Reklama

Reklama

Extraterrestrial

  • Kanada The Visitors (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

April sa spolu s priateľmi odoberie na rodinnú chatu do Echo Lake. V danej oblasti pred pár dňami za záhadných okolností zmizla mladá žena, po ktorej na mieste činu zostala len peňaženka s dokladmi. Hneď v prvú noc ostane partia mladých ľudí v šoku. Z vesmíru na Zem dopadá neidentifikovateľné lietajúce teleso, označované ako U.F.O. Kúsok od neho nachádzajú stopy neznámeho tvora, ktorý nepochádza z našej planéty. Na túto noc už nikto z nich nezabudne ... (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (134)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pokud byste někdy potkali nějakýho emzáka, na nic nečekejte a hned ho něčím sejměte. Žádný přátelský a vstřícný chování vám nepomůže, na to zapomeňte, ti hajzlové totiž mají jedinej chtíč - letět sem přes půl Galaxie, aby tady s náma prováděli nějaký nechutný pokusy. Třeba s ostrou rotační anální sondou... Tahle rafinovaná komediální parodie na béčkové scifárny a horrorové vyvražďovačky se mi těžce líbila. Film zlomyslně skáče ze žánru do žánru, aby si divák až do poslední minuty nebyl vůbec ničím jistý. Myslím, že se jedná o kvalitativně skoro stejně výrazný posun v béčkovém žánru, jaký předloni přinesl geniální The Cabin in the Woods. Vtipné, pohledné, dobře zahrané, dobře zrežírované, se skvělou hudbou. Nebýt debilně třaslavé kamery... ale to už se zase opakuju. Kvůli hrozné kameře jsem chtěl dát "jen" čtyři, ale nalomil mě nejdřív matrixovský závěr s naprosto kulervoucím koncem a hned nato mě dorazila tak milá pocta mému bezkonkurenčně nejoblíbenějšímu seriálu (muž s cigaretou), že zapomínám na to, jak mě celou dobu srala ta zhovadilá kamera a všelijaké stroboskopické blikání a sázím plný počet. Aspoň do další projekce. P.S.: Chci dvojku s Emily Perkins!! / Z ostatních (zatím nemnoha) komentářů soudím, že parodičnost a nadsázku v tomhle skvělém spektáklu většina diváků vůbec nepostřehla... ()

Gray Wolfman 

všechny recenze uživatele

Teda tak tahle hnusnou vykrádačku Altered a Fire in the sky sem snad ještě neviděl, ale prosím, to ještě skousnu. Co ale neskousnu, tak jsou hlavní protagonisté, kteří nejsou nic jiného, než nafoukaní a rozmazlení spratci, které snobští rodiče asi zapoměli naučit, jak se správně chovat a už po dvou locích z pivka střílejí dělobuchy uprostřed silnice 1. třídy. Bohužel poslední dobou ve skoro všech teen horrorech se tato společnost objevuje a moje sympatie si získají akorát pomalou a bolestivou smrtí. No, ani v tomto případě se ale hitparáda nekoná. Jediné, co mě na filmu lehounce potěšilo byl Smokeman na konci filmu a za něj teda ta jedna hvězda... Takže tleskám tvůrcům za to, že se jim podařilo ukrást 100 minut mého drahocenného života ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Extraterestrial je pro mě velké zklamání. Ne snad proto, že by to byl vyloženě špatný film, ale spíš proto, že trailer navnadil obrovským způsobem, ale ve filmu dostanete něco úplně jiného, než na co jste se těšili. Aneb kdybys nedal na trailer, nestal by ses dementem. Divák je tedy navnazen na horor o únosech mimozemšťany (což osobně hodně můžu), ale jak už kolegové z HororCZ napovědali, ve filmu je vše možné i nemožné mícháno do kupy vkusně i nevkusně, takže první obavy, které byly rozhodně na místě, nelhaly. SPOILER: Začíná se klasicky, kdy banda mládežníků jede na venkov, kde potkaj pěstitele marihuany, který je náhodou odborník na kospirační teorie, a překvapivě mu za barákem padne do záhonu létající talíř. Následuje fight s klasickými vysokými vyzáblými mužíky, kteří ale oproti běžnému vnímání tohoto vyobrazení prahnou po krvi. Pokračuje boj o holé životy, který pochopitelně nabízí dostatek nelogického chování, řadu gore scén, ale i překvapivě milenecké drama nebo všudypřitomný sebe-ironizující odér, který nejednou přeroste v kroucení hlavou, jestli už to nezabředává do komedie. Všechna serióznost je tedy rázem pryč a my pokračujem dál - následuje procházka po vesmírné lodi (určitě vám to připomene Fire In The Sky), překvapivý návrat domů a konstatování, že co nezkurvil ufon, to dodělá člověk sám. Wtf moment upomínající na pána s cigaretou z X-files pak nemůže být jen náhoda! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Horká novinka od tvůrců Grave Encounters, která se může chlubit štědrým rozpočtem, a místy je to celkem znát. Bohužel. Extraterrestrial totiž dlabe na nějakou mysteriózní atmosféru, a divákům předhazuje spíše přímočařejší variaci na téma únosy mimozemšťanů. Smutné bylo zjištění, že v některých chvílích se snaží být až přehnaně cool (akční nebo dramatická hudba, množství zpomalených záběrů), takže to občas působí dojmem okaté snahy zalíbit se hlavně -náctiletým. Na druhou stranu můžeme být rádi, že ač klasického vzhledu, samotní ufouni nám dělají společnost poměrně brzy a vlastně až (skoro) do konce se starají o slušnou zábavu. Povědomí herci tentokrát ušli (Emily Perkins), lahůdkou byl ale Michael Ironside v roli drsného podivína s kachničkou na triku, a postava šerifa Murphyho, která..... Ale co, nechte se překvapit sami. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Bylo jen otázkou času, kdy se někdo pustí do zfilmování povídek z hororových sérií VHS a ABC's of Death.Tak se nám bratři Vikouši po docela slušných Grave Encouters pustili do mimozemšťanů, hutně zvedli rozpočet a zase se jim to povedlo tak na půl.Škoda, že místy scénář působí docela atmosfericky a inteligentně, aby ho místy sráželi do vod pubertálních debilů neustále hlášky jako ,,jako hustě vole, prcat, to bude nářez píčo a chlastat jak děvka´´ a tak podobně.To neustále motherfuckování aby se film zalíbil hlavně pubertálnímu publiku mě místy dost sralo.Jinak ale atmosféra je výtečná a navíc hodně dobře podpořená povedeným soundtrackem.Do času 59:58 mě film mrtě bavil a já mu přes výhrady chtěl dát 4*, ale po tom odfláklém vypořádání se se šerifem už to šlo jenom dolu, atmosféra šla do hajzlu a scénář vám poslední půl hodinu naservíruje až moc píčovin na to, aby ste je v klidu zkousli a konec je vyloženě debilní.Co si budem povídat, tihle kanadští bráškové hodně koukali na Akta X a asi i poslední povídku VHS 2 a natočili ucházející klišé béčko, které místy umí opravdu pořádně vyděsit, ale je v něm až přespříiš hloupých scén, než aby se dostalo z průměru, ale dvojice bratrů se hodně zlepšuje a věřím, že jejich další počin bude zase o stupeň nahoře.Na propršenou noc ucházející béčko.60%. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Během produkce scény "anální sondy" se filmaři obrátili na specializované a kvalifikované pracovníky v oblasti sond. (Lajty)
  • V závere filmu, pri upratovaní miesta činu, všetko vedie muž, ktorý má oblek a zapáli si cigaretu. Ide o odkaz na postavu "The Smoking Man" zo seriálu The X-Files (od r. 1993), ktorú pôvodne stvárnil William B. Davis. (Lukoh)
  • V scéne, kde April volá so svojím otcom, je na pozadí vidieť súbor s filmom Grave Encounters (2011), ktorého scenár napísali taktiež The Vicious Brothers. (Marceloo)

Reklama

Reklama