Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 8

(série)
Trailer
USA / Velká Británie, 2019, 7 h 8 min (Minutáž: 54–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen, Rory McCann (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Daenerys představí svým věrným plán na osvobození celého kontinentu. Tyrion motivuje Jona k další akci. Jon s pokorou přijímá svou roli. V Drači jámě se rozhodne o vládě nad Westeroskými královstvími. Hrdinové ságy jdou vstříc svým dalším osudům. (DavidWark)

Videa (17)

Trailer

Recenze (223)

Ediebalboa

všechny recenze uživatele

Scenáristické diletantství nejhoršího kalibru. Většinu konstruktivnější kritiky už za mě obstaral internet, který teď tvůrce zcela nemilosrdně griluje. A po právu. 7. série možná moc smysl nedávala, ale pořád to byla aspoň jízda, která byla dostatečně cool, abyste jí nejednu nelogičnost odpustili. 8. už ne. Po 8 letech je to kvalitativní propad srovnatelný asi tak s tím, jako kdyby na vás po Dvou věžích místo Návratu krále vybafl Owenův Král Artuš. Co je však v Západozemí daleko horší než u předsedy kulatého stolu a jeho kumpánů, je fakt, že tady se ve stejném bahně topí postavy, na kterých vám řadu let skutečně záleželo. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice, převelice slabý děj mi osmá sezóna přinesla. Po předchozích kiksech mě to sice ani nepřekvapilo, ale přece jen jsem si myslel, že si tvůrci berou roční pauzu z nějakého důvodu. Takhle to vypadá, že scénáristé potřebovali víc času, aby mohli dokonale zohýbat logiku k obrazu svému. Slabé, ale alespoň už je konec. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední řada dopadla, jak dopadla. Mnoho lidí bude zklamaných, ale já to tak černě nevidím. Tempo mohlo uvolnit, trošku se ta závěrečná řada roztáhnout, vysvětlit trošku více nějaké detaily, které stále chybí vysvětlit, ale i tak se GoT rozloučil na úrovni. Není to sice s grácií, jak každý očekával, ale co se dá dělat. Možná nejslabší série, možná druhá nejslabší série, to nevím, každopádně do těch fantastických zbývá kus cesty, přesto jsem očekával větší zklamání dle hodnocení, ohlasů a podobně. Možná také mé očekávání po takové době opadlo, takže nakonec se loučím s GoT spokojený. ()

Eliott odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8 série plná nelogičností, chyb ve filmu a hloupého chování klíčových postav. Naprosté zklamání z tohoto chabého zakončení, které ve mně nevzbudilo žádné emoce (snad jen kromě vzteku, či zklamání). Taktika v soubojích je trestuhodná a i malé dítě by bylo schopno pokládat lépe figurky na bojišti. Nemluvě o tom, že se jednotlivé armády napínají a smršťují dle potřeby. Tvůrci se nás během série pokusili několikrát šokovat, ale zpravidla vždy naprosto stupidním způsobem, který bych přirovnal hororovému vybafnutí s hlasitou hudbou. Toto si snad ani nezaslouží nic jiného než odpad. Jediné plus jsou zde vymakané efekty, které bohužel tento blaf ani omylem nezachrání. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spokojená jsem. Naprosto. Závěrečná série mě oslovila více než série 6. a 7., užila jsem si ji maximálně, bavila jsem se královsky u každé epizody, vychutnávala jsem si vše, co mi tvůrci naservírovali a nemám problém. Zajímavé, že? Inu, sto lidí, sto chutí. Zdravím všechny, kteří to vnímají stejně! ;) ()

Galerie (225)

Zajímavosti (48)

  • Jedná se o nejdelší epizodu ze série Hry o trůny.
    (asdfasdf)
  • Bronnovy prostitutky se zmiňují o zrzavém vojákovi jménem Eddie: „Vrátil se s popáleným obličejem. Teď už nemá víčka“. Toto je odkaz na postavu, kterou hrál Ed Sheeran v epizodě Dračí kámen (2017), která byla zjevně přítomna, když Daenerys (Emilia Clarke) zaútočila na armádu Lannisterů s Drogonem v epizodě Válečná kořist (2017). Sheeran druhý den na Instagramu odpověděl: „Díky @gameofthrones, věděl jsem, že jsem přeživší. (mikki089)
  • Chorvatská cestovní kancelář Unforgettable Croatia vyhlásila soutěž o týdenní zájezd po seriálových lokacích. Stačilo si do 5. května 2019 tipnout, jak Hra o trůny skončí. (Duoscop)

Reklama

Reklama