Reklama

Reklama

Blue Valentine: Milostný příběh

  • Česko Blue Valentine (více)
Trailer 1

Příběh nalezené a ztracené lásky, jež se odehrála v minulosti a přetrvala do přítomnosti. Tento upřímný a dojemný portrét sleduje manžele Deana (Ryan Gosling) a Cindy (Michelle Williams), kteří tráví noc v odloučení od své dcery, aby se pokusili zachránit svůj upadající vztah. Srovnání hravých scén jejich romantických začátků před šesti lety a lámání srdcí, jenž přichází s doznívající láskou a planými přísliby vás jistě nenechá chladnými. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (400)

ajuska 

všechny recenze uživatele

Takový obyčejný příběh jednoho vztahu. Už se k němu asi víckrát nevrátím, ale na jedno podívání mě bavil a zajímal. Střídání dvou časových linií není nic inovátorského, ale tady funguje dobře, postupně dokresluje celou mozaiku manželství Deana a Cindy, což je mnohem sympatičtější než kdyby bylo divákovi všechno hned předloženo na stříbrném podnose. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

True romance... Vztahy jsou bohužel víc tohle, než na co běžně díváme a co zkresluje náš pohled o realitě. Víte jak to začíná a oba jste tak zblble nejzamilovanější? Tak tady to je nejen o tom začátku. Zajímavostí je, že z "hezounký" Michelle Williams by se mi nikdy nepostavil, a že Ryan Gosling tu hraje úplný opak své role idola v reálu. Pravda, samotný film až na pár okamžiků nudný je, ale přišel mi dost podnětný. ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Film, kterému můžete dát jak maximální, tak minimální hodnocení a svými argumenty budete mít pořád pravdu. K záměrně nudnému, realistickému a nezajímavému snímku ze života dvou obyčejných lidí si najdete sympatie jen při maximální empatii k hlavním hrdinům nebo přijmutí jeho zvolené formy. Z filmařského hlediska nelze nic obdivovat, jelikož neobsahuje žádnou audiovizuální stránku, žádnou scénu, kvůli které by se vám (nedejbože) mohl Blue Valentine líbit nebo byste ho (nedejbože) mohli někomu doporučit. Je jen záměrně odpudivý a divácky nevděčný a vůbec, nemůžu si vzpomenout na film, který bych i přes jeho nesporné kvality (myšlenka, herecké výkony) nemohl dokoukat do konce. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

(500) days of Summer v manželské podobě. A neskutečně pravdivé a depresivní. Plus Grizzly Bear. Top Film. Update po 8 letech: shit, fakt netuším, jak jsem v 18 dokázala tenhle film takhle ocenit, když jsem ještě nic nezažila a věděla jsem velký nic, ale u názoru, že to je top film, pořád zůstávám. Jen je to čím dál tím těžší, se na takovej film koukat, protože je to pravidivý a pravda bolí:( ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Občas trefné, až bych z toho uronil slzu, jindy až překvapivě nevyzrálé. Hlavně postava Michele Williams je chvílemi typická (mnou nenáviděná) dívka bez odpovědí, za to bych ji zatleskal, ale domů bych ji nechtěl. Co víc? Nádherné závěrečné titulky, občasný pocit, že takhle může dopadnout každý a snad poučení pro mnohé, kam až můžou malá "rozhodnutí" dojít? Snad jen kolik chlapů má odvahu na život, který zde prožije Ryan Gosling? Hrubost psychologie postav a občasné pochyby nad tím, zda se rozhodují z lásky či pouhé naivity/nemyšlení, mě výsledek sráží asi nejvíce. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (33)

  • Tetování na Deanově rameně je z knihy The Giving Tree spisovatele Shela Silversteina, která pojednává o odevzdání a oběti všeho ve prospěch druhého. (HellFire)
  • Kniha, ktorú Cindy (Michelle Williams) číta svojej babičke, je „Restless Hearts“ od autorky Marty Perry. (Pat.Ko)

Související novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (více)

Reklama

Reklama