Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Objevte nekonečnou pestrost života na Zemi a ty nejvýstřednější taktiky přežití, které se u zvířat a rostlin vyvinuly. Tak vypadá evoluce v akci – jedinci pod extrémním tlakem musejí překonat nástrahy protivníků a prostředí a posunují tak hranice svého chování. Jedinečná technika zachycuje ty nejúžasnější momenty, které jsou v přírodě k vidění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

SaraMylene 

všechny recenze uživatele

Naprosto fantasticky natočený seriál!!! Mohla bych se na něj dívat pořád dokola. Unikátní záběry z říše zvířat mě naprosto odzbrojily. Vynalézavost všech těch zvířat je neuvěřitelná, jejich přizpůsobivost a učení se novým věcem, jak utéct před predátorem, nebo naopak je dechberoucí. Doufám, že vzniknou další dokumenty. Všem co milují zvířata, vřele doporučuji!! ()

Barixton 

všechny recenze uživatele

Tie najkrajšie a najúžasnejšie zábery prírody aké som kedy v živote videl. Zatajený dych a oči prilepené na obrazovke pri všetkých desiatich častiach zaručujú doživotné miesto tohto dokumentárneho seriálu v mojej úplnej topke čo sa dokumentov týka. Bambus ktorý vyrastie deväťdesiat metrov za 3 mesiace? Borovica ktorá ma 5000 rokov? Motýľ ktorý zimu prečká zmrznutý na strome? Opička ktorá si donesie oriešok na kamenný stôl a lúska jeden po druhom? Varan ktorý ma 60 zubov a jediný pred kým ma rešpekt je väčší varan? Áno !!! Všetko to je pravda a to bol len malý zlomok z fascinujúcich informácií ktoré sa divák dozvie. Originálne balenie tohto dokumentárneho cyklu som dostal ako darček a v ten moment už ma iné darčeky absolútne nezaujímali. Je to pre mňa niečo ako modla v ktorej sa nachádzajú tie najkrajšie zábery aké som doposiaľ o rastlinách a živočíchoch videl. ()

Reklama

Queendom 

všechny recenze uživatele

Další nekonečně dechberoucí záběry s laskavým komentářem. Jako vždy úžasná série BBC ve spolupráci s milovníkem přírody D. Attenboroughem včetně nečekanýho bonusu v podobě "On location". Jestli jste při sledování špičkovejch dokumentů o životě na naší planetě udiveně kroutili hlavou a pokládali si donekonečna otázky typu "jak tohle, proboha, dokázali natočit", tak tady se to dozvíte. Pecka. ()

Starlionx 

všechny recenze uživatele

Dokumentární "blockbuster" roku 2009 z produkce BBC představující nekonečnou rozmanitost přírody natočenou ve stylu Planet Earth. Deset dílů plných fascinujících záběrů (obzvlášť ultra slow motion záběry vyvolávají nepopsatelné pocity úžasu) s výborným soundtrackem (George Fenton) a jako vždy jedinečným komentářem Sira Davida Attenborougha. Milovník dokumentů o přírodě si nemůže přát víc. BBC v nejlepší formě! ()

darth_swan 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem - úžasné. Prostřednictvím záběrů, které skutečně berou dech a které jsem v mnoha případech hltal s otevřenou pusou a němým úžasem, seriál přibližuje až neuvěřitelně detailně ty nejzajímavější živočichy a jejich příběhy. Neskutečné. // Co mě zaujalo: Nedá se vybrat, maximálně zajímavé totiž byly téměř všechny příběhy. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení hmyzu v dutinách stromů či v podzemí umožnila miniaturní HD kamera. Některé netradiční události byly filmově zaznamenány vůbec poprvé. (gogos)
  • Jedná se o do té doby historicky nejdražší dokument z dílny BBC. Celá série spolykala v přepočtu kolem 400 milionů korun. (gogos)
  • Natáčení trvalo čtyři roky, během nichž obkroužili filmaři celý svět. Navštívili všechny kontinenty a na nich desítky zemí. V součtu strávili autoři natáčením tři tisíce dnů. (gogos)

Reklama

Reklama