Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina přátel na cestě do Jakarty pomůže osamělé dívce, která je poprosí, aby ji svezli domů. V odlehlém sídle dívčina rodina v čele s přízračnou matkou pro hrdiny připraví lahodné občerstvení, po kterém ale upadnou do bezvědomí. Když se proberou, čeká je osud polotovaru v obchodu s lidským masem. (JFL)

Recenze (146)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Výživná řezničina s kapkou mysteriózna. Sice mi chvilku trvalo, než jsem se naladil na tu správnou indonéskou notu a také mě dost otravoval řev mužské části ansáblu, ale jakmile začaly lítat hlavy, ruce a stříkat krev, potěšeně jsem mlaskal, což mi vydrželo až do konce. Solidní bylo i obsazení, přičemž z matky Dary šel fakt strach a Julie Estelle je kočka, na kterou mě bavilo se dívat. Veliká spokojenost. 80% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Asiati jsou prostě blázni a pro oko evropskýho diváka ještě o to víc, takže buď jejich hororovou tvorbu zblajznete i s navijákem anebo odmávnete. Když pomineme Japonce (jejichž horory už jsou přeci jen víc mainstream, ne nepodobný tomu americkýmu), tak asijské fláky... to je prostě peklo :-)) (vzpomínám si třeba na výborný Kuntinalak). No a tady Macabre... co dodat, pokud vám nevadí červeně vymalovaný interiér, směle do něj, po zhruba úvodních (a ukecaných) dvaceti minutách se rozjedou nefalšovaný jatka, ve kterých nezahálí ani stará dobrá motorovka. U mě spokojenost převeliká, takhle má vypadat současnej exploitation. ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Juhoázijská odpoveď na nedávnu vlnu drsných eurohorrorov. Režisérsko-scenáristická dvojica Stamboel & Tjahjanto síce v podobe Darahu hororovej obci nepriniesla nič nového či nevidaného, podarilo sa im však natočiť pekne krvavý exploitation, ktorý s prehľadom schová do vrecka 90% tohtoročnej žánrovej produkcie. Chlapci s Ázie sa s tým moc nepárajú a po počiatočnej oboznamovačke a predstavovačke postupne začnú čoraz viac tlačiť na pílu... Vyvrcholením je vyše 20 minútový masakroidný záver, po ktorom to v inak štýlovom dome pani Dary vyzerá ako po "večierku" v baráku Cosgroveových z Jacksonovho Braindead. Apropo pani Dara - to je slizko-odporný face, aký sa len tak nevidí. Trochu ma prekvapilo, keď som zistil, že jej predstaviteľka Shareefa Daanish, ktorú tu stvárňuje matku dvoch dospelých detí, je narodená v roku 1982... ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Singapurský cateringový speciál mastného průmyslu, zabývající se logistikou, pěstováním, bouráním, skladováním a přípravou druhu Homo Sapiens. Ukazuje zejména, jak lze v amatérských podmínkách maloměstského obýváku a s použitím běžného dílenského vybavení úspěšně připravit například Chilli con hombre, Indonézanku na pomerančích či šťavnatý McHuman. Dospělých a dobře živených jedinců je dostatek, tudíž odpadají u stolu hádky, kdo dostane stehno. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Celkem drsný >ujetá rodinka< exploiťák z Indonésie. Přirovnat lze např. k MUM & DAD či FRONTIER(s), i když je v něm i troška nadpřirozena (ale vyložený drobek). Parta přátel je na cestě do Jakarty, venku hřmí a deští. Narazí na zmoklou stopařku, rozhodnou se, že ji svezou domů. A bohužel se nechají zlákat k návštěvě, to bude fatální chyba. Není to zlý, nakonec si to příliš nezadá ani s francouzskými krváky typu INSIDE nebo MARTYRS. Efekty jsou nadprůměrné a docela se tu dostane ke slovu motorovka, takže pokud jste fanouškem... Ale - ohranost mi nevadí, pokud ji má ten který film čím přebít. Což se tady bohužel nepovedlo. Nenapadá mě, co konkrétního vytknout, každopádně něco mi tam chybělo. Něco víc. Zřejmě lepší atmosféra, větší drama, zajímavější dění. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • Po tom, čo The Mo Brothers obdržali hŕbu pozitívnych recenzii na svoj krátky film Dara (2007), rozhodli sa ho natočiť ešte raz v dlhometrážnej podobe. (beso74)
  • Natáčení probíhalo ve Fort Thomas, Kentucky. (Polgedney)
  • Shareefa Daanish, ktorá stvárnila pani Daru, je narodená 21.6.1982, kým Imelda Therinne, ktorá hrá jej dcéru Mayu, sa narodila 19.5.1982. Maya je teda od svojej filmovej matky v skutočnosti staršia o jeden mesiac. (Karamanlis)

Reklama

Reklama