Reklama

Reklama

Film natočil oceněný tým, který stvořil úspěšný seriál Kancl. Anglie sedmdesátých let je plná swingu a tři přátelé a vyvrženci společnosti tráví svůj čas vtipkováním, popíjením, popichováním a balením děvčat. Tajně však sní o tom, že jednou utečou ze svého dělnického města. Freddie (Christian Cooke) je obchodník, kterého si právě všiml jeho šéf, Mr. Kendrick (Ralph Fiennes). Freddie je rozpolcený mezi životem plným popíjení se svými kamarády (Tom Hughes a Jack Doolan) a příslibem zářivé budoucnosti. Vše se ještě více zkomplikuje, když se do Freddieho zamiluje šéfova dcera. Ve filmu dále hrají Ricky Gervais a Emily Watson. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

lioncel 

všechny recenze uživatele

Rozhodně dost zajímavý a svým způsobem tak trochu až "tragikomický" příběh .. opravdu velmi dobrý retro film s nádhernou muzikou : Slade .. Led Zeppelin .. a krásnou : Felicity Jones / Julie a vždy velmi dobrou : Emily Watson / Mrs Kendrick … další povedená ukázka ze života obyčejných lidí v minulém století - tady sedmdesátá léta ve Velké Británii … ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* Sice úspěšný seriál Kancl neznám, ale přece jen mě vyšší hodnocení a britský humor nalákal na tuto komedii. Příběhově i svým zpracováním je takový průměrný a tak mé 2 silnější hvězdičky naznačují hlavně zklamání z filmu. Působil totiž na mě hrozně utahaným dojmem a bez špetky originality a od britů rozhodně očekávám víc. Takže ho úplně nezavrhuju a pokud máte náladu na trochu romantiky smíchané s lehkým a naivním humorem a zrovna poběží v televizi, tak se Vám může trefit do vkusu na rozdíl ode mě. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Krásně odlehčené, sociálně zaměřené oldies - to je moje, a po anglicku zpracováno - dvojnásob! V zapadlém Cemetery Junction se s humorným nadhledem odehrává mladická rebelie za životní sny, za asistence pestrého spektra odstrašujících případů. V obojím se s lehkými odchylkami může poznat každý z nás, jen už nám to nepřipadne tolik vtipné... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Gervais a Marchant sú tvorcovia, ktorý svetu priniesli také klasické komediálne seriály ako je Kancl a Komparz. Ich prvý spoločne napísaný a zrežírovaný filmový počin Cemetery Junction má ale s týmito seriálmi pramálo spoločného. Nie je tu veľa bláznivostí ani nepochopených situácií, je to skôr príbeh o hľadí si svojho vlastného miesta v živote. Smutné skonštatovanie že je veľmi málo osudov, ktoré takto v skutočnom svete končia, však neznižujú na sile tohto filmu. Je príjemný, dostáva ľudský rozmer a postavy, ktoré v ňom vystupujú sú buď dobre zahrané alebo neskutočne sympatické. Veľmi príjemný film, ktorý sa síce nelíši od podobne ladených snímkou, ale ani sa o to nesnaží a keď sa to tak vezme, tak takéto filmy na prohodnotenie vlastných túžob a snov treba. Aj keď sú vlastne všetky na jedno kopyto. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Podobné filmy o bolestném hledání sama sebe na prahu dospělosti mě vždycky zaujmou, ať už se odehrávají v Kanadě (Dar od Boha), v Německu (Sluneční ulice) nebo v Čechách (Občanský průkaz). Asi to bude tím, že jsem se kdysi (no, vlastně docela nedávno) taky takhle těžce hledala a že i dneska u mě pocit, že jsem se už konečně našla, opravdu nepřevládá. Cemetery Junction navíc vévodí moc příjemný soundtrack a dva sympatičtí a pohlední hrdinové (toho třetího, tlustého a protivného radši vůbec nepočítám). ()

Galerie (21)

Zajímavosti (14)

  • Všechny noční záběry byly natočeny v průběhu dne. (ČSFD)
  • Projekt měl být původně seriálem pro BBC. (don corleone)

Reklama

Reklama