Reklama

Reklama

Miláček

  • Velká Británie Bel Ami (více)
Trailer 1

Paříž druhé poloviny 19. století, Francií zmítají politické i hospodářské machinace. Spekulující bankéři a makléři mohou lehce nabýt velkého jmění. Do tohoto prostředí se z vojenské služby v severní Africe vrací pohledný mladík Georges Duroy (Robert Pattinson). Na něj zde ale čeká jen chudá existence na pařížském předměstí. Tento osud jej nikterak neuspokojuje, proto s pomocí přátel a známých a s využitím vlastní obratnosti i bezohlednosti hledá cestu vzhůru po společenském žebříčku. Kariéru zahajuje jako pomocník v Pařížských novinách. Brzy se mu však naskytne obrovská příležitost, kdy mu jeho starý známý nabídne práci politického redaktora pro významný pařížský politický plátek. Díky tomu se Duroy, kterému později žádná z pařížských dam neřekne jinak než Miláček, dostává na výsluní pařížské smetánky. Brzy se kolem něj začnou točit tři vlivné ženy. Clotilde de Marelle (Christina Ricci), která se stane jeho oddanou milenkou, ho uvede do vyšší společnosti. To ovšem Miláčkovi nestačí a naváže milenecký vztah s Madeleine Forestier (Uma Thurman), která z počátku nepříliš talentovanému Duroyovi pomáhá i s psaním prvních článků do novin. Do spleti jeho intrik se postupem času zamotá i postarší manželka jeho ředitele (Kristin Scott Thomas). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (264)

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení co se týká hereckých výkonů, průměr co se týká zápletky a trošku ošoupaný závěr. Váhal jsem mezi 3 a 4, nakonec jsem dal tři hvězdy za místy nevyužitý potenciál. Rozhodně mě překvapil Robert Pattinson, který se doslova proměnil a ukázal, že umí opravdu zahrát. Až na některé pasáže, kde vypadal jako mrtvola a jeho výraz postrádal mimiku bylo vše o.k. Uma Thurman byla mírně nevýrazná, ale to byl věřím i záměr její zapšklé a podivné role. Od ní jsem ale nic extra stejně nečekal. Kdo opět předvedl, že je star, byla Christina Ricci, ta nezklame snad nikdy. Miláček tak stojí na rozhodně propracovaném a zajímavém základu, na dobrých hercích, ale chybí mu šťáva a snaha ukázat maximum. Určitě doporučuji zájemcům o filmy s komplikovanými mileneckými vztahy. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Opravdu nevím, jak se k tomu celému mám vyjádřit. Podle mě se Robert Pattinson nehodí jinam než do romanťáků a už mě ani moc nebaví. Pořád se tváří stejně. Myslím si, že to není dobrý herec. A nechápu co na něm každá ženská vidí - jak je zřejmé i z toho snímku - "miláček" žen, abych to uvedla na pravou míru, spíše milenec nevěrných, hloupých žen. Ani Uma Thurman mě příliš neuchvátila, moc jí nesedí toto dobové zařazení, je spíše na futuristickou dobu. Ovšem Christina Ricci ta bylo jako třešnička na dortu. Je skvělá a jako jediná mě nenudila. Příběh je sice dobrý, ale je zvláštně podaný a snadno předvídatelný. Takže jediné plusy byli: Christina Ricci, Paříž, novinařina a zvrhlé téma. Jsou to takové horší 3 hvězdy. ()

Reklama

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Řemeslně dobře odvedená práce, bohužel pro mě s hodně špatným obsazením. Pattinson se tváří celou dobu odhodlaně nasraně, ale jednoznačně nepřesvědčil. Uma Thurman potvrdila že prostě není herečka která zvládne jakoukoli roli a Kristin Thomas mě obrovsky zklamala. Naopak velmi milým a krásným překvapením je Christina Ricci. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Názor ľudí, ktorí čítajú knihy a tie následne dostanú filmovú podobu, znie vždy v prospech kníh. Ja medzi vášnivých čitateľov nepatrím, ale táto knižná predloha spracovaná Declanom Donnellom a Nickom Ormerodom na mňa pôsobila trocha neprehliadne ako keď na hokejovom zápase hrajú mužstva v takmer rovnakých dresoch a z diaľky nevidno presne, ktorý hráč má puk a trocha nudne ako keď treba dlho čakať na strelenie gólu. Nakoniec však "pár gólov padlo", keď príbeh dostal lepší spád udalostí s menším zauzlením. Robert Pattinson zvládol bez väčších nedostatkov rolu namysleného Georga, ktorý mál niečo do seba a navyše táto "šablóna" sadne do každého storočia, pretože stále sa nájdu muži, čo dajú prednosť peniazom a kariére, pred chudobou a skutočnou láskou. Viac som bol zvedavý na Umu Thurman, ktorej výkon sa mi zdal o niečo lepší aj keď bola len vo vedľajšej úlohe. Bohužiaľ, týmto filmom tvorcovia pre mňa nič nového nepriniesli a ani s dosť otvoreným sexuálnym prejavom, ma nepresvedčili 40%. ()

khedy 

všechny recenze uživatele

Pattinson mě snímek od snímku přesvědčuje o tom, že není jen vyžehledný pseudo upír pro pubertální holčičky. Role svůdníka a sexuálního dravce mu sedla naprosto skvěle a do paříšských kulis 2.pol 19. století padl jako ulitý. K tomu všemu moje oblíbená Uma Thurman a jedno z těch lepších dramat letošního roku je na světě. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Ačkoliv ve filmu sledujeme "Paříž 1890", exteriéry byly natáčeny v Maďarsku, konkrétně v Budapešti. Během filmování bylo rovněž hojně využíváno twickenhamské studio. (Robbi)
  • Film je inspirovaný stejnomenou knihou francouzského spisovatele Guye de Maupassanta. (leBIGmac)
  • Veľká časť záberov sa natáčala aj v Londýne, hoci sa kulisami tvári na Paríž. Obdobie natáčania trvalo od 7. februára do 20. apríla 2010. (Arsenal83)

Související novinky

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

04.05.2012

Nutno uznat, že Robert Pattinson se docela úspěšně snaží setřást nálepku pobledlého hezouna se slabostí pro podstatně mladší pasivní holky. Nebo má prostě dobrého agenta. Po adaptacích slavných… (více)

Pattinson, Hopkins, literatura, ženy

Pattinson, Hopkins, literatura, ženy

10.11.2009

Minulý týden se shodou okolností vynořily zprávy o dvou projektech, v nichž si veterán Anthony Hopkins a žhavá hvězda současnosti Robert Pattinson zahrají slavné spisovatele. Začněme tím, který naše… (více)

Reklama

Reklama