Reklama

Reklama

Kdysi dávno se bílý páv lord Šen rozhodl, že za pomoci nové strašlivé zbraně a armády vlků zničí Čínu a s ní i nenáviděné kung-fu. Stará vědma ho však varuje. Nemá šanci vyhrát, protože se objeví černobílý bojovník, který Šena porazí. Šen takové věštby nechce poslouchat, je si svým vítězstvím jistý, vždyť má zbraň, které se lekli i ti nejodvážnější bojovníci. Kdo však je ten černobílý nepřítel? To není jisté, a tak pro jistotu Šen zlikvidoval všechny pandy. Po žije se svým otcem a užívá si postavení dračího bojovníka. Jeho učitel Shifu  mu klade na srdce, že jeho úkolem je nyní najít vnitřní klid, a předvádí mu, jak na to. Pro Poa je to zatím něco nepochopitelného. Zvlášť když se mu začaly vracet divné vzpomínky a když zjistí, že jeho otec ho adoptoval poté, co ho jako malé mládě nalezl v košíku. Po by rád přišel na to, co se stalo předtím, než ho otec našel a ujal se ho. Shifu se dozvěděl, že lord Šen zabil mistra Krokodýla a mistra Nosorožce a nyní vlastně není nikdo, kdo by uchránil Gongmen City. Po a jeho kamarádi Tygřice, Opičák, Kudlanka, Zmije a Jeřáb se rozhodli mocnému nepříteli postavit. Zjistili, že Krokodýl a Nosorožec nejsou mrtví, jsou uvězněni v Šenově vězení. Když je ale naše šestice odvážných bojovníků chce osvobodit, oba odmítají. Jsou si jisti, že proti Šenově kanónu neexistuje obrana. Poa a Pětku objeví Šenovi vlci a přivedou je k Šenovi. Po spatří na jeho peří symbol, který se mu stále vrací ve snu. Je mu jasné, že Šen musí něco vědět o jeho minulosti a jeho rodičích. Vzpomíná si, že Šena už kdysi viděl. Šen tvrdí, že Poa rodiče neměli rádi a vyměnili ho za ředkev... (TV Prima)

(více)

Videa (42)

Trailer 3

Recenze (577)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Kdo by tušil, že páv může být taková svině. Ale upřímně, mě to teda něják extrémně nenadchlo, čekala jsem víc, jednička byla lehce nadprůměrná, tohle teda byl spíš průměrný, až podprůměrný kousek. Byli tam snad jen jediné dvě plus, které se mi líbili. První teda byl způsob jakým ten páv dokázal bojovat a druhý byla ta scéna s čínským drakem, kdy vždycky "sežral" vlka pusou a "vypustil ho" zadkem, nejspíš jediná vtipná scéna v celym filmu. Nakonec dávám 3* ()

packa 

všechny recenze uživatele

Další pokračování, které předchozímu filmu nesahá ani po kotníky. Jednička měla stejně prostinký děj, který byl ovšem nejen třeskutě vtipný, ale fungoval i jako láskyplná pocta "pokleslým" Kung-fu filmům. Tvůrci dvojky hodili přes palubu jakoukoli snahu o rozumné navázání na předchozí díl, zápletku postavili na osvědčených schématech - přidáme akci, přidáme zvířátka a hlavní zápletka se bude točit kolem hrdinova traumatu z dětství. Fuj. Humoru rapidně ubylo, nelogičností naopak přibylo. Nebo jsem opravdu jediný, komu vadí, že Po dostává na frak od kdejakého protivníka, přestože umí Bushiho kleště? Akčních sekvencí sice opticky přibylo, ale nečekejte, že se u některé budete bavit stejně, jako při souboji o knedlíček, invenci tvůrci vyčerpali v jedničce. Když k tomu přidáme totálně nevyužitý potenciál krokodýla (JCVD si určitě zasloužil více prostoru), vychází mi, že chladnější divácké přijetí je naprosto zasloužené. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Světe div se, mně se to líbilo! Bez jakýchkoliv očekávání mě tahle kung fu obézní panda dostala. Já viděl zrod týhle pandy aaa jooo jako prolog? Fajn. Dračí bojovník má další práci a to záchranu Číny v čele se svým dream týmem. Jako celek v relativním klidu aaa ten výchovný podtón mi přišel divný, no dejme tomu. Angelina, takže se moc nedivím... Angie adopt me 6-7/10 ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Další z dvojek, které nedosáhly na jedničku, protože známé postavičky zkrátka nemohly nic nového nabídnout. Nechyběl jemný inteligentní humor, ani lehce negramotná ztumpachovělá panda. Její hledání odpovědí na duchovní otázku "Who Am I?" s náznakem freudovské psychoanalýzy, bylo podle mého gusta. Odkazy na scény ze slavných filmů se už začínají opakovat, ale nevadí mi. Rodinná zábava funguje a to je hlavní. I to, že panda nakonec přišla na to, jak se mohla vlézt do tak malé bedny a proč nechtěla nosit kalhoty! :-) A já začnu konečně, opravdu důsledně, hledat svůj VNITŘNÍ KLID. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Jednotka sa mi pacila trosku viac, za to som dvojku videl v kine v 3D rozliseni, takze bol zazitok takmer vyrovnany. Myslim si, ze to bolo velmi podobne, ale ako casto su dvojky lepsie alebo rovnako dobre, ako jednotky? Takmer nikdy, (cest vynimkam) takze som ani velke ocakavania nemal a preto som sa opät prijemne pobavil. _______ Jack Black - (Po) +++ Angelina Jolie - (Tygřice) +++ Gary Oldman - (Lord Šen) +++ Jean-Claude Van Damme - (Mistr krokodýl) +++ Jackie Chan - (Opice) +++ Seth Rogen - (Kudlanka nábožná) +++ James Woods - (Kapitán Skunkman) +++ Dustin Hoffman - (Mistr Š'-fu) +++ Lucy Liu - (Zmije) +++ David Cross - (Vodní jeřáb) +++ Michelle Yeoh - (Věštkyně) +++ (Videl v 3D kine 12.07.2011) ()

Galerie (100)

Zajímavosti (16)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 150 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Mistr Krokodýl vyskočí na člun a přistane v rozštěpu. Toto je charakteristický cvik Jeana-Clauda Van Damma, který ho namluvil. (KGBelik)
  • Pri páde delovej gule do vody počas hlavnej scény v bitke, diváci uvidia veľké šplechnutie spôsobené silným nárazom. Pre jeho záber zblízka bolo potrebné špecializovaným softvérom vytvoriť celkom 10 miliónov častíc predstavujúcich vodnú triešť. (Duston_Movie)

Související novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Seth Rogen svolává B-Team

Seth Rogen svolává B-Team

28.12.2011

Má za sebou rušný a opravdu pestrý rok. Byl komiksový v Green Hornetovi, digitálně animovaný v Paulovi a Kung Fu Pandě 2 a nakonec dojemný v 50/50. A jede dál. U studia Walt Disney Pictures zahájil… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Reklama

Reklama