Reklama

Reklama

Miláček

  • Velká Británie Bel Ami (více)
Trailer 2

Paříž druhé poloviny 19. století, Francií zmítají politické i hospodářské machinace. Spekulující bankéři a makléři mohou lehce nabýt velkého jmění. Do tohoto prostředí se z vojenské služby v severní Africe vrací pohledný mladík Georges Duroy (Robert Pattinson). Na něj zde ale čeká jen chudá existence na pařížském předměstí. Tento osud jej nikterak neuspokojuje, proto s pomocí přátel a známých a s využitím vlastní obratnosti i bezohlednosti hledá cestu vzhůru po společenském žebříčku. Kariéru zahajuje jako pomocník v Pařížských novinách. Brzy se mu však naskytne obrovská příležitost, kdy mu jeho starý známý nabídne práci politického redaktora pro významný pařížský politický plátek. Díky tomu se Duroy, kterému později žádná z pařížských dam neřekne jinak než Miláček, dostává na výsluní pařížské smetánky. Brzy se kolem něj začnou točit tři vlivné ženy. Clotilde de Marelle (Christina Ricci), která se stane jeho oddanou milenkou, ho uvede do vyšší společnosti. To ovšem Miláčkovi nestačí a naváže milenecký vztah s Madeleine Forestier (Uma Thurman), která z počátku nepříliš talentovanému Duroyovi pomáhá i s psaním prvních článků do novin. Do spleti jeho intrik se postupem času zamotá i postarší manželka jeho ředitele (Kristin Scott Thomas). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (264)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Opravdu nevím, jak se k tomu celému mám vyjádřit. Podle mě se Robert Pattinson nehodí jinam než do romanťáků a už mě ani moc nebaví. Pořád se tváří stejně. Myslím si, že to není dobrý herec. A nechápu co na něm každá ženská vidí - jak je zřejmé i z toho snímku - "miláček" žen, abych to uvedla na pravou míru, spíše milenec nevěrných, hloupých žen. Ani Uma Thurman mě příliš neuchvátila, moc jí nesedí toto dobové zařazení, je spíše na futuristickou dobu. Ovšem Christina Ricci ta bylo jako třešnička na dortu. Je skvělá a jako jediná mě nenudila. Příběh je sice dobrý, ale je zvláštně podaný a snadno předvídatelný. Takže jediné plusy byli: Christina Ricci, Paříž, novinařina a zvrhlé téma. Jsou to takové horší 3 hvězdy. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSI STEJNÝ JAKO ONI. JEN DALŠÍ SOBEC BEZ SLITOVÁNÍ. JEN DALŠÍ ZLODĚJ. UŽ TI NESTAČÍ BÝT MILOVÁN. TY MUSÍŠ BÝT KRÁL“...... /// Paříž se topí v penězích. Georges, chlapík, kterýho má štěstěna ráda, přijal nabídnutou pomoc a staví se na vlastní nohy. Rychle pochopil, že tímhle světem hejbou ženy bohatejch mužů a chtíč, kterej dělá z mnohých hlupáky. Krásnej je pohled na Christinu Ricci v bílé a sluncem zalité posteli. Moc dobře se dívá na sebevědomou Umu Thurman. Robert? Nevím. Nelíbí se mi (ani jako - prostě nijak! Představuju si tam J.Deppa...), ale takhle si aspoň obstojně rozšířil sbírku Hollywoodskejch zářezů. Drama plný dialogů, vypočítavosti, sobeckosti a herců, kteří se snaží dát průchod emocím. Tohle žeru. Tohle divadlo mám rád. Ale kde je něco navíc? To nejdůležitější tu prostě nefunguje. Pocity žádný.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou napsal Guy de Maupassant číst nebudu. 2.) Jsem Glum a neustále hledám svýho ,,Miláška“. 3.) Thx za titule ,, iq.tiqe“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem četl a tak mě filmové zpracování opravdu zajímalo, ale rozhodně nemohu říci, že bych byl spokojen. Kostra knihy je zde vykreslena v pořádku, ale chyběli mi zde ty maličkosti co byli v knize, které by mi dokreslovali dané osobnosti a situace. Hereceký cast mi nebyl absolutně nijak sympatický. Především psycho Ricci, které se opravdu začínám bát a věčný upír Pattinson (Harry se vymanil ze své škatule, Bella také) jen u Pattinsona stále čekám až začne světélkovat. Na televizní zpracování by to bylo v pohodě, jenže s tím to obsazením to mohlo dopadnout daleko lépe. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Stručne: vypoklonkovaná rutina. Dodatky: 1. Pattinson mi všeobecne narozdiel od väčšiny nijak výrazne nevadí (Voda pre slony je síce film mnou trochu nadhodnotený, ale jeho herecký prejav tam bol niečo viac než len neurážajúci), avšak tu bol strašný - vlastne jediný, kto sa v prvej polovici filmu pokúša o aký - taký výkon je Uma Thurman, zvyšok sú len pekné tváričky a lacní intrigáni. 2. Kostýmy, do ktorých Umu navliekli sú nehoráznym škandálom. 3. Tak zúfalo nezaujímavé postavy a príbeh som v dobovej snímke (s výnimkou béčkových amerických fantasy a variácií na Harryho Pottera) snáď ešte nevidel. 4. Čo mal znamenať ten koniec? To sa páni režiséri nedokázali ani držať knihy a museli z toho spraviť amorálnu rozprávočku? 35% ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Realistická tvorba, a zvlášť ta francouzská, patří mezi mé oblíbence. A nasadit do hlavní role Pattinsona byla obrovská chyba, obrovská. Ani by nevadilo, že má za sebou role, jaké má, že je racheta apod., ale vadí, že na to prostě nějak nemá obličej. Vlivem špatného zásahu maskérek a scénografek z toho vypadl takový umaštěný a nechutný týpek, o nějž byste si neopřeli kolo. Za to ženským hrdinkám se vcelku nedá nic vyčíst, jen září, vskutku i hrajou a nakonec tomu dávají poměrně slušný lesk. Jenže, knižní předlohu to kopíruje průměrně a myšlenka, s jakou jsou právě realistické romány psány, se poněkud vytratila. A to výrazně ubírá snímku kredit. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Veľká časť záberov sa natáčala aj v Londýne, hoci sa kulisami tvári na Paríž. Obdobie natáčania trvalo od 7. februára do 20. apríla 2010. (Arsenal83)
  • Madeleine Forestier (Uma Thurman) má ve chvíli, kdy prožívá smrt hraběte de Vaudrec, uvolněnou levou náušnici. V předchozí a následující scéně je však náušnice v pořádku. (IQ Tiqe)
  • Hlavní role byla nabídnuta Nicole Kidman. Ta však musela z časových důvodů odmítnout. (Petra46)

Související novinky

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

04.05.2012

Nutno uznat, že Robert Pattinson se docela úspěšně snaží setřást nálepku pobledlého hezouna se slabostí pro podstatně mladší pasivní holky. Nebo má prostě dobrého agenta. Po adaptacích slavných… (více)

Pattinson, Hopkins, literatura, ženy

Pattinson, Hopkins, literatura, ženy

10.11.2009

Minulý týden se shodou okolností vynořily zprávy o dvou projektech, v nichž si veterán Anthony Hopkins a žhavá hvězda současnosti Robert Pattinson zahrají slavné spisovatele. Začněme tím, který naše… (více)

Reklama

Reklama