Reklama

Reklama

VOD (1)

Ačkoli má tovární dělník jménem Quaid (Colin Farrell) krásnou manželku (Kate Beckinsale), kterou miluje, výlet do mysli mu připadá jako perfektní dovolená od frustrujícího života – skutečné vzpomínky na život super špióna mohou být přesně to, co potřebuje. Ale když se proces zvrtne, Quaid se stane hledaným mužem. Quaid, který je na útěku před policií – kterou řídí kancléř Cohaagen (Bryan Cranston), vůdce svobodného světa – se spojí s povstaleckou bojovnicí (Jessica Biel), aby našel hlavu ilegálního odboje (Bill Nighy) a zastavil Cohaagena. Linie mezi fantazií a realitou se začne smazávat a osud jeho světa visí na vlásku, když Quaid objeví svou skutečnou identitu, svoji pravou lásku a svůj skutečný osud. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (33)

Trailer 3

Recenze (1 382)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $125miliónovTržby USA $58,877,969Tržby Celosvetovo $198,615,996Tržby za predaj Blu-ray v USA $15,159,443 //počet predaných kusov 640,741Tržby za predaj DVD v USA $12,678,587 //počet predaných kusov 673,574║ Triková a vizuálna stránka prepracovaná, akcia tam dobre sedí, občas tam škrípu prechody medzi scénkami ale to sa ešte dá prepáčiť, nuž ale o deji a postavách sa to už moc chváli povedať nedá, aspoň ako taká malá výhoda je že to nekopíruje úplne príbeh pôvodného filmu Total Recall z 1990, a berie si to len nejaké tie zlomky a prevažne sa to uberá svojou aj keď nie príliš dokonalou cestou, Kate Beckinsale pôsobí ako nezlomný terminátor, Colin Farrell a Jessica Biel pre chabú výstavbu postáv takmer stratený do prázdna, žiadna postava nedokáže najak zvlásť strhnúť a na tom film trpí na viac, čo na tom že všetko ostatné je tu vyleštené k dokonalosti, škoda tešil som sa ale dostal som len ničím prekvapivý priemer, kde potešia aspoň akčné sekvencie. /videl v kine: 60%/ ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pro me jednoznacne mile prekvapeni! Na puvodni "Arnoldovskou" verzi to samozrejme nema,ale vizual je uzasne "retro-future" vymazlenej, na nic se zde neceka a od "nedopatreni" v Rekallu jede film fakt hustym tempem temer nonstop... Prehlidka bojovych stylu je pestra a jednoznacne tvorena profiky,kamera necuka,strihac nestriha, kamera proste sleduje v delsich zaberech fighty tak skvele, ze jsem z toho byl slusne vyadrenalinovanej ... Hodne dobry!!! ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Wiseman nabízí parádní řemeslo (takže už se nemůžu dočkat až mu přiklepnou něco opravdu zajímavého), ze svojí ženy na plátně vyrábí terminátorku, která v podstatě zastíní jak Farrella, tak nevýraznou Jessicu Biel, ale absolutní prim naštěstí hraje výprava... ten rozpočet se bude jen těžko vybírat zpátky, ale máme díky němu dost vizuálních nápadů a hračiček, aby to udrželo naši pozornost od veleprůměrného scénáře. Kurt Wimmer naštěstí víc opisoval z originálu, takže jeho prokletá fantazie překáží jen občas. Total Recall je typickým hloupým blockbusterem, oproti Verhoevenově verzi mu chybí nadsázka, ironie a čvachtavé organické efekty. Na druhou stranu se jen těžko můžete trefovat do jeho akčních scén, technického zpracování a hereckých výkonů. Nic z toho neurazí a Wiseman hrne svojí káru napříč dvouhodinovou stopáží tak urputně, že mu stejně podlehnete. Zbytečných, ale přesto příjemných a opakovatelných sedm z deseti. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Proč? Vysvětlete mi, proč má někdo tohle za potřebí? Proč se musí herci v takovém filmu angažovat, proč se do něj musí vůbec investovat peníze a proč na něj lidé musí chodit do kina? Proč tenhle film tady má tolik hodnotících? Mnoho otázek na jeden film, který jsem vidět v žádném případě nechtěl. Pak se ale naskytla příležitost a mně to stejně nedalo. Musím říct, že na dnešní poměry je to slušně odvedená práce. Absolutně pohřbívá původní film, ale na dnešní poměry a dnešní digitálno je to vlastně standard. Celé je to trošku jednoduší než původní film s Arnoldem, ale to asi proto, aby dnešní nenáročný divák vše pochopil. Jak ale říkám. Tímhle filmem je absolutně pohřbená myšlenka původního filmu, která jako poslední velký film nenabídla digitální, ale ručně připravené triky, a která v sobě měla nejenom myšlenku, ale hlavně koule natočit něco nového a jedinečného. Tady si akorát autoři nahonili trika, vše udělali naprosto standardním způsobem. Možná něco zkasírovali, ale u mě bude na tenhle film navždy zapomenuto. Na co ale zapomenuto nebude, tak především na fakt, že Hollywood se v 21. století bojí točit originální filmy a radši investuje zbytečně velké množství peněz do značky, která se jim teoreticky vrátí, protože mladého příznivce, který dvacet let starý originál nezná, vždycky někde najdou. Humus velebnosti. Tři hvězdy z objektivního náhledu na věc, že tenhle film je slušně odvedená práce. Ale jinak... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Původně jsem na TR vůbec nechtěl jít. Nelíbí se mně, že producentská hrabivost už zcela rezignovala na hledání nových neotřelých scénařů a neustále zvyšuje čísla za úspěšným filmem a nebo šahá po starších kultech, ovoní je a pošle je na plátna znova rejžovat. Kdyby měli producenti a spol takovej přístup i v minulosti, tak by žádnej Total Recall neexistoval a dneska by možná už nebylo ani co remakovat, fakt zoufalost, Hollywoode prober se !!!!!! Jenže kina se nám začínaj proměnovat v jakási centra animované zábavy, kdy minimálně v půlce multikin blbnou kreslené žirafy, veverky, a já nevím co všechno, takže když člověk chce jít na "dospělý" film, prakticky nemá přilíš velký výběr. Abych si ovoněnej Total Recall užil, zcela jsem vypustil arnieho origošku a bral to jako z fleku novej film. Musím říct, že to na mně nepůsobilo úplně nejhůř, dynamiku a akci ten film prostě v sobě má. Atmosféru už bohužel míň, protože přece jen takovou budoucnost už jsme nejednou viděli a přitom by stačilo třeba jen stokrát omletej déšť vyměnit za sních. Trošku nechápu jak někdo může snít o tom, že chce bejt tajnej agent, proč tajnej jak mám zbalit holky na to, že jsem agent, když jim to nemůžu říct? Pokud jde o mně ja bych chtěl bejt veřejnej agent. Šel bych hezky po ulici a super kočeny by na mně toužebně ukazovaly "hele tamhle jde ten veřejnej agent", hmm to má něco do sebe, ale tajnej ? No Colinova věc. Co už není Colinova věc, je fakt že mně tady herecky moc nepřesvědčil. Co se Kate týče, tak ta je tady tak sexy, že jsem si hned ve své fantazii vysnil jak spolu někde na třebonsku sedíme na rybařské židli a chytáme kapry a cejny. Jediný co jsem nepochopil, byly její občasné pohledy, třeba tu Stars Wars armády. Z těch pohledů jsem měl pocit, jako kdyby její postava měla projít ještě nějakým vývojem, no asi jsem chtěl moc, měl jsem se spokojit pohledem na její pětihvězdičkovej zadeček a ne vymejšlet. Jako útěrka za dalším pracovním dnem Total Recall docela obstojí a to je hlavní. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (36)

  • Colin Farrell (Douglas Quaid) strávil jednu noc medzi kulisami, pretože podľa jeho vlastných slov chcel vedieť, "aké by to bolo prebudiť sa v budúcnosti." (m.a.t.o.)
  • Přestože je Kate Beckinsale (Lori Quaid) akční profesionálka, toto natáčení mělo pro ni jeden háček. Situaci okomentovala slovy: „Když nadešla hodina pravdy, říkala jsem si: Panebože, já mám zlomit nos Jessice Biel (Melina)? Doposud jsem zápasila jen s kaskadéry a vlkodlaky." (Sufferer)

Související novinky

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

26.09.2012

Už od začátku to neznělo jako dobrý nápad, přestože za ním stála úspěšná scenáristicko-producentská dvojice Alex Kurtzman a Roberto Orci (M.I:III, Star Trek). Studio Universal se rozhodlo… (více)

The Wolverine – prokletý projekt?

The Wolverine – prokletý projekt?

05.09.2011

Už ten příběh znáte. Katastrofa v Japonsku, odstoupení Darrena Aronofského, přesun natáčení na podzim. Teď se situace opakuje. Když už se myslelo, že pokračování X-Men Origins: Wolverine, inspirované… (více)

Reklama

Reklama