Reklama

Reklama

Umbrella Academy

(seriál)
  • USA The Umbrella Academy
Trailer 1
USA, (2019–2024), 30 h 11 min (Minutáž: 40–60 min)

Předloha:

Gerard Way (komiks), Gabriel Bá (komiks)

Hrají:

Elliot Page, Tom Hopper, David Castañeda Jr., Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, Aidan Gallagher, Mary J. Blige, Cameron Britton, Adam Godley, Colm Feore (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Odcizení sourozenci s výjimečnými schopnostmi se znova setkají po smrti svého otce a odhalí šokující rodinná tajemství a nebezpečí pro celé lidstvo. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (170)

skretik 

všechny recenze uživatele

mimo mna... zacoatpl fajn... ale teda neushlasim, ze super ozvucene... ked rozpravali, tak som pridavala zvuk a ked isli akcne sceny a hudba, tak som mala zrazu rev na cely byt a stisovala som zvuk na minimum... A stale nerozumiem, preco davaju do kazdeho novodobeho serialu gayov a lesby... akoze nic proti tymto ludom, ale lebo je to trendy? to aby sme uspokojili kazdu skupinu ludi, tak tam rovno dajme aj islamistov, nejakeho toho krestana, zida, hinduistu a pod... Druha seria mi nepriniesla nic noveho, je to akoby remake tej prvej, len posunuty v case do minulosti... Celkovo sklamanie... Zo slabsich 3* som sa preniesla az na 1*... ()

sugythesugar 

všechny recenze uživatele

Na to ako ma prvé 3 diely štvaly svojou predvídatelnosťou a nulovou psychologizáciou postáv, tak akoby to od 4. dielu prevzal niekto iný a prepísal scenár. Prišlo na skvelé momenty, z comic relief postavy (Klaus) urobili jeden z najsilnejších charakterov seriálu. Ak porovnám comics so seriálom tak je tam zmenené takmer všetko. Postavy cca zostali, ale sú prekopané od základov, je to pomalejšie a tým pádom viac času na rozvinutie príbehu ako tákého tak aj budovanie vzťahov medzi postavami. Seriál je ovela civilnejší, menej nadmerne akčný a humorný comics a mne to tak vyhovuje. To ako sa tento seriál po pár dieloch zmenil sa často nevidí. Stále to síce pre mňa nie je topka, ale neviem sa dočkať ako tvorcovia vyriešia cliffhanger. Samozrejme nemôžem opomenúť herecké obsadenie ktoré sa veľmi podarilo. Palec hore. Edit: Zabudol som podotknúť, že pesničkový soundtrack často vôbec nesedí do daných scén. Tie scény majú absolutne odlišný strih než by mali mať keby sa s tými pesničkami počítalo od začiatku (teda až na tú prvú pretože tam je jednoznačne vidieť že to bolo robené pre túto pesničku)... 7/10 ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Vysoko štylizovaný seriál, ktorý sa snaží vytvoriť si svoj vlastný svet so svojimi vlastnými pravidlami, ktoré nie sú také, ako ich bežne poznáme. Taký trochu iný ale fakt že iný protipól k The Boys, ktorí sa tiež vymykajú mainstreamu, ale tam je to totálka, tu len veľmi dobrý výkon. Obsadenie fajn, triky slušné, výprava najmä v druhej sérii výborná. Páčilo sa mi to, aj keď to nie je zrovna ten typ seriálu, kde človek čaká na ďalšiu sériu fakt že netrpezlivo. Keby mi boli ukázali na konci prvej série prvých pár minút prvej časti druhej série, tak OK, som z toho mimo. Ale prvých pár minút z druhej série bolo presne to, čo by som si predstavoval, že by ma lákalo, ale ono to bola len taká malá ochutnávka a odbočka od toho, čo nám tvorcovia chcú a aj servírujú ďalej. Škoda, lebo v prvých minútach prvej časti druhej série sa pekne ukázala moc, sila a schopnosti všetkých členov Umbrella Academy. Znovu sme ich schopnosti mohli vidieť už len v poslednej časti, kde prekvapil najmä Diego a jeho Matrix skill, ale inak to fakt mohlo byť lepšie, najmä s prihliadnutím na poodhalenú identitu Sira Reginalda Hargeevesa a na tie už xkrát opakované prvé minúty prvej časti druhej série. Škoda, lebo koniec poslednej časti navnadil na možno pre tvorcov zaujímavý príbeh, ale ja to vidím ako potenciálne bratské doťahovanie sa, kde som síce zvedavý na protagonistov a antagonistov a ich schopnosti a vzájomné strety, ale neviem, či to bude to pravé orechové. UPDATE PO TRETEJ SÉRII: Neviem, kam seriál speje, ale tá jeho už až prílišná originalita a infantilnosť začínajú prevládať na zmysluplným a lákavým dejom. Technicky je to stále na slušnej úrovni, ale nič, z čoho by sa človek poznajúci Stranger Things, The Boys, Star Wars alebo Marvel seriály, posadil na zadok, taký lepší priemer. Nemôžem uprieť originalitu pri výbere schopností hrdinov, nič zažité z DC, Marvelu či iných komixových značiek, ale obávam sa, že už je to príliš. Záver tretej série pritom absolútne ale absolútne neláka na ďalšiu sériu a pritom som si neni vedomý, že by to bol koniec seriálu, pretože zostala kopa otvorených otázok, minimálne o Hargreevesovi vieme jednu vec naviac a to jeho SPOILER čiastočnú identiu SPOILER END, ale toť vsjo. Samozrejme zmena pohlavia u Elliota Pagea bola tiež na hlavu, ale s tým nemohli tvorcovia nič urobiť, keďže to šlo mimo nich, maximálne sa pokúsiť to nejako zakomponovať do deja a keďže dej je totálne postavený na hlavu a plný absurdít a úletov bez vysvetlenia, tak toto tam relatívne normálne zapadlo. Ale či si pozriem ďalšiu sériu, pokiaľ vyjde, neviem povedať. Druhá bola zatiaľ najlepšia, minimálne úvod a záver určite. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. SÉRIE – Hodnotím převážně kladně v podobě 8 delikventů z 10 za šarmantního prcáka Robíka Sheehana (kdo miloval Misfits ten se tu najde), výbordelný soundtrack, feel-good stylizaci, hravou machinaci s časohrátkami a lahodnou komiksovou čalamádu okolo. __________ 2. SÉRIE – Hodně libozvučný muziky prakticky za lajvont, výborný soundtrack plný peckovních old-school šlágrů, pestrobarevná feel-good retro stylizace (60. léta jsou neskutečně sexy), oproti předešlý sérii kompaktnější a hravější premisa, a v neposlední řadě zábavný komiksový spektákl se vším všudy – to vše mi bohatě stačí k tomu, abych se euforicky vznášel ve čtyřkvaltovým nebi. A vůbec ani nevadí že finále je (nečekaně) překombinovaný a kadence žánrových klišé, patetickýho kýče a deus ex machiny je větší jak objem tricepsu vopičáka Luthera. No a irský sympaťák Robert Sheehan, který do svého charakteru esoterického hippie mesiáše Klause částečně reflektuje atributy své ikonické role z Misfits, si celou show krade pro sebe. Plus ty excentrický videoklipový rošády jsou prostě k nezaplacení! Fekální humor, cynický hlášky z filozofie mámvpičismu a opulentní megalomanství nikdy nebylo v supráckém seroši tak atraktivní........ [VERDIKT: 8,2 retro šmakulád z 10] __________ 3. SÉRIE – Kecy kecy, bizon v kleci – ale skutek utek. Z hlediska character developmentu je Deštníková akademie sice opět skvělá, ale příběhově prakticky prázdná a konceptuálně monotónní. Ta neustále se opakující apokalyptická premisa o konci světa, mezitímco naše banda pošuků po celou dobu dřepí v hotelu, je až žalostně nezajímavá. Třetí sérii výrazně chybí grády, rytmus nebo nějaký přirozený flow. Úvodní Footloose dance battle je za mě absolutní top strop celý série, a to je asi tak vše – nic víc či míň, co by se dalo považovat za zapamatovatelný highlight. Zkrátka, jakoby se ta komiksová hravost – jež byla pro první a druhou sérii prostě typickým a neodmyslitelným DNA – záhadně vytratila do ztracena. Každopádně Elliot Page v roli transgender postavy Viktora i Javon Walton překvapili. Nesmrtelný Robert Sheehan a opičák Luther to opět táhnou.... po fantastický druhý sérii celkem slabej žánrovej odvar. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

S01+S02 - Sedlo mi to. Je to zábavné, má to hodně cool scény, parádně to pracuje s písničkovým soundtrackem, dobré tempo a zajímavé a ne vždy sympatické postavy (Pětka a Klaus jsou toho výborným příkladem). Jediné, co mě trochu sralo je to, že se 90% zápletek dalo vyřešit, kdyby si postavy normálně popovídali a nechovali se jako egomaniaci (ale je to podle komiksu a tam je tohle chování naprosto běžné). Akce je povedená a místy dost krvavá. Postavy jsou parádně napsané a mají dost vrstev a herci je zahráli velmi dobře. Líbilo se mi jak to mění styly a hraje si to vyprávěním a diváckým očekáváním. Z mé strany spokojenost a těším se na další řadu. S03 - Já jsem spokojený. Druhá řada skončila velkým zvratem a já jsem se nemohl dočkat dalších dílů. Teď, když mám seriál za sebou mohu říci, že se čekání vyplatilo. Seriál se vrací ve výborné formě a znovu mě hodně dobře bavil. Hned na začátku přiznám, že skvělá druhá řada zůstala sice nepřekonaná, ale to nic nemění na tom, že mi nejnovější řada sedla. Opět jsem dostal to, co mám na tomto seriálu nejradši. Zajímavé postavy, skvělý soundtrack, výborné herecké výkony, přepálenou a netradiční komiksovou jízdu, a místy hodně ujetou a vtipnou podívanou. Z mého pohledu největší problém, který seriál má je to, že hlavní zápletka s apokalypsou je slabší. Už potřetí sledujeme, jak sourozenci Hargreevesovi zachraňuji realitu a čas. Dvakrát to bylo super, po třetí je to už trochu nuda, a přitom tvůrci mohli využít nové postavy, nové hrozby a vydat se jiným směrem, když už změnili kompletně status quo. Díky tomu jsem měl pocit, že se příběh lehce točí v kruhu a negraduje, tak jak by mohl. Tvůrci stále drží všechny důležité karty v ruce a čekají na vhodnou chvíli, aby je mohli vytáhnout. Bohužel to dělají na úkor děje, zvratů a dalších věcích. Ve třetí řadě jsem pocítil, že je děj místy zbytečně natahovaný, a seriál klidně mohl mít o dvě epizody méně. Nicméně, i přes všechny tyhle výhrady okolo děje, stále platí to, co jsem napsal v první větě - jsem spokojený. Třetí řada není bezchybná, některé věci šly udělat lépe, ale pak jsou tu všechny klady, díky kterým vím, že třetí řada The Umbrella Academy nebyla ztrátou času. ()

Galerie (640)

Zajímavosti (21)

  • V 6. minutě filmu, těsně před nukleárním výbuchem, kdy zestárlý Hazel přeruší číslo Pět (Aidan Gallagher) a nabídne mu únik, použije hlášky: „Come with me if you want to live,“ z Terminátora 2 (1991) a „There is no time to explain“ ze stejnojmenné hry. (NiMareQ)
  • Natáčanie prebiehalo v kanadských mestách Toronto a Hamilton. (Astonko)
  • Na začátku vypravěč zmíní, že jediní přeživší apokalypsy je šestice sourozenců. Ovšem na konci epizody Bílé housle (2019) je záběr na Hazela (Cameron Britton) a Agnes (Sheila McCarthy), kteří se zachrání s pomocí kufříku Komise. (VinceCZ)

Související novinky

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

29.08.2022

Po úspěchu s komiksovou Umbrella Academy se showrunner Steve Blackman ujme na Netflixu rovněž adaptace populární hry Horizon Zero Dawn. Nebude na to navíc sám, po ruce bude mít ještě producentku… (více)

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

06.05.2021

Herečka Blake Lively (Mělčiny, Město) bude produkovat a zároveň si zahraje i hlavní roli v nové chystané adaptaci drsného komiksu Lady Killer pro Netflix. Scénář k filmu napíše Diablo Cody (Juno,… (více)

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

02.01.2020

Přestože dostal Netflix v roce 2019 dva silné konkurenty v podobě Apple TV+ a Disney+, stále se jedná o jednoznačně největší a nejúspěšnější streamovací službu na světě. Důvodů je spousta, když se… (více)

Reklama

Reklama