Reklama

Reklama

Tahle putyka, stojící v ospalém městečku Newton Haven, je zajímavá snad jen tím, že má být cílem velmi odvážného pivního maratónu pětice kamarádů. Ti se ho pokusili „doběhnout" už před lety, ale tehdy na ně bylo tempo 12 piv – 12 hospod – 1 noc příliš zběsilé. Pak je osud zavál na všechny strany, než se Gary (Simon Pegg), který v životě nic nedokázal, rozhodl, že dokáže dokončit alespoň legendární tah po hospodách v Newton Haven. Přemluví ostatní kumpány (Nick Frost, Paddy Considine, Martin Freeman, Eddie Marsan) a společně se po letech vydají domů, aby se stali nesmrtelnými. Jenže Newton Haven je nevítá zrovna s otevřenou náručí. Stačí prvních pár piv a několik velmi bizarních příhod, aby si uvědomili, že v tomhle městě něco nebo někdo smrdí. Najednou nebojují jen o úspěšné strávení dalšího piva, ale i o vlastní krky. Cesta do hospody U Konce světa se zdá být najednou mnohem náročnější, než čekali. Jenže vy byste to vzdali, kdybyste si měli naplnit sen z mládí? A jen tak mimoděk přitom zachránili celé lidstvo? (CinemArt)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (789)

Douglas 

všechny recenze uživatele

U KONCE SVĚTA se k předcházejícím dvěma kouskům tria Wright-Pegg-Frost váže podobně jako pozdní filmy bratří Marxů k těm dřívějším. V řadě aspektů je jistě slabší, ale pořád jsou to oni a pořád je výsledek o tolik provokativnější, odvážnější a nevypočitatelnější než u většiny dalších soudobých filmů, že za lístek do kina prostě stojí. Moji analytickou kritiku z doby premiéry najdete tady. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Simon Pegg, Nick Frost a Edgar Wright do třetice. A do třetice slušná práce. Sice už to není taková legrace, jako Soumrak mrtvých, ale pořád je to slušná práce. Už to totiž není ani tak o legraci, jako spíš o tom, že ti kluci se zase sešli a natočili opět nějakou povedenou bláznivinu, tentokrát proti sci-fi filmům. U Konce světa jsem k tomu všemu viděl asi po šesti pivech, takže moje hodnocení bylo částečně zkreslené. Myslím si ale, že když bych nepřišel z hospody, stejně bych si k tomu pivo dal, protože takovejhle film to prostě potřebuje. Vždyť o hospodách taky je, takže je těžký se nad pivem jako takovým v prvních pěti minutách nezamyslet. I tak ale musím uznat, že klukům se celkově sešla super skvadra. Freeman, Marsan a Considine totiž byli taky super. Každej svůj a to k tomu patří. Takovýhle pivní tripy bych taky někdy uvítal, snad jenom kdyby nebyly s tak globálním přesahem, jako v tomhle filmu. To bych možná vynechal. Ale jinak? Hodně slušná jízda. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Edgar Wright opět jede na plný plyn a ještě ke všemu přidává čím dál lepší a vyspělejší režii. Zde totiž funguje naprosto všechno na 100%. Nezapomenutelných hlášek sice nabídnul Hot Fuzz o trochu více, ovšem i tak jde o humorem přetékající sci-fi poctu. Přehlednější akci tento rok nikde nenajdete (nečekal jsem, že tohle napíšu u britské komedie) a díky zběsilému tempu a nekončící porci nápadů se prostě člověk nenudí. Navíc to má skvělý konzistentní scénář s výtečně napsanou psychologií postav (jo, u tohohle jsem také nečekal, že to napíšu u britské komedie) a jako vždy sympaticky sehranou hereckou partou. Simon Pegg tu zase řádí v plné formě, Nick Frost rozbíjí jednu emzáckou hlavu za druhou a Rosamun Pike snad nikdy nebyla sympatičtější. Prostě komediální vrchol roku, k němuž se budu vracet stejně rád jako Peggův hrdina k milovanému půllitru. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dobré, ale očekávání byla vyšší, Hot Fuzz nasadil laťku příliš vysoko - ten mnohem ladněji zkombinoval vážnou zápletku mysteriózního thrilleru s parodickým humorem. The World's End se tento styl humoru snaží zkombinovat s hororovým sci-fi thrillerem, ale trochu to drhne (ale ne tak moc, jak to podle mne drhlo v Shaun of the Dead), respektive občas je toho humoru příliš moc, občas příliš málo. Nejvíc je mi líto divného a zbytečného závěrečného dovětku, který úplně ničí pozitivní dojem z odvážné a překvapivé pointy, kterou si mě film těsně předtím definitivně získal na svou stranu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $26,004,851Tržby Celosvetovo $47,508,505Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,052,256 //počet predaných kusov 83,987Tržby za predaj DVD v USA $2,877,982 //počet predaných kusov 136,617║ poslabší rozbeh dobieha a doráža druhá polovica, kde to už sype slušnou akciou aj zábavnosťou /60%/ ()

Galerie (59)

Zajímavosti (26)

  • Dívka, která sedí na začátku filmu vedle Garyho (Simon Pegg), je ta samá dívka, kterou Simon Pegg shodí na tyč na zahradě ve filmu Soumrak mrtvých (2004). (HellFire)
  • Ve všech dílech volné trilogie bojovaly hlavní postavy proti obyvatelům města. (Gerron)
  • Dohlížejícího koordinátora kaskadérů a režiséra druhého natáčecího štábu na filmu dělal Bradley James Allan, v závěrečných titulcích uvedený pod jménem Brad Allan. (Rominator)

Související novinky

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Simon Pegg píše nový Star Trek

Simon Pegg píše nový Star Trek

22.01.2015

Britský komediální herec Simon Pegg dávno není jen komediálním hercem. K režii se ještě nedostal (a kdo ví, jestli o to má vůbec zájem), už ale stihnul nasbírat spoustu scenáristických zkušeností.… (více)

Konec světa bude!

Konec světa bude!

23.09.2013

I když se již zdálo, že se komedii U Konce světa nepodaří v ČR dostat na plátna kin, distributor Cinemart nakonec ohlásil její premiéru na 24. říjen 2013. „Při složitých jednáních o uvedení či… (více)

Spielbergova apokalypsa se blíží

Spielbergova apokalypsa se blíží

30.09.2012

Přesněji „robokalypsa“. Dlouhá léta připravované historické drama Lincoln je připravené na start v kinech (oficiální světová premiéra 16. listopadu) a Steven Spielberg se může zase pustit do něčeho… (více)

Reklama

Reklama