Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi inteligentní student Light (Nat Wolff) nalezne zápisník boha smrti. Zápisník má mystickou sílu zabít kohokoliv, stačí jen si představit obličej oběti a zapsat jméno. Light je s touto silou rozhodnut vymýtit zločin a vyčistit ulice od zločinců. Brzy se objevuje nepřítel, vyšetřovatel známý pouze jako L (Lakeith Stanfield). (Illuminare)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (196)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Odhlédnu od mangy i anime. Vlastnit zápisník, jehož prostřednictvím se lze kohokoliv zbavit, může být lákavé. Jenže i dobré úmysly mohou dláždit cestu do pekla. Stačí si vzpomenout, když se lid rozhodl vzít spravedlnost do vlastních rukou. Jednou byl zabit diktátor a vrah, jindy však člověk bez viny. Také Light brzy pochopí, že spravedlnost nelze brát lehkovážně do vlastních rukou a že přijde chvíle, kdy rozhodnutí nebude vůbec jednoduché. Prastarý námět s nadčasovým varováním. Vizuálně pěkně zpracované, zejména dekapitace má své kouzlo a připomene Nezvratný osud. V TV běží Phantasm a mrtvoly venku přibývají. Škoda, že napětí se místy vytrácí, jako celek ale film nenudí. Fanoušci předlohy a japonských zpracování nadšeni zřejmě nebudou, ale pro ostatní by mohlo jít o příjemnou oddechovku. Jen ten démon mě více děsil v comicsu... ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Nacpat anime o 14 hodinách na pole hodiny a půl asi neni jednoduchý, úvod je možná až moc rychlej a film nemá šanci rozvinout pořádně některý linky, to co mělo v seriálu hlubší myšlenku je tady odsunuto pryč v rámci sekund. Hádám že ten film ale neni dělanej kvůli srovnávání. Samo o sobě to neni tak špatný, gore je překvapivě slušný a kouká se na to hezky, bohužel bych radši dal přednost Wingardově původní tvorbě neboť pecky jako The Guest člověku vždy sednou víc. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Rule 28: Each death must be physically possible. So no shark attacks while someone's on the toilet, as much as I love that idea." Tady půjdu šeredně proti davu. Skoro až by se dalo říct - nepěkně. Mě tohle zpracování mangy/anime fakt sedlo. U Death Note miluju jeho premisu a tu snad každý známe. Nechci samozřejmě žádnému zarytému fanouškovi anime křivdit, ale tohle americké zpracování od Netflixu mělo všechno, co jsem od filmu chtěl. Outsider Light (Nat Wolff), který záhadným způsobem obdrží onen Zápisník, bláznivou holku (Margaret Qualley), která se do outsidera zamiluje a samozřejmě Ryuka (Willem Dafoe), který děsí každým coulem. A zatímco Nat je naprosto fantastický teenager s minulostí, tak Margaret je úžasně nevyrovnaná pretty buchta. A Ryuk s hlasem Willema nemůže zklamat. Konec jsem čekal ještě černější než byl, ale i takhle jsem vlastně moc spokojený. Protože zvrat a logika mi imponovala. Finále je tak pro mě plné emocí, které jsem vůbec nečekal, že bych tady našel. Skvělý výběr soundtracku to už jen celé podtrhuje. Takže ať se na  mě nikdy nezlobí, ale Death Note 2017 je moje guilty pleasure. A zcela upřímně si myslím, že svoje kvality má. Za mě je to totiž jeden z nejlepších filmů, co jsem letos viděl. A to jako fakt! PS: Chtěl bych napsat něco jako - Chci víc hraných anime. Ale to by mě už fanoušci fakt ukamenovali. (89 %) ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Bizarní teenage noir plný nepasujících neonů, přehrávání, podivných osmdesátkových hudebních vsuvek a vystřižených scén z Nezvratného osudu, který je jaksi omylem adaptací výborného anime. Wingardova podivná vize, v níž na dvě skvělá kreativní řešení (Dafoe, Stanfield) připadá deset špatných nebo přinejmenším nepochopitelných. S nastupujícím závěrem téměř sebeparodie. Nebo definitivní tečka za vítězstvím stylizace nad materiálem. Pokud nejste fanaticky zbláznění do anime, možná tenhle vrak taky budete rozkrývat s úsměvem. 60% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Anime / manga předlohou nedotčen jsem film sledoval jako film. Chvíli to skutečně vypadalo na zajímavý horor ve stylu Nezvratných smrtí a podobných titulů, ale pak jsem jen nevěřícně sledoval, jak se to mění v Beverly Hills 90210: Death Note, a pak ještě na jakousi poměrně nezajímavou naháněčku. Pravidla knihy jsou na několik stran, a ten borec si je ani nepřečte, když ví, že čelí něčemu mimo tento svět? Jestli mu třeba nehrozí nějaké nebezpečí, když knihu bude používat? Každou smlouvu si má člověk přečíst celou, i s poznámkami malým písmem pod čarou. To ho doma neučili? Holka mi taky přišla pěkně vyšinutá, a celé to má i takový nepříjemný look a atmosféru. Každopádně mne to už půl hodině nebavilo, postavy mi byly ukradené, a místo, aby se rozvíjelo téma, kam až by se s notesem v ruce mohlo zajít, a dokdy by to ještě mělo smysl a tak, je z toho tupá a někdy hloupá naháněčka. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Ačkoliv je L (Lakeith Stanfield) europoidní či mongoloidní rasy, tak ve filmu je postava vykreslena jako Afroameričan. (Athree)
  • Jedná se o první americkou adaptaci příběhu Death Note. (michy9073)
  • Film byl natočen na motivy stejnojmenné japonské mangy, kterou vytvořili Tsugumi Ohba a Takeshi Obata. (Claude Speed)

Reklama

Reklama