Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc: Doba temna

  • USA 30 Days of Night: Dark Days
Trailer

VOD (1)

Téměř rok uběhl od chvíle, kdy upíři zdecimovali obyvatelstvo aljašského města Barrow. Stella, která tenkrát přišla o manžela, od té doby cestovala po celém světě, aby ostatní přesvědčila o existenci upírů. Když jí skupinka ztracených duší nabídne uskutečnit odplatu na samotné upíří královně, Stella se vydává na misi, která má jediný úkol: Zastavit zlo dřív, než se znovu odhodlá k útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Špatný pokus. Je těžké pokračovat po jedničce, která se povedla tolik jako 30 dní dlouhá noc. První díl byl pro mě jedním z nejlepších hororů svého zaměření. Dvojka ovšem neměla s jedničkou prakticky nic společného. Mínusy: *Herci* Vyměnit Hartnetta, Melissu George a Hustona za nějaký ušmudlaný B-herce nebyl dobrý tah. Herci byli nezajímavý a ani jejich snažení na tom nic nezměnilo. *Akce* Jednoduše řečeno, ta chyběla. *Trapnost* Snaha nahradit děsivého upíra Dannyho Hustona byla také naprosto nedostačující. Upíří královna sice bylo jedno z mála pozitiv, ovšem nebyla tolik využita, aby ten film vytrhla. A že se i v tomto filmu snížili ke zbytečné "sexy" scénce jen dokazuje naprostou nemohoucnost celé výpravy. *Konec* Konec by nebyl špatný nebýt prvního dílu. Každý kdo ho viděl, tak ví, že takle Edenovo tělo nedopadlo. Plusy: *Hlavní upírka* Asi jediný pořádný plus celého filmu. Ta mě bavila, vypadala celkem děsivě, a přitom musela být pěkná ženská. *Jiný film* Kdyby tento film nebyl porkačováním 30 dní dlouhé noci, tak to není ovšem tak zlé. Bylo by to tradiční béčko, po kterém by nikdo nenadával a sem tam by se našel někdo, kdo by ho ohodnotil, jako poklidný film na dlouhý večer. Jenže tvůrci to nazvali, tak jak to nazvali a hlásí se k prvnímu dílu a to je první a zásadní chyba. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Bez chuti, bez zápachu, beze všeho. Bohužel ve všech ohledech slabší pokračování, které má svou laciností a režijní / hereckou sterilitou blíže k televiznímu Bladeovi, nežli k téměř geniálnímu prvnímu dílu. Neznalým jedničky to samozřejmě jako takové fiasko připadat nebude. Pro ty, kteří mají pod kůží výjimečné momenty z prvního dílu (a že jich nebylo málo), bude každá další scéna bez nápadu (což platí pro celý film) ostrým bodnutím do zad. Ani ti nejvěrnější by to neměli s Dobou temna zkoušet – z kterékoli úhlu nelze vyjít z tohohle boje jako vítěz. P.S. Náhrada za Melissu George je k smíchu. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na jedničku raději ani nepomyslet... Ale jinak na deštivé odpoledne jako kulisa při posezení s přáteli dostačující. Příběh stokrát odvyprávěný lze tušit od začátku až do konce. Chvílemi pěkná kamera, nejlepší scény jsou však samozřejmě ty převzaté z jedničky. Zklamala mě královna - když vylezála z krvavé lázně, měla ještě auru tajemna. Jak ukázala ksicht, bylo po tajemnu. To i královna z Disneyovy Sněhurky pouští větší hrůzu, když se dožaduje srdce své sokyně, než tahle nemastná bledule - opravdu škoda! Příjemné bylo mučení upírka. Přesto jsem čekal poněkud větší masakr, když už sám příběh za moc nestál... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Rovno-na-DVD pokračovanie, ktoré ma miestami rozosmialo (ľahko)vážnosťou ústrednej vampírskej kosti menom Lilith a jej lokaja s rady slaboduchých ľudských hyen. Potešilo ma však to, že sa to nehraje na Shakespearea ( kurnik, už keď sa v dnešnej dobe nasilu prepisujú ľudské dejiny, mohli by už zmeniť priezvisko aj tomu chlapovi ) a vie to pekne kopnúť do gulí. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Nedůstojné a otřesně nízkorozpočtové pokračování jednoho z nejlepších hororů posledních let. Uznání zaslouží snad jen několik poměrně slušně nasnímaných, akčních scén a pár svěžích myšlenek scénáristy. Naopak veškerá snaha o vážnost, dialogy, charaktery to vše je naprosto špatně. Značnou část viny nese i každý kdo se podepsal pod tak nezajímavý a mdlý casting. Ebene Olsenne, odpočívej v pokoji! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Film měl nesoutěžní premiéru 23. července 2010 na festivalu San Diego Comic-Con. (Terva)
  • Krev, která byla ve filmu pita, byla směsí grapefruitu a brusinkové šťávy. (Terva)
  • Lillith (Mia Kirshner) a její koupání v krvi odkazuje na postavu Elizabeth Bathory. (Terva)

Reklama

Reklama