Reklama

Reklama

Pat a Mat ve filmu

  • angličtina Pat and Mat in a Movie (festivalový název) (více)
Trailer 1
Animovaný / Rodinný
Česko, 2016, 80 min

Režie:

Marek Beneš

Scénář:

Marek Beneš

Kamera:

Jan Chvojka

Hudba:

Petr Skoumal
(další profese)

Známí nešikové v roce 2016 slaví 40 let od svého vzniku, a byť se na stříbrném plátně ještě nepředvedli, pro kutily jejich kalibru to přeci nemůže být problém. Obzvlášť, když mají na půdě krabice plné filmů a pod schody promítačku, na které fanouškům své příhody rádi odpromítají... Nebyli by to ale oni, kdyby se nepotýkali s celou řadou nástrah. A tak se tentokrát utkají se zákeřným kaktusem, suchým stromem nebo se rozhodnou „zvelebit" svůj příbytek originálními úpravami. A jelikož jsme ve 21. století a všude se propaguje zdravý styl života, i „ajeťáci" se pokusí dostat do kondice protáhnutím svých těl na rotopedu. Jak se jim to povede? (Bohemia MP)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (111)

Flego 

všechny recenze uživatele

Ja si vždy užívam kutilské eskapády týchto dvoch diletantov a ani som nepredpokladal, žeby ich celovečerný film mal inú dramaturgiu ako zlepenec večerníčkových príbehov. Síce je to umne pozliepané ako sledovanie samých seba, to nie je podstatné. Doležitejšia je pretrvávajúca zábava a dobrá pohoda pri sledovaní. ()

petokucho 

všechny recenze uživatele

Vidiet legendarne "A je to" z cias minulych na velkom platne v kine bolo prijemne, avsak nejde o celovecerny film, ale viacero samostatnych epizod naukladanych za sebou. Bolo to fajn, no je pravda, ze v svojich detskych casoch ma Pat a Mat bavili viac ako teraz - je to urcite vekom a mozno aj preto, ze vecernickovsky koncept jeden diel za den bol vhodnejsi :) ()

Reklama

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Proč to dělat jednoduše, když si mohu zbořit půlku domu. Zpracování zůstalo při starém, systém řešení problému taky, je to klasický Pat a Mat. Když už slaví 40 let a je z toho film, tak nemuselo jít pouze o slepenec 10ti dílů za sebou, které na sebe navíc nikterak nenavazují. V jednom díle si zdemolují skříň a v dalším už je zase zpět. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pata s Matem mám rád. V mladých letech mi byli inspirací a jen jejich zásluhou se ze mě stal kreativní člověk, který neváhá a vyřeší každý problém jeho znásobením. Co na tom, že to pak spraví odborníci. První pomoc střeše, vodovodu nebo televizi dávám já a to je důležité. Tentokrát jsem byl však zklamán, protože Pat a Mat pouze vkládají do promítačky své starší příběhy a vydávat tohle za film je velmi odvážné. Přesto má kreativita byla obohacena o pár nápadů, takže si jdu vyměnit pneumatiky na autě. Rádiovku, pilu, barvu, cedník i křovinořez mám, takže mě nic nezastaví. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Pat a Mat si doma púšťajú A je to... Ani to sa samozrejme nezaobíde bez problémov a nezdarov. A keď si pustia 10 dielov, je z toho film do kina. Niektorým to vadí, ale mne nie, lebo som to vedel a neočakával som spletitý a poučný príbeh s veľkým presahom pre dospelých. To naozaj nie je, ale sú to staré dobré zlaté české ručičky a geniálne riešenia domácich majstrov. Po prvých dvoch dieloch som zaváhal, či bude plné hodnotenie, ale Ovolis, Vysávač, Stacionárny bicykel a Plávajúca podlaha mi všetko vynahradili. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Film nevznikal v žádném velkém televizním či filmovém studiu, ale ve sklepě činžáku v Hostivicích u Prahy, který si režisér filmu Marek Beneš předělal na malé studio (max21)
  • Film vznikl k výročí 40. let Pata a Mata. (JosefTomas)
  • Příběhy, které jsou ve filmu, byli už vysílány v sérii Pat a Mat: Na venkově.... Scéna s promítačkou se jako jediná liší od té ze seriálu. (JosefTomas)

Reklama

Reklama