Reklama

Reklama

Blue Valentine: Milostný příběh

  • Česko Blue Valentine (více)
Trailer 1

Příběh nalezené a ztracené lásky, jež se odehrála v minulosti a přetrvala do přítomnosti. Tento upřímný a dojemný portrét sleduje manžele Deana (Ryan Gosling) a Cindy (Michelle Williams), kteří tráví noc v odloučení od své dcery, aby se pokusili zachránit svůj upadající vztah. Srovnání hravých scén jejich romantických začátků před šesti lety a lámání srdcí, jenž přichází s doznívající láskou a planými přísliby vás jistě nenechá chladnými. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (400)

teutates 

všechny recenze uživatele

Bee nice... pri sledovaní tohto modrého úplňku som bol v tzv. stave beztiaže... neviem či som spal, no s určitosťou viem, že mysľou som bol s ňou... Sdieľam názor, že aj dobrý herec ako Gosling si musí zahrať v "romantickej" sračke Dereka. Michelle si nomináciu nezaslúži ani keby za nič proste. Citové vydieranie v priamom prenose... nie pre slečny, ktoré podobnými snímkami žijú je to doslova sebevražda, to na nich nik nemysliií?! Po tom čo som zavrel oči a následne precitol 4/10. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Nuda. Chápu, že se najdou tací, kterým tento inovativní, indie styl aneb bez varování skáču z přítomnosti do minulosti a všechny scény působí, jako by dokumentarista zapnul kameru, natočil běžný den průměrného páru z ulice a výsledek následně nijak nesestříhal, bude sedět. Chápu, že takoví lidé žijí, ale já mezi ně nepatřím a nebudu na ČSFD předstírat, jak jsem z Blue Valentine přišla domů okouzlená, když jsem ve skutečnosti první půl hodinu přemýšlela, proč děj nedává smysl (obsah jsem nečetla, tak jsem o více časových rovinách neměla ani ponětí), následně jsem počítala dlaždičky a světýlka na stropě kina a v závěru jsem se dokonce vykašlala na další film, na který už jsem měla lístek, protože mi došlo, že další filmové zklamání už bych za jeden den neunesla. To, že ten film má asi dvě zajímavé scény a že je hezké, když se člověk v druhé polovině filmu dozví, co ovlivňuje hrdinovo chování v úvodu, prostě nijak nevyváží to, že to je nuda. Možná je to umění, možná to hlavní herecká dvojice zahrála výborně, možná to posbírá všechny ceny kritiků... Možná jsem Blue Valentine prostě nepochopila. ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Tenhle film to má těžké. Musí se totiž spolehnout prakticky jen na hlavní herecké duo, ti by ve spravedlivém světě za svůj výkon dostali Oscara, protože sám příběh divákovi nabídne citlivě vystavěné drama, ale žádné velké dějové zvraty. Pocity odcizení a deziluze z vyčpělého vztahu jsou znázorněny maximálně přesvědčivě díky kontrastu mezi počátečním zamilováním a konečnou ztrátou iluzí. Už dlouho tu nebylo tak syrové vztahové drama, po kterém by vám zůstala na jazyku taková pachuť. Nic, co bych doporučila budoucím novomanželům. Po 2. zhlédnutí zvyšuju na 5*, ta realističnost mi nahání husí kůži. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jako by vás někdo postavil před dva hádající se lidi a vy jste nemohli odejít... Film o obyčejném životě dvou obyčejných lidí, kteří se bláznivě milovali, ale čím šílenější jejich zamilovanost byla, tím rychleji vyprchala. Scénáristé chtěli ozvláštnit děj prolínáním minulosti a současnosti, ale způsob, kterým to dělají, učinil film leda tak nepřehledným a troufám si říct, že i předvidatelným. Jediné, proč tenhle film stojí za pozornost, jsou herecké výkony Michelle Williams i Ryana Goslinga, který se krásně změnil ze sympatického mladíka v slizkou odpudivou gaučovou bramboru. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ordinary people, ordinary life, boring film. Jeden nezajímavý a nesympatický pár řeší dvě hodiny své nanicovaté, vlastními blbými vlastnostmi způsobené problémy. Asi po dvaceti minutách mě naprosto přešla chuť film dál sledovat, neboť (a) mi postavy byly strašně protivné a (b) hned na začátku jsem vycítil (díky "chytrému" přeskakování v časových liniích), k čemu Blue Valentine směřuje. Takové filmy tu už byly, a to v mnohem zajímavější formě. Přesto jsem dokoukal až do konce a ve svém názoru se utvrdil. Rádoby uvědomělá indie nuda. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (33)

  • Michelle Williams i Ryan Gosling dostávali bez vědomí od režiséra různé instrukce, jak se chovat při hádce. Michelle Williams měla za úkol opustit místnost a jakýmkoliv způsobem se snažit z hádky uniknout. Ryan Gosling měl naproti tomu všemi prostředky přesvědčit svou filmovou ženu a získat její pozornost. (HellFire)
  • Počas scény v ordinácii má asistentka na oboch rukách modré rukavice. V ďalšom zábere z iného uhla kamery asistentka zrazu už nemá rukavice. (Pat.Ko)
  • Kniha, ktorú Cindy (Michelle Williams) číta svojej babičke, je „Restless Hearts“ od autorky Marty Perry. (Pat.Ko)

Související novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (více)

Reklama

Reklama