Reklama

Reklama

Paranormal Activity: The Ghost Dimension

  • Česko Paranormal Activity: Jiný rozměr (více)
Trailer 1

Než se nastěhujete do nového domu, zjistěte si, kdo v něm bydlel před vámi. Pokud to neuděláte, tak se alespoň nedívejte na videozáznamy, které po sobě vaši předchůdci zanechali. Právě tyhle školácké chyby spáchal herní vývojář Ryan. Ten se s rodinou (poněkud upjatá manželka Emily a šestiletá dcera Leila) a se svým lehce neschopným mladším bratrem nastěhoval do domu, který je divákům předchozích dílů série důvěrně známý. Stejně tak znají i „strašidelné sestry" Katie a Kristi, aktérky podivných záznamů na nalezených videokazetách. To, co diváky hluboce znepokojuje, protože vědí své, začne Ryana děsit až ve chvíli, kdy holčičky na dvacet let starých záznamech začnou reagovat na to, co se v domě právě teď odehrává. Pak ještě Ryan nalezne kameru, která umí zaznamenávat paranormální jevy, a záhy mu dojde, že s ním v jeho novém domě bydlí také síly, s nimiž by se nikdo normální nikdy setkat nechtěl. Seznam obětí, které mají na svědomí, je už pořádně dlouhý, otázkou zůstává, zda na jeho konec přibude i jméno Ryana a členů jeho rodiny. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (214)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Určitě nejlepší díl nepovedené paranormální skládačky. Sem tam to mělo slušnou atmosféru, zafungovalo pár lekaček, trochu se zainvestovalo i do efektů a postavy nebyly na pěst. pokud tedy nepočítám postavu otce. To byl debil. Samozřejmě ani v tomto případě se tvůrci nevyhnuli logickým kiksům a i tady si člověk musí často klást otázku "kdo to ku*va točí?". Ale s tím se tak nějak počítá. Každopádně u Ghost Dimension je asi největší škoda, že nebyl zvolen alespoň kombinovaný formát FF a klasiky. Nicméně i tak to stojí za to vidět, což je v souvislosti s Paranormal Activity příjemným překvapením. 60% ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Jak jsem si myslela, že nikdo nemůže přijít s víc nesnesitelnou postavou než byl Micah z původního filmu, tak zdejší rodiče k tomu mají docela naběhnuto. Ne, že by mi vadilo, jak se chovají, ale spíš jak se nechovají... nebo prostě: Jsem si vědoma, že postavy v tomto druhu filmu se budou chovat jinak než postavy z festivalového dramatu, a kompletně s tím počítám, ale stejně... K čemu jim je, že mají kameru, která umí natáčet duchy, když je jim to zřejmě úplně jedno, protože buďto se na záznamy vůbec nedívají, nebo reagují (zvlášť matka) nepochopitelně blazeovaně na něco, z čeho by každý normální rodič měl nejdřív infarkt a hned potom by dítě hodil do auta a jel s ním přímou čarou pryč tak dlouho, dokud by nedošel benzín nebo auto do něčeho nenarazilo. A když pominu tohle, tak jsem na film naštvaná, že ze slibného námětu "dialogů s nekonečnem" nevytřískal něco lahodnějšího. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

U stropu šmouha, ajajaj, ouha!“ Náhodou, tuhle pátou seanci s okultistou verbalem jsem si i já užil, navzdory všem paranenormálním hejterům a jejich automatematice: „Jedničce jsme dali 5, pětce musíme dát už jen 1. Já se bavil. A to na duchařiny moc nejsem. Když mi nábytek v noci courá po baráku a ektoplazma nám zasviní strop i lustr, hned uhodím na ženu: „Že jste zase s bábama vytáhly desku Ouia?“ SPIRITUÁLNÍ OKÉNKO: [][] Koho nasadit do ringu proti démonovi se strašidelnými křečovými žilami? Elise Rainer, bábu v plynové masce z Insidious. Duchobijné manžele Loraine a Eda z Conjuring. Těžký kalibr, otce Merrina z Exorcisty. Osvědčenou expertku na duchy všeho druhu, mou ženu. [][] To poslední řešení je sice drastické a vůči chudákovi Tobymu nehumánní, leč účel světí prostředky. Já mu dám, courat mi nahej po baráku! Tak. A teď si jen počkám, až moje hororová stará usne a pak strčím ruku na čtvrt hodiny do mrazáku. Schovám se pod postel a budu ji strašit ledovou prackou, šmátrající jí po zadečku! ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Netuším, co se stalo s frančízou Paranormal Activity, protože první díl byl o tom, že bubák straší a nejste v bezpečí u sebe doma v noci. Jednička byla něco nového, jednička byla super, jednička mě nadchla a zaujala. Jenže pak si někdo řekl, že se z toho koně vymlátí víc a scénáře se ujali nějací fištróni, co z toho udělali směs čarodějnictví a únosy dětí. Navíc trailer nabízel, že rodina bude přímo komunikovat s holkama přes televizi a nakonec je film o něčem úplně jiném, takže dobrá podpásovka (ovšem trailer na trojku byl taky úplně jiný než samotný film). A vůbec dalo se to na to dívat, kameru většinou nedrží epileptik s roztroušenou sklerózou, takže se na to i dobře dívá, lekačky se tam najdou, ale prostě to už není Paranormal Activity, ale parazitování na jméně. ()

Mike.Myers 

všechny recenze uživatele

Vyvrcholení přišlo i nepřišlo..Jinak řečeno, opět otevřený konec. Podle mě už jsou tyto díly spíše jen pro fanoušky, protože čím novější díl, tím víc jdeme do minulosti a zároveň jsme v současnosti.. Prvek s kamerou a démonem jasné + neboť v předchozích dílech jsme se báli trošku jiným způsobem ( nebudu spoilerovat). Co mě trošku zklamalo bylo, že to nebylo dotažené podle mého do zdárného konce.. 60% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (13)

  • Kamera, kterou Ryan (Chris J. Murray) s Mikem (Dan Gill) najdou, má podle filmu záznam na videokazety. Ve skutečnosti jde o přenosnou televizní kameru Ikegami ITC 730, určenou pro přímý přenos bez možnosti záznamu na videokazety. (Valenta28)
  • Snímek byl natočen za 45 dní. (SidneyP)

Související novinky

Kdo napíše G. I. Joe 3?

Kdo napíše G. I. Joe 3?

05.07.2014

Studio Paramount připravuje na rok 2016 spoustu pokračování. Zatím se chystá premiéra pro Jeníčka a Mařenku 2, Star Trek 3, Policajta z Beverly Hills 4, Paranormal Activity 5, Transformers 5 a… (více)

Reklama

Reklama