Reklama

Reklama

TACHO

  • Slovensko TACHO (více)
Trailer

Obsahy(1)

TACHO je černá komedie Mirjam Landy o úspěšném automobilovém závodníkovi a jeho osudovém životním závodu. Bez rallye si Alex nedovede svůj život představit a podřizuje jí vše. Po havárii, při níž se těžce zraní jeho spolujezdec, shání Alexův manažer zoufale náhradníka, protože termín nejdůležitějšího závodu sezóny se neúprosně blíží. Alex chce jet rallye za každou cenu, i přes výslovný zákaz svého lékaře. Závodí už patnáct let, ale nejvyšší stupínek mu vždycky o vlásek unikl. Po osudovém setkání s dívkou se překvapivě rozhodne, že životní závod s ním pojede jako spolujezdec právě ona, zcela nezkušená, ale k vítězství odhodlaná Lucie. Největší Alexův soupeř, Němec Weber, se už vidí jako vítěz. O vítězství sní i slovenský dobrodruh Jožo se svým novým spolujezdcem Julem, kterého zachránil ze spárů mafie. Angličtí závodníci Charlie a Dave také pilně trénují, ovšem na něco úplně jiného než na rallye... Bude mít dramatický závod vůbec vítěze? Vždyť život je přece o každém okamžiku… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (407)

movie odpad!

všechny recenze uživatele

hero: Dávám odpad!. Víš jak, už z principu, starej nácek Landa si ani víc nezaslouží. Jdu si pustit duálně Protektor a Habrmannův mlýn. Peace. Ty se mezi tím zamysli nad svým textem z profilu "(5) Herci nesmí podávat výkony hodné mateřské školky, ale hrát přesvědčivě. Odstrašující příklad: Angelina Jolie ve Výměně)" = Co třeba Daniel Landa všude? ()

Taninaca 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem nic nečekala a nic jsem od něj nedostala. Ale s čistým svědomím můžu říct, že jsem se do koukání pustila absolutně bez předsudků. Nakonec mi ani tolik nevadil Landa jako herec, na kterém alespoň bylo vidět zapálení pro věc, ale vůbec celé pojetí od madam Landové – s manželem slibovali humor černý jako bota, ale já viděla jen ty boty. Nejhorší byla ale Olga Lounová, která se s rakovinou nepotkala ani ve dveřích onkologie. Nedávám odpad, ale je to taková chlupatá – zubatá – černá. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Každý kdo filmu dá jiný hodnocení než odpad, riskuje, že ho zdejší "kinder elite" označí za nácka nebo primitiva, ale ono nemá cenu brát jejich názor příliš vážně. Za chvíli bude mít premiéru nový film od Trošky a zdejší "kinder elite" se přesune tam, aby si postopadesáté sborově zaplivala na Zdeňka Trošku a lidi, kterým se jeho filmy líbí. Pak zase bude novej Míša Bay a tak dále a tak dále, tak to tady jde pořád dokola. Jen nepochopím, když má někdo na Landu alergii, že na se na jeho filmy dívá. Já mám taky alergii na Holubovou, ale řídím se heslem co mě nechutná, nežeru. Na Tacho jsem šel v podstatě jen ze dvou důvodů. Kina jsou tenhle týden za 50Kč a v pořadu Film 2010 jsem viděl s jakým zápalem a nadšením o Tachu mluvila Miriam Landová a tohle nadšení se mě u tvůrců vždycky hrozně líbí. O to víc jsem teď nerad, že budu muset Miriam a Dana trošku zchladit. Největší chybu vidím jednoznačně ve scénáři, přišel mně hrozně odbytý, jakoby psanej z rychlíku. Například dějová linka s těma angličanama byla totálně zbytečná. Daleko víc bych se soustředil na vývoj vztahu mezi Alexem a Luckou a pakliže to mělo být i o rallye, tak bych ocenil dát do filmu mnohem víc adrenalinu a atmosféry, vždyt téma si o divákův tlukot srdce doslava řvalo ! Tohle mě mrzí opravdu nejvíc. Ono to asi není tak lehký tohle režisérsky zvládnout a přihlížím k tomu, že Miriam je teprve na začátku své režisérské kariéry, ale tohle fakt zamrzí. Ještě drobnost, někdy jsem měl pocit, jako kdyby Dan na diváka trošku machroval ohledně těch "rallye" výrazů, my přece víme Dane, že tomu rozumíš :) Ale pozor i přes celkem velké výtky nemůžu říct, že by mně film nějak nebavil nebo nudil ten nadšenecký zápal z toho šel a když sem se dověděl že Dan dal do filmu svoje prachy, tak mám o poctivým přístupu a dobrým úmyslu jasno. Co se herců týče, mám pocit, že Danda by mohl být náš první skutečný akční herec, bojový sporty umí, drsnost mu uvěří snad každej a hláškování mu jde o 106. Teď se jenom domluvit s Péťou Jaklem, sehnat prachy a...........nedodělci budou mít zase o terč víc pro svoje elitářský kecy :) ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Tacho je velice hloupý film, o tom se nikdo přít nebude. Může za to očividně více než hloupý scénář... například jsem nepochopil linku dvou anglánů, kteří chtějí šlouhnout drobné z pokeru.... blbost. Ale jinak jsem se u toho celkem bavil... nejvíc si mě získal mafoš Jožo, který je skvěle infantilní a blbá postava, která (díky "pravidlům" daných scénářem) do tohoto filmu zapadá snad nejlépe ze všech. Takže na závěr jen "rúžový dinosaurus a modrá zebrička" ! ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Landa a Landová moc chtějí, ale ono to prostě nejde. Žánrová šablona, žánrová sračka. Neherečka Lounová se jistě za jí scénářem předepsané repliky musela stydět. Slabě se zasmějete jen přehrávajícímu mafiánovi alias panu Koni z Blbce k večeři v MDB Martina Havelky. Kromě malé lekce parádní britské angličtiny nemá film absolutně žádný přínos, a stupidní závěr a la Bonnie & Clyde zcela po landovsku tomu nasazuje korunu. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (34)

  • Daniel Landa se ve filmu proháněl za účelem testování vozem Mitsubishi Lancer EVO X. (DruidKarel)
  • 2. 9. 2010 oznámil Dan Landa na svých oficiálních stránkách pro fanoušky, že po dohodě s distibutorem, tedy SPI, pozmění název černé rallykomedie z Dotkni se duhy na TACHO. Distributor filmu tvrdil, že duha může v lidech, kteří to jen tak zběžně uvidí, evokovat drama o homosexuálech. A TACHO je podle Daniela prý mnohem výstižnější. (.Sonny.)
  • Casting většiny anglických herců probíhal na konci ledna 2010 v Londýně. Na výzvu o castingu reagovalo přes 1 500 anglických herců, do Londýna jich bylo pozváno asi osmdesát. (HArna)

Reklama

Reklama