Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele anyonecek k tomuto seriálu (53)

Pat a Mat (1979) 

Co tihlecti dva vymyslí to je divu. Parádní Český seriál se svou pointou. Vždy jsem se hodně nasmál, snad u všech dílů. ()

Tapety (1979) (S01E01) 

Konzervu s názvem guláš bych asi radši nejedl :D. Originální otevírání konzervy pomocí dláta a kladiva a jako lepidlo na tapety použity vajička i se skořápkou, to je vono! Navíc po prvním originálním díle, zde už mají kutilové svoje originální čepičky. ()

Dílna (1979) (S01E02) 

Pěkně vyrobená knihovnička. Udělat mašličku na drátu, to jen tak někdo asi neumí, ale Pat a Mat ti umí vše. Pila se zubamama jak z hororu a špatně zatlučené hřebíky, no prostě naši kutilové. ()

Koberec (1979) (S01E03) 

Z komára udělají velblouda. Když už něco nejde nijak vyřešit, tak se berou nůžky a nebo nůž a pomocí jednoho přesného řezu se to pořeší. Další z parádních dílů. ()

Houpací křeslo (1979) (S01E04) 

Další vydařený díl, tentokrát jak si vyrobit houpací televizor z původního houpacího křesla. V tomto seriálu se fantazii meze nekladou ;). ()

Obraz (1979) (S01E05) 

Asi takhle si nějak připadám při práci s tátou. Jeden z dalších perfektních dílů Mata a Pata, jen tak dál. ()

Garáž (1979) (S01E06) 

Proč parkovat auto do garáže, když můžete garáž zaparkovat nad auto. ()

Světlo (1979) (S01E07) 

Tak todle jim chlapcům moc nevyšlo. Každopádně si to nazávěr vyřešili bez problémů po svém. Kam na ty nápady režisér chodí ;). ()

Gramofón (1981) (S01E08) 

Tak když už je deska do gramofonu moc velká, tak proč měnit gramofon, když se může deska ostříhat nůžkama a nebo oštípat štípačkama. Pohon gramofonu na kliku? To není nic pro Mata a Pata a proto raději udělají pohon z vrtačky a nebo z kola. ()

Grill (1981) (S01E09) 

Opejkat kuře na soustruhu, to je opravdu originální nápad. Jak rozmáčkl to kuře v tom svěráku, no prostě tento díl je zatím nejvydařilejší. ()

Stěhování (1982) (S01E10) 

Ti by se mohli živit stěhováním, sice by dopravili asi tak půlku toho co by se odvezlo a to co by se přivezlo by bylo zlikvidovaný, ale byl by to nezapomenutelný zážitek, jako tento díl. ()

Voda (1982) (S01E11) 

Opět vtipně vyřešený problém se studnout. Kvůli jedne malé zahrádce zatopili celou chatku. Kam na ty nápady chodí?! ()

Zahrádka (1982) (S01E12) 

Jeden z mála dílů, který si jako malý ještě pamatuji. Kvůli bráně, která se dá objet oni udělají nemožné. A nakonec si vyrobí vlastního a originálního trpaslíka. ()

Malování (1982) (S01E13) 

Každý svou speciální čepici z papíru na míru. Malování za pomocí automatické natlakované láhve to je novinka. A jak jinak to mohlo dopadnou než že všechna práce příjde vniveč, ale svým způsobem opět vyhráli. ()

Skokani (1982) (S01E14) 

V každém díle je vždy něco vtipného a upřímného. Takové ty nevšední situace, které by nikoho nenapadly, tak ty jsou v tomto seriálu na denním pořádku. V tomto díle například: lyže udělané z parket v chatě, nasazení navýjecího zařízení místo kola na auto a v neposlední řadě srolování skokana kolem kola. ()

Křížovka (1982) (S01E15) 

Tihle dva by si mohli na ty stroje dělat patent. Opět vyluštili křížovku i za cenu destrukce všeho kolem. ()

Budka (1983) (S01E16) 

Snad jediný díl, kde se jeden naštval na druhého, ale samozřejmě, že ne na dlouho. Btw vrtat díru pro ptáky mixérem to je už trochu vyšší level. ()

Velké prádlo (1983) (S01E17) 

Podobné světlo měl děda v garáži, opravdu jsem se na ně křivě díval a říkal si jestli dřív padne ten kdo ho bude zapojovat a nebo ta žárovka. No problém s prádlem je zase vyřešen a to bravůrním způsobem. ()

Tělocvična (1983) (S01E18) 

Takové nápady by jim jistě lecjaký kulturista a sportovec záviděl. ()

Snídaně v trávě (1983) (S01E19) 

Jeden z mých oblíbených dílů. Jak zarazí ten kohoutek do tý skály a jak na závěr dají tu anténu na skálu a chytí fotbal, no prostě perfektní :D. ()

Reklama

Reklama