Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele Ellmariachi k tomuto seriálu (7)

Hra o trůny (2011) 

Hra o trůny mě provázela několik let. Měla neskutečný nástup a i když se občas zakulhalo, další krok byl svižný a plný sil. Za těch několik let si člověk zamiloval a nenáviděl tolik postav, že je až s podivem, že se všechny vešly do 73 epizod. Některé seriál opustili, jiné vydrželi a svůj osud nedopsaly. Budou dál žít v našich hlavách a ne jednou mě asi napadne co by bylo dál. Seriál pro měl do teď tři stropy na které nikdy nezapomenu. Tím 4. je pro mě zakončení linky Jona Sněha. Mě přijde naprosto dokonalé a neměnil bych. Jak píši v komentu na poslední díl. Cesta to byla dlouhá a já někdy pochyboval. Ale jsem rád, že jsem až na konec došel a nikde neuhnul. 100 procent ()

Zimohrad (2019) (S08E01) 

Z mého pohledu GoT pokračuje v tom co dělala do teď. Rozehrává příběhy, mini příběhy, linky a duely. Tentokrát ovšem již na méně frontách, na méně místech a drolí to mezi méně postav. První epizoda byla v určitém slova smyslu klasickou první, tak jak je známe. Ovšem krom připomínání toho co se stalo musí stíhat rozehrávat až příliš. I proto mě zde, až na jednu výjimku chybí dialogy ostré jako všechny břitvy sedmi království. To co bylo GoT vytýkáno, tedy někdy až nesnesitelná zdlouhavost se mění místy až na přílišnou uspěchanost. Jenomže i když mám výtky a není jich úplně málo, vrátil se mi nejlepší seriál všech dob a já si ho nehodlám kazit tím, že budu hledat chyby. 1. epizoda za 75 procent. ()

Rytíř Sedmi království (2019) (S08E02) 

GoT je pro mě osobně to nejlepší ze seriálového rybníčku. Žádný další seriál ve mě nedokázal vyvolat tak silné emoce. A to, že je opravdu nejlepší dokázal i teď. Už několikrát jsem viděl klid před očekávanou bouří. Několikrát byla provedena téměř dokonale. Tedy možná jsem si i myslel že dokonale. Ale GoT to vše posílá o level výš. Dialogy před bitvou jsou skvělé. Otevírání či hojení starých ran, z různých důvodů nedořešené spory.... To, co se do teď zdálo tolik podstatné se mění v malichernosti. Protože přichází smrt.... 90 procent. ()

Dlouhá noc (2019) (S08E03) 

Tohle je přesně ta epizoda o které se budou dva tábory hádat zda se povedla nebo ne. Hned z kraje mohu říct, že patřím mezi tu šťastnější polovičku. Co se týká emocí z boje, tak bitva bastardů je pro mě strop. V ostatních aspektech u mě ale převládá velká spokojenost. Vyzdvihnu herce, kterým věřím, že nevěří, že jejich postavy přežijí. Z očí jim tryská strach, zoufalství a bezmoc. Scéna s Dothraky je parádní a v tu chvíli si stejně jako postavy uvědomíte, že je zle. Ten pocit mi zůstal celou epizodu. Jistě tak nějak člověk ví, že se něco musí stát, ale jak se kupí jeden neúspěch za druhým už i já přestával věřit. A přesně za tenhle pocit, který na mě tvůrci přenesli dávám plný počet. 90 procent. ()

Poslední ze Starků (2019) (S08E04) 

Naprostá pecka. Místo mečů jdou do akce zase jazyky a věřit se už nedá opět nikomu. A tentokrát už opravdu nikomu. Napětí mezi severem a Danny se dá krájet a ani jednotlivé postavy si nic nedarují. Konec epizody je pak více méně jasný a jde jen o to zda si ho chcete užít nebo brblat. Já si připadal chvílemi, že se vracím do dob 2-3 série, kdy se ještě tak nespěchalo,, neválčilo, ale postavy když mezi sebou mluvili bylo to ostřejší než Valyrijská ocel. Jediné mínus je za mě hodně nepovedený a doufám že jedno epizodní románek. 90 procent. ()

Zvony (2019) (S08E05) 

Epizodu nedokáži ohodnotit, protože buď musím dát totální odpad a nebo naopak absolutní hodnocení. Uvidím co mi napoví poslední díl. Tak za týden... ()

Železný trůn (2019) (S08E06) 

Jestli jsem někde na cestě sem zapochyboval o své věrnosti, jsem rád, že jsem nebyl upálen, sťat a ani jinak trestán. Cesta to byla dlouhá a i když se zdála být rovná, občas se objevilo rozcestí. Naštěstí tvůrci nesáhli k žádnému vysněnému romanticko krásnému konci a především Johnova linka je zakončena brilantně. Tenhle seriál je od začátku do konce to nejlepší co jsem v seriálových vánicích viděl. Hodnocení epizody. 95 procent. ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama