Případ paní Luneauové (TV film)

Krátkometrážní / Komedie

Československo, 1967, 10 min

Jiří Šust

Lakomá vdova přesvědčila kostelníka, aby s ní za úplatu zplodil dítě, které zdědí pozůstalost po neplodném nebožtíkovi. Teď stojí před soudem, protože kostelníkovi za tuto "zakázku" nechce zaplatit... Banální soudnička Guy de Maupassanta, která by byla lepší, kdyby ukázala i část děje, která předcházela soudnímu přelíčení. V této podobě je to jen skeč, ve kterém herci hrají karikatury určitých typů a nemají odkud kam se vyvíjet. Vlasta Chramostová jako titulní jedubaba je tak útočná a protivná, že bych se na ni déle než těch deset minut nevydržel dívat. Mnohem lépe si se zadáním poradili kostelník František Filipovský a soudce Martin Růžek. 50%(19.12.2010)

Maupassantova spíše anekdota než povídka skvěle zprostředkovaná zejména panem Filipovským.(31.7.2011)

Filipovský v Tv neměl moc možností prokázat co umí-řek bych-tady ukázal že sakra umí...stejně tak zdatně sekundují ostatní.(21.12.2010)

Krása!(26.6.2010)

Rozkošný vtípek. Jednoduchý, ale gradovaný a plný hereckých fórků (pekařovo takřka hrdinské vítězství!).(1.2.2011)

nepřipadá mi, že to bylo nějak vyjímečné. Má to spád, má to vtip, ale něco tomu chybí. Zkrátka paní L. spala s každým a dál? Dál nic.(26.10.2011)

Soudnička se zářící Chramostovou a Filipovským. Nic víc, nic míň.(26.1.2012)