Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alex Rogan (Lance Guest) žije s matkou v přívěsu a všichni okolo jsou vlastně součástí velké rodiny. Vítězí ve videohře Hvězdný bojovník a dozvídá se, že získal stipendium, aby mohl dál studovat. Poté se setkává s Centaurim, který tvrdí, že je vyslán společností, jež hru vytvořila, a než se Alex stačí vzpamatovat, je na cestě do vesmíru. Jeho úkolem je zachránit galaxii před zničením, pak se může vrátit zpět. Jenže se ukáže, že to byla lež a protože Alex je jediný pozemšťan, který má zcela výjimečný talent, obrátí se na něj s prosbou o pomoc tajemný cizinec. Přichází z galaxie, jíž hrozí útok mimozemské civilizace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddechovka na jedno zhlédnutí. Má to sympatického hlavního hrdinu, pár dobrých hlášek a určitě mi to nepřišlo špatné, ačkoli mě to bavilo hlavně v první polovině. O nic extra se ale taky nejedná, efekty musely být snad slabé i na svou dobu (takže na dnešní jsou dost mizerné) a celkově mě ani ten příběh tolik nechytl, ale tam je to spíš tím, že nejsem cílovka a o bojích ve velkých vesmírných bitvách jsem nesnil ani jako děcko... 3* ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Mám rád stará sci-fi. Ale vše je o zpracování. Což se tady podle mě zkrátka nepovedlo. Jelikož mají první Hvězdné Války - z roku 1977 - mnohem kvalitnější provedení, lze vinit jedině tvůrce. Příběh sám o sobě pak nenabízí nic, co už by jiný film nezvládnul podat lépe... ... Chtěl jsem dát dvě hvězdy. Ale nedám, protože z tohoto paskvilu na mě smrdí pitomá propaganda: "Seďte doma, hrajte hry a zažijete něco úžasného..." ... Možná se pletu. A možná ne. Každopádně nakonec hodnotím tak, jak hodnotím. 1* ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Zábavné sci-fi béčko (pro děti?), které jsem jako malý chtěl prožít. No neberte to > jste nejlepší ve staré arkádě a hned poté děláte to samé, ale v reálu. Triky jsou dnes úsměvné, story přímočará, ale ta zábava!!! V dnešní době by to bylo asi jako by nejlepší hráče WOW na nejvyšším lvl vzaly do fantasy světa, navlíkly těžkou zbroj a poslaly proti drakovi. Nebo CS hráči - ti by asi dostali slušně v reálu na zadek :D. Nemohu si pomoct, ale film je krásně hloupý a přímočarý. Spoilery!! Tařka během jednoho dne se náš hrdina dostane na planetu XY, vratí se na Zemi, běhém té doby dojde k útoku na základnu, zbyde jen on. Sám porazí celou flotilu. Dvě hvězdy jsem přidal za nostalgii a ultra blbou zábavou. Btw. uvítal bych po 25 letech sequel za 150 milionů, kde by se vedla válka proti Xurovi ve stylu SW. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Alex Rogan (Lance Guest) často hraje videohru Starfighter a stává se hráčem, který dosáhl nejvyššího skóre. Krátce poté potkává tajemného muže Centauri (Robert Preston), který o sobě tvrdí, že je vynálezcem hry. Centauri pozve Alexe do své mobilní kanceláře a ujíždí s ním neznámo kam... Ve filmu se objeví mnoho záběrů vesmírných lodí vyrenderovaných na počítači a vzhledem k době natáčení to v HD vypadá obstojně i dnes. Příběh je takový jednoduchý a vyloženě ničím nepřekvapí. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Zoufalá triková zastaralost tu nepřekvapí nikoho, škoda je že si tehdy nedali záležet na větší stylizaci podobně jako u Trona - ten zestárl s trochu větší grácií. Revoluce v používání CGI triků je toto ale obdobná, takže z historických důvodů je film zajímavý hodně. A naštěstí i mimo to pořád rozumně hezky funguje jako teen dobrodružná komedie. 6/10 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Překladač, který převádí mimozemskou řeč do srozumitelného jazyka, je ve skutečnosti obvodová deska z hodinek. (HellFire)
  • Při natáčení sehrál významnou roli počítač. Jmenoval se Cray X-MP a byl ve své době nejvýkonnějším computerem na světě. Zhruba jedna pětina promítací doby vznikla uvnitř jeho paměťových médií. (Hans.)

Reklama

Reklama