Reklama

Reklama

Carl „Luke“ Lucas pracuje pro mafiána Markuse Kanea více než dvacet let. Nyní dostal za úkol zorganizovat bankovní loupež, při které je v roli řidiče. Loupež má provést Kaneův synovec a další dva gangsteři. Akce dostává trhlinu, když se zde náhodně objeví policie. V nastalé přestřelce je jeden z lupičů zastřelen, ale také Luke tasí zbraň a poprvé v životě zastřelí člověka, ke všemu policistu. Z banky se jim podaří uprchnout. Luke zbylé dva lupiče vysadí a sám je pak policií dopaden. V následném procesu nevypovídá proti Kaneovi, a tak je odsouzen na doživotí za vraždu a převezen do Terminal Island, soukromé věznice vlastněné společností Weyland Corporation. K financování systému jsou používána vozidla, která zde vězni rozebírají. Jednotlivé díly jsou pak levně prodávány. Také se konají se „zápasy smrti“, v nichž odsouzení bojují na život a na smrt. Tyto zápasy jsou vysílány na Weylandovu soukromém televizním kanále. Jenže sledovanost klesá. Organizátorka těchto zápasů, September Jonesová, musí přijít s něčím novým. Vymyslí tedy „Rallye smrti“. Majitel Weyland je nadšen. Odměna pro vítěze pěti závodů je svoboda… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (310)

gogos 

všechny recenze uživatele

Absence Stathama je hodně znát. Luke Goss jeho charizmatu nesahá ani po kotníky. Celkově je herecké obsazení a výkony horší. Vyjímku snad tvoří pouze tradiční Robin Shou a válec Danny Trejo. Efektně i hudebně slabší nežli jednička, po stránce scénáře to však takový průser není. Kvalitní zápletka, místy dobré nápady, občas vyvedené akční scény. Videofilm Rallye smrti 2 kvalit jedničky ani zdaleka nedosahuje, avšak ostudu svému předchůdci rozhodně neudělá! ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní prequel k Death Race aneb Počátky brutální a necenzurované reality show z vězeňského prostředí. Je pravda, že mnozí fanoušci nebudou dvojce věřit už jen proto, že je určena direct-to-dvd. Ale není důvod k větším obavám. Death Race už od začátku drtí filmová políčka našláplou akcí a zpomalovačkami, dozvíme se, jak vznikl nápad "death race" a budeme i u zrodu legendy, která byla v prvním díle zahalena tajemstvím. Chcete nenáročnou, akční a zábavnou oddychovku? Prosím, tady je. 70% ()

Reklama

movieband 

všechny recenze uživatele

No tak co nám přichystala dvojka ? Vcelku slušnou nálož akčních scén jako bojových tak závodních. Potom vcelku slušné herecké obsazení v čele s duem Trejo - Goss. No a v poslední řadě tu máme pro mě teda lepší soundtrack. Pak už je to hrůza, děs. Konec je zmršený a nedává moc smysl s prvním dílem a nejen ten konec je nesmyslný. Ve filmu je vícero blbostí (spálený ksicht - v dalším záběru vousy). Film je až na pár vcelku solidních akčních scén neslaný, nemastný. Víceméně ztrátou času. Těží jen z úspěchů jedničky, která byla kvalitním akčákem. 34% ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Na stejné úrovni jako jednička. Režisér kopíruje neschopnost Andersona téměř neustále, i jeho oblíbené featurky jako debilita a ty další věci co tak dobře umí. Jako třeba zpomalovačky! Při každé ráně, nárazu, kdyby hlavní hrdina snad sral, tak i to by bylo zpomaleně, ať si to můžu pořádně užít. Příjde mi, že Anderson se naučil zpomalovačky, řekl si že to vypadá děsně cool, tak je prostě používá do zblbnutí. Připomíná mi to situaci před čtyřiceti lety, kdy se Hong Kongští filmaři naučili používat zoom. Z herců se mi nelíbil nikdo. Aut jsem si moc neužil. Za něco stojí začátek a konec, scéna s granátama je pěkná (a hlavně pomalu zpomaleně zpomalená!). Vlastně, jedničku si moc nepamatuju, ale trochu mi přišlo, že příběhově je na tom dvojka dokonce lépe, i když zase postrádá tokový ten dirty look, tady to spíš vypadá trochu jako Flatout říznutý Crashday. Tvůrci se snažili o určitou "špinavost", ale vyznívá to hrozně čistě, asi jako když v práci děláte hovno, ale aby to tak nevypadalo, tak si uděláte šmouhu na tváři, aby to vypadalo že jste makali. Hm, když to vezmu kolem a kolem, tak jsem od tohohle filmu vlastně dostal to co jsem čekal. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o nevydarený film, v ktorom je zlé skoro všetko. Réžia, scenár, dementné dialógy, v ktorých nepočujete súvetia, ale len kliatby a vulgarizmy. Keď som videl obsadenie v tomto filme, neveril som svojim očiam. Ale ani hviezdy čo tu hrajú, tento film nemali šancu zachrániť. Strih je tak šialene rýchly, že nemáte šancu sa v ňom zorientovať, ani keď sa tam nič nedeje. Hercom nejde veriť a proste všetko to dohromady pôsobí ako niekoľko filmov v jednom. Nápad a príbeh sa mi celkom páčili, len keby to nebolo natočené tak príšerne. Hudba hrala na plné pecky, ale len prvá a posledná pieseň. Škoda, taký potenciál to malo. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • 14K je pri súboji s Xanderom zasiahnutý sekerou do chrbta. V ďalšom zábere, keď lezie na vrak autobusu, je však jeho tielko celé a bez krvi. Až ďalší strih ukáže zranenie v celej kráse. (BlackTom)
  • Než Sean Bean v úvodu filmu přepne televizi na zprávy o dopadení Luka, sleduje film se závodícími vozidly. Jedná se o snímek Death Race 2000 z roku 1975, tedy předlohu pro Death Race Paula W. S. Andersona. (oLí)
  • Keď hlavná postava uteká z banky a cúva s autom, je vidieť, ako stočí volant prudko doprava. V nasledujúcom zábere však auto zadriftuje doľava. (Johnny.ARN)

Související novinky

Marveláčtí Inhumans mají režiséra

Marveláčtí Inhumans mají režiséra

23.01.2017

Studio 20th Century Fox se práv na X-Meny jen tak nevzdá, takže je Marvel pomalu začal nahrazovat Inhumans. Rasa superlidí, kteří vznikli při experimentech mimozemské rasy Kree, se objevila už v… (více)

Reklama

Reklama