Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 7

(série)
Trailer
USA / Velká Británie, 2017, 7 h 10 min (Minutáž: 56–80 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Alfie Allen, Jacob Anderson, Pilou Asbæk, Hafþór Júlíus Björnsson, John Bradley, Jim Broadbent, Keisha Castle-Hughes, Gwendoline Christie, Emilia Clarke (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Noční král a jeho družina jsou blíže, než kdy dříve. John Sníh se pokouší sjednotit rody, aby mu pomohli v boji proti nim. Ovšem je tu ještě Cersei Lannister a její touha ovládnout všechna království. Daenerys se se svojí družinou vrací domů... (Varan)

Videa (10)

Trailer

Recenze (107)

Ichabod 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ohromné zvýšení vyprávějícího tempa mi rozhodně nevadí. Poslední dvě sezóny byly utrpení a zbytečné natahování. Pokud by se nová sezóna nerozjela přestal bych seriál sledovat úplně. Z GoT se stala ovšem absolutní špička co se týká nejen rozpočtu ale i opravdu propracovaného fantasy. Samozřejmě předposlední sezóna je v první řade fan service jak prase. Potkávají se postavy co se několik sezón neviděli a hláškují jak o život. Dostat se z jedné strany země na druhou najednou zabere pět vteřin a z toho se čtyři diskutuje jestli se nepoletí na dracích.... Moment.... Jo vážně ! Draci jsou tady vlastně pořád a je to to nejlepší. Poslední scéna posledního dílu je úplnej masakr. Nic lepšího v televizi vidět jen tak nejde. Dlouhá politikaření a intriky po šesti sezónách už tolik nemohli bavit a tak tvůrci zvolili dražší ale lepší variantu a vsadili na nekompromisní epičnost. Tato sezóna celkově baví víc jak jakákoliv předtím a pocit, že si opravdu zasloužíme aby se příběh začal uzavírat a děli se všechny ty skvělé věci. ()

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hra o trůny se změnila. Místo pomalého taktizování a politikaření je tu otevřená válka na více frontách, zatímco košatící se dějové linie se zase sbíhají dohromady. V prvních řadách spousta zdánlivě zásadních motivů vyšuměla do ztracena a mnoho dějových linií bylo ukončeno násilně nejen doslovně, ale i vypravěčského hlediska. Teď si můžeme definitivně oddechnout, že se to samé nestane s celým seriálem, protože tady se už zúročují roky bohaté expozice a konečně se naplno dojde na spoustu dříve jen naznačovaných událostí. Při plánování řady už Benioff s Weissem nezestručňují Martinovy tisícistránkové knihy, ale naopak rozvádějí jeho poznámkové bloky. A byť to seriál v některých ohledech neskutečně nakoplo, v jiných mu to zase ublížilo. Některá strategická rozhodnutí není prostor pořádně probrat ze všech stran a pak se do nich snadněji strefuje, nepochybuji že v knize by stejné fungovalo lépe. Opravdu nemám problém s tím, že když se postavy potřebují jednoduše dostat z bodu A do bodu B (v kontrastu s putováním během něhož dochází k charakterovému vývoji), tak že to netrvá deset dílů. I když je na pár místech (opravdu jen pár) by skutečně neuškodila trochu lepší dramaturgie co se týče vzájemné chronologie různých dějových linek. Co ale utrpělo, je v některých případech přeci jen přílišná schematičnost vztahového vývoje (Jon/Dany, Sansa/Arya), protože to prostě do pouhých sedmi epizod všechno narvat nešlo. Je trochu smutným paradoxem, že dřív nebyly peníze na příliš scén s digitálními draky, teď už zase nejsou peníze na víc dialogů drahých herců. Příliš nechápu stesky na „studené“ epizody a absentující emoce, já je totiž až na vzácné výjimky viděl prakticky všude. I když ne všechno při smrtícím tempu patřičně vyznělo, mrazení v zádech i upřímných obav o postavy jsem si užil až až. Draci a armády nemrtvých, Dothrakové v Západozemí, původ Jona Sněha, opětovná shledání ztracených příbuzných nebo setkání a zajímavé dialogy postav, jež si ještě loni snad nemohly být vzdálenější. Všechno to jsou divácké laskominy. Jen bych je neoznačoval za fan service, ostatně to není jako kdyby tvůrcům došly předlohy, a tak dopsali nové epizody podle teorií a diskuzí na internetových fórech, ale k tomu všemu sám G.R.R. Martin celou dobu směřoval (jen mu to bohužel trvá asi tak o pár dekád déle, než by mělo). Srdce fantasy fanouška stále plesá. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, už se nejedná o hru plnou intrik odehrávající se na malém prostoru...vše nám tak nějak přerostlo přes hlavu. Oni taky opravdoví sviňáci chcípli, takže teď půjde do tuhého...ale to až v osmé, poslední řadě. Ta sedmá nám představila možnosti, vlastnosti a schopnosti především draků a těch za Zdí. Někomu vadí teleportování a jiné blbosti, ale o to tady přeci neběží. Nebo ano? Já se na poslední díly těším...takže někdy za rok a půl...spíš za dva, na viděnou u GOT řežby. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Letos mírný pokles. Tři scházející epizody vytvořily seriálu velkou přítěž a snaha nacpat závěr celého příběhu Písně ledu a ohně do 13 cca hodinových epizod, které se kvůli financím, ale hlavně prestiži a slávě rozdělí do dvou sérií s téměř dvouletým odstupem, určitě nejen mě zrovna nesedí. Nezbývá nám než si ale počkat na okamžik, kdy uvidíme důsledky hodně gradujícího konce této série. Její průběh byl až místy nudný, stále ovšem mluvíme o nejžhavějším seriálu současnosti. A i když postav ubývá, stahují se mračna nad těmi, u kterých už předpokládáme, že krvavý souboj obstojí. Tak nezbývá nic jiného, než si rok počkat a fandit jim v pravděpodobně nejočekávanější televizní události století. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa osobne po štvrtej sérii tá vôbec najvydarenejšia, aj keď k plnému hodnoteniu som sa neodhodlal. Ale veľa nechýbalo, možno nejaká tá bitka aj v samotnom finále. Tých sme sa ale v sedmičke dočkali dosť a bolo sa skutočne na čo pozerať, klobúk dole pred tvorcami, že ani v televíznej tvorbe nemusíme znižovať kritériá pre to, čomu sa vo veľkých akčných filmoch hovorí "vysokorozpočtové žrádlo". No a zároveň cítiť, že sa blíži samotné finále a dej je tak priamočiarejší a blíži sa k jasnému cieľu, spojenectvu nepriateľských strán proti jednému spoločnému nepriateľovi. Celkom úľava pre mozog po premýšľaní nad všetkými tými intrigami desiatok až stoviek postáv. ()

Galerie (455)

Zajímavosti (13)

  • I přesto, že má tato série pouze 7 dílů, její natáčení trvalo déle, než u předchozích řad. Natáčelo se 6 měsíců, od srpna 2016 do února 2017. (ArsenalEagle)
  • V jedné ze scén, v níž nemrtví obklíčí Jona Sněha (Kit Harington) a jeho přátele, je v pozadí na kopci vidět nákladní auto. (Geriel)
  • Když se skupinka vedená Jonem Sněhem (Kit Harington) brání před nemrtvými uprostřed zamrzlého jezera, tak v určitý moment je v pozadí vidět jeden z divokých, jak zběsile máchá oštěpem i přes to, že v tu chvíli u něj není žádný nepřítel. (jakub1998)

Reklama

Reklama