Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak být spokojený a přitom nebýt sám?
Pozoruhodné herecké výkony v čele se Simonou Babčákovou v realistické komedii o šestici bilancujích třicátníků. Kdysi spolu studovali a postupně se všichni přestěhovali z Jablonce do Prahy. Po společném setkání na večírku ve svém rodném městě je jim jedno jasné - vědí, co v životě nechtějí, ale zároveň ještě nepřišli na to, co by chtěli. Zatímco první z nich se snaží urputně otěhotnět, druhá pije o něco víc, než je "společensky" přijatelné, třetí zjišťuje, že žije v manželství s neškodným tyranem. O nic lépe na tom není ani trojice mladých mužů - jeden studuje devátým rokem vysokou školu a jeho přítelkyně ho podvádí se svým bývalým, další čeká na příležitost, jak sdělit matce, že je gay a třetí neváhá konzultovat své trable s psychiatrem. Na řadu tak přichází dávný nápad - společný život na statku, po kterém kdysi všichni tak toužili. Vyjde jim tenhle nový pokus o štěstí? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Sledovať osudy niekoľkých znudených, neúspešných tridsiatnikov žijúcich v Prahe nebolo pre mňa nijak zaujímavé. Aj keď tiež patrím ku tejto generácii, svoj život žijem úplne inak. S hrdinami filmu "Zúfalci" nemám toho veľa spoločného a asi aj preto na mňa tento titul nijak zvlášť nezapôsobil. Téma bola nudná, scenár plytký, herci nedobrí a mladá režisérka Jitka Rudolfová tiež ešte potrebuje nabrať hodne skúsenosti. ** ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Nezaujal mě příběh, ale vykreslení jednotlivých postav už ano. Hádání se manželů v autě po cestě na dálnici, nebo bouračka dodávkou jsou povedené scény, jiné zas byly horší. Tento příběh třicátníků je prostě místy realita, místy mě to zas nebavilo. Herecké výkony se mi líbily, akorát jim občas ublížil scénář s přiblblými dialogy. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem čekal něco mnohem horšího, než čeho se mi dostalo. Byl jsem připravený na všechno, ale dá se říci, že jsem byl nakonec velice příjemně překvapený touto sondou do života šesti třicátníků, kteří z nejrůznějších příčin nejsou spokojeni se svým životem. Pokud tomuto filmu něco opravdu hodně pomáhá, tak jsou to méně známí herci, kteří to ale dokážou utáhnout a mnozí z nich hráli až překvapivě dobře. Nejvíce mě asi zaujal Václav Neužil, kterého jsem zaregistroval už v seriálu Zázraky života. Ten ve filmu Zoufalci podává velice zajímavý výkon a jeho role věčného studenta, který už devět let studuje vysokou školu a právě vylétl od další zkoušky, pro mě asi zůstane nadlouho nezapomenutelná. Ale kouzelná je samozřejmě i Simona Babčáková v roli nespokojené manželky a matky, a její manžel, to je kapitola sama pro sebe, pokud mě na tomto filmu něco rozesmívalo, pak to byl právě její manžel. Tito dva herci (Bačáková a Neužil) mi v tomto filmu přišli nejvýraznější, ale samozřejmě i ostatní herci své party dokázali zvládnout a já jsem jen rád, že tenhle film nedopadl tak špatně, jak jsem se zpočátku po některých zklamaných až naštvaných diváckých reakcích obával. Já jsem se skoro vůbec nenudil a docela rychle mi to uteklo, takže rozhodně nehodlám hodnotit tenhle snímek nijak špatně, Podle mého názoru se jedná o mírný nadprůměr, takže je to za 70%, neboli za tři hvězdy. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Absolventský film Jitky Rudolfové pojednává o šestici bývalých přátel, kteří se po létech setkávají na pařbě v rodném Jablonci, odkud všichni dříve zdrhli do Prahy. Každý má svoje problémy a neví pořádně sami, jak dále naložit se životem. Tak se mezi sebou domluví, že by mohli koupit nějaký statek mimo Prahu, kde by všichni pospolu bydleli, to bylo totiž kdysi jejich tajné přání. No, musím říct, že jsem čekal bídu, ale nakonej jsem docela spokojen. Sžíravá satira je podobná filmům Věry Chytilové, to samé platí o kameře, která je přímo uprostřed vyprávění a působí dokumentárním dojmem. Je vidět, že Jitka má Chytilku nakoukánu :). V druhé polovině mě zaujal střih, který chytře kombinoval spolubydlení na statku s přípravou, než se tam partička vypravila. Možná mě trochu vadilo amatérské obsazení některých postav, ve výsledku film hodnotím silnou trojkou. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

velmi dobře natočené,ale celkově trošku zvláštní vyprávění ze života a o životě,které ne každý v podobné formě snese.Osobně ještě nejsem ve věku hlavních hrdinů a v současnosti neřeším podobná životní dilemata,takže v tomhle ohledu mě film trošku minul.Dost možná ho budu schopen docenit za nějakých 5-10 let,ovšem teď sem viděl pouze průměrnou,místy zbytečně zdlouhavou "komedii",která komedií není.Neokoukané tváře hlavních představitelů jsou sice plusem,ale ani ty mi žádným způsobem nepomohli,abych si mezi nimi vybral svého oblílbence,se kterým bych se dokázal ztotožnit a fandit mu.Škoda... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Scénář vznikl na základě výpovědí přátel režisérky Jitky Rudolfové. (Rocky62)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama