jednoduchosti spočíva krása - pravda, pravda. Ale.. predýcham to, schladím hlavu a teraz... vychádzajú "len" krásne štyri hviezdy. P.S. dodám, že TOTO si každý z nás zažil a možno práve v onej nenápadno-šibalskej ingrediencii spočíva suverénne očarenie davov miestnej komunity - čo zatiaľ môžme názorne pozorovať. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Juvenilní romance o paličaté ekologické aktivistce a natvrdlém chlapci, co neví, na co jsou vejce. Pravěk dospívání bez smartphonů a sociálních sítí sice nostalgicky milý, ale nepřináší nic, co bych nenašel lépe zpracované v seriálu Wonder Years. Navíc Reiner ve svém Plant By Me dostatečně neobrousil hrany literárního jazyka a místy sklouzává k lepkavému kýči. Spoiler: Nezdálo se vám, že ti dva na to šli nějak hopem? Postavení domu přeskočili stejně jako první pusu…, jako by už spěchali na plození syna.. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Dům Bakerových byla jen "stavebnice". Místo, na kterém tento dům stál, je jinak park. (Cheeker)
  • Had ve filmu je vejcožrout africký. Živí se vajíčky snovačů (snovač je například vrabec), která jsou výrazně menší, než vejce slepičí. Juli (Madeline Carroll) by tak nemohla splnit Bryceovo (Callan McAuliffe) doporučení: "My ty vejce nechceme. Nakrm s nimi hada!" (Jirka_Šč)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 14 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama