Reklama

Reklama

TACHO

  • Slovensko TACHO (více)
Trailer

Obsahy(1)

TACHO je černá komedie Mirjam Landy o úspěšném automobilovém závodníkovi a jeho osudovém životním závodu. Bez rallye si Alex nedovede svůj život představit a podřizuje jí vše. Po havárii, při níž se těžce zraní jeho spolujezdec, shání Alexův manažer zoufale náhradníka, protože termín nejdůležitějšího závodu sezóny se neúprosně blíží. Alex chce jet rallye za každou cenu, i přes výslovný zákaz svého lékaře. Závodí už patnáct let, ale nejvyšší stupínek mu vždycky o vlásek unikl. Po osudovém setkání s dívkou se překvapivě rozhodne, že životní závod s ním pojede jako spolujezdec právě ona, zcela nezkušená, ale k vítězství odhodlaná Lucie. Největší Alexův soupeř, Němec Weber, se už vidí jako vítěz. O vítězství sní i slovenský dobrodruh Jožo se svým novým spolujezdcem Julem, kterého zachránil ze spárů mafie. Angličtí závodníci Charlie a Dave také pilně trénují, ovšem na něco úplně jiného než na rallye... Bude mít dramatický závod vůbec vítěze? Vždyť život je přece o každém okamžiku… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (407)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Manželům Landovým budu fandit vždycky. A to už jen kvůli jejich zapálení a snaze. Scénář byl sice odfláknutý, ale nic jiného jsem taky nečekala. Kouzlo filmů 2LANDA se totiž skrývá jinde. Film by měl jistě o mnoho vyšší hodnocení, kdyby tu lidi neházeli odpady jen kvůli tomu, že Dan má holou hlavu. Pak ale nechápu, že se na tu holou hlavu dívají..Tacho je kvalitou o něco horší než Kvaska. Angličtina mi tu přišla úúúplně zbytečná. A film mohl být o dost "srdcovější", kdyby se šlo více do hloubky vztahu mezi Alexem a Luckou. Maximálně souhlasím s komentářem Enšpígla. Pro mě 3,5* ()

movie odpad!

všechny recenze uživatele

hero: Dávám odpad!. Víš jak, už z principu, starej nácek Landa si ani víc nezaslouží. Jdu si pustit duálně Protektor a Habrmannův mlýn. Peace. Ty se mezi tím zamysli nad svým textem z profilu "(5) Herci nesmí podávat výkony hodné mateřské školky, ale hrát přesvědčivě. Odstrašující příklad: Angelina Jolie ve Výměně)" = Co třeba Daniel Landa všude? ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Tak a jsem překvapen! Landa si plní další sen a to ten, že po Kvasce, která je plná jeho lásky - hudby, přichází filmek Tacho propletený s jeho další velikou láskou - rallye. Příběh je naprosto obyčejný, přesto originální! Slováci opět excelují. Pomajbo i Dangl z pirtičky baví. Ovšem nejlepší je Jožo a jeho dokonalé značení trasy "o farebných zvieratkách". Pecka! A pro mě vlastně to nejúžasnější je, že Landovi Alexe žeru a to až do sytosti! Holt, nejen PAN skladatel a muzikant, i PAN herec! 75% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tacho nabízí plno překvapivých zjištění - třeba, že pan Landa už v ranku drsňáků přerostl veškeré myslitelné kategorie a postavil se po bok samotnému Chucku Norrisovi! Totiž jen on (a pan Dan) porazí i rakovinu! Rakovina je vůbec v očích tvůrců taková lehčí nemoc, člověk s ní může dělat úplně všechno (leda ježdění na rotopedu by mu mohlo činit trochu problémy) a takřka ani nemá žádné obtíže či vedlejší příznaky. Mimochodem, Daniel Landa je také velmi vhodně obsazený herec, neboť se v jeho případě se nemusí řešit problém s padáním vlasů při chemoterapii. Možná ovšem znají scenáristé nějaký jiný nový druh rakoviny, neboť metastázami prolezlá Lucy při chemoterapii má vlasy zcela v pořádku...a nejen vlasy! Rakovina a chemoterapie vůbec dělají sexy těla...alespoň v tomhle originálním snímku... Co se týče jednotlivých složek filmu, leccos funguje, leccos ne, ale proč to řešit, když složka základní, tedy scénář, je k uzoufání vadná. Humor absentuje nebo je velmi podbízivý, ději se nedá věřit, herci (i neherci) pak nemají co hrát. Ve filmu (byť komedii) bych pak čekal alespoň minimální stopu pokusu o psychologickou proměnu postav, nějak se tak závažná nemoc v psychice člověka odrazit přece musí. A taky že ano - pozornému divákovi neunikne zajímavý fakt - komparz tohoto filmu představující diváky kolem tratí rallye je asi ne náhodou složen takřka výhradně ze skutečných pacientů po chemoterapii, neboť (alespoň mužská část) také většinou žádné vlasy nemá...že by tu byli obsazeni za odměnu zpěvákovi nejvěrnější? ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo napsal k tomuto filmu scénář, byl totální trotl. Herci totiž nehrají vyloženě špatně, i když poctivě přiznávám, že z Daniela Landy a Olgy Lounové v hlavních rolích jsem měl víc než obavy. Jenže oni bohužel neměli moc co hrát a smekám před nimi klobouk, že z toho nic, dokázali vyjít s čistým štítem. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (34)

  • Snímek Mirijam Landové při rozpočtu 12 milionů Kč vydělal při prvním týdnu promítání 1,4 milionu. Celkový obrat pak činí 7,8 milionu. (pavlikv)
  • V scéne, keď Charlie a Dave presadajú z Hondy do Felície (cca 1h 21m), majú Hondu krásne čistú. V scéne predtým je však Honda zablatená. (Payne003)
  • Daniel Landa pojmenoval postavu Alexe Bolda (Daniel Landa) podle bývalého spolupracovníka svého otce Standy Petra Bolda. Ne podle pornohvězdy Alexy Bold, jak uváděly některé servery. V angličtině slovo "bold" znamená "statečný" a vyslovuje se podobně jako "bald", což znamená holohlavý. (HArna)

Reklama

Reklama