Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 3

(série)
USA, (2012–2013), 11 h 28 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Kamera:

Rohn Schmidt

Hudba:

Bear McCreary
(další profese)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Seriál se svou třetí řadou vrací k Rickově skupině v době, kdy se po prožité zimě přesunuje z místa na místo při hledání životně důležitých zásob a při snaze vyhnout se tlupám nemrtvých. Při jednom z přesunů se skupině podaří objevit relativně bezpečné místo, jež by mohla využít jako stálou základnu, záhy se však ukáže, že nemrtví jsou pouze jedním z mnoha nebezpečí, která na členy skupiny neustále číhají, takže můžeme i nadále očekávat neustávající boj o přežití navzdory všemu, co svět postihlo po apokalyptické pandemii. (Necrotongue)

(více)

Recenze (52)

JamesConnorG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedná ze nejlepší sérii seriálu. Špičkový a napinavý příběh, který vás jen tak nepustí a dokáže vás i šokovat. Postavy si už prošli velkým vývojem a tady jsou úžasní, stejně tak druhá dějová linka s Woodberry byla skvělá, ale v nějakých chvílích i nezajímavá a spíše odtrhnutí od hlavní dějové linky. 3 série se jednoznačně povedla a předvadí všechny aspekty seriálu výtečně! 100% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V 3.sérií citeľne chýba moja najobľúbenejšia postava. Myslím že každý vie kto v tejto sérií chýba. Ďalej príbeh o Woodberry ma dosť nebavil. A predovšetkým!! - začína sa nám tu objavovať istý plevel a to to, že sa nám striedajú epizódy, v ktorých sa niektoré postavy ani neobjavia. Proste raz je tam nudný, 45 minútový príbeh o nesympatických postavách z Woodberry a niekedy je to o našej starej skupine. To je strašná chyba. Akcie je tu však konečne dosť, prídeme o postavy u ktorých by ste to nečakali, ale pribudnú nové a že ich bude dosť. Druhá polovica série je ešte trochu lepšia než tá prvá, čo je dobre, že séria graduje. Pochválim postavu Governora, ktorého úžasne zahral David Morrissey. A tiež nám tu začal ešte jeden neduh. A to že naša skupina už vyzerá strhane a chudobne, už to nie sú navoňané a nalíčené postavy a aj to prostredie väznice vyzerá depresívne. Už sa vytratila tá úžasná atmosféra postapokalyptického sveta tesne po vypuknutí nákazy. Čas sa už posunul o nejakých 8 mesiacov. (Hodnotenie: Epizóda 1,2,4,5,6,7,8,9,10,11,13,15,16 ***** / Epizóda 3,12,14 **** ) ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výjimka potvrzující pravidlo, co se vyššího počtu dílů týče. Třetí série totiž žádným natahováním děje netrpí, je tomu tak především díky příběhu a prostředí. Příběh se poprvé neorientuje pouze na boj s chodci, ti jsou tu vlastně jen takový doplněk, ve většině série jde o něco úplně jiného, velmi zajímavého. Prostředí věznice je samo o sobě výborné, skupina ji vlastně několikrát čistí, mohlo by se zdát, že věčné opakování přinese nudu, nikoliv! Dlouhé temné chodby a vlastně hororová atmosféra jsou dokonalé, scény čištění prakticky každá... včetně guvernérova "čištění". Tím se dostávám k postavám... tedy, nebýt guvernéra, Martineze, Merla, či Michonne, je to ve Woodbury vcelku nuda, jenže tvůrci měli u nově příchozích (či opět příchozích) šťastnou ruku, navíc několik nesympatických zase skončilo. Například taková konfrontace s vězni (opět zajímavé postavy) v úvodu série výborná, škoda že někteří nevydrželi déle. Další silné scény následují, například vpád do Woodbury, či hned následující setkání bratrů. Merle je zpět ve skupině a je platným členem, zase výborná scéna, či díl. Závěr je jednoduše fantastický, potěší v něm i setkání s Morganem, či vyjednávání... ten seznamovací rozhovor Daryl/Martinez! Pravděpodobně nejkvalitnější série. 85% ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série nás přesune z farmy do věznice. Serie je plná zvratů, zombíků a především akce. Zatim se jedná o nejakčnější sérii. Je to tím, že se poprvé objevila konkurenční frakce s dementem v čele. Tímto jde zombie apo lehce do pozadí, jelikož je část akce nahrazená právě přestřelkami apod. V tomhle případě mě to nijak nevadilo, protože tvůrci našli balanc někde mezi bojem s mrtvými a živými lidmi. Atmosférou je tato série napěchovaná a servíruje nám taky opravdu drsné emoce. Vychválit musím především začátek, protože rozjezd byl naprosto famózní a ty první epizody třetí série to byla krutá nálož. Závěr v celku taky skvělý. Zkrátka velmi povedená série. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po zhlédnutí 8 dílů 3. série, jsem brutálně natěšen na pokračování. Konečně se opět seriál dostal do kolejí, kde bych ho rád vídal. Nevím, zda mám to co jsem viděl nazývat ,,třetí série", či pouze ,,první polovina 3. série", protože netuším, jak budou pojmenované nové epizody, které začnou přicházet, v případě že se neodehraje konec světa, v únoru roku 2012. Nazývejme je tedy díly 3. série. Takže díly 3. série byly vskutku úžasné. Přinesly nám mnoho nových postav, velmi nečekaná úmrtí starých postav a především mnoho akčního děje. Už se nejednalo o takové to pohodové soužití a sousmilnění na farmě uprostřed ničeho. Tak razantní zvýšení indexu koukatelnosti jsem opravdu nečekal. Většina seriálů má graf koukatelnosti velmi jednoduchý. První série nastaví laťku a více či méně strmě se poté klesá. U Walking Dead se však pohybujeme po klasické sinusovce. Podle definice funkce sinus, by tedy v dalších dílech měl přijít opět propastný pokles kvality. Doufejme, že tomu tak nebude. V této chvíli by bylo ideální, kdyby se naše milá sinusovka přetransformovala na funkci lineární a dlouho jí zůstala. Hodnocení stanovuji na 4*. Po zhlédnutí druhé poloviny třetí série zde 4* ponechám. Jistý pokles kvality jsem zaznamenal, ale nejednalo se o nic dramatického a těšíval jsem se na každý další díl. Po další sérii zatím neprahnu, ale s nejvyšší pravděpodobností ji rozhodně nevynechám. ()

Galerie (586)

Zajímavosti (86)

  • Tetovania na Darylovom (Norman Reedus) chrbte sú naozaj skutočné. Sú to dvaja démoni Normana Reedusa a tretie má pod pazuchou. Takto má svojich démonov stále pri sebe. (molcan2)
  • Merlova (Rooker) protetická ruka je vyrobená zo sklených vlákien, ktoré vyzerajú ako starnúci kov. (molcan2)

Reklama

Reklama