Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (260)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednotlivé díly se sice liší svou kvalitou, především podle sérií a době vzniku, ale i tak jde o český fenomén, který milují děti i dospělí. Seznam jednotlivých sérií a dílů: 1. Kuťáci (1976, 1 díl) 2. ...a je to! (1979 - 1985, 28 dílů) - Tapety, Dílna, Koberec, Houpací křeslo, Obraz, Garáž, Světlo, Grill, Stěhování, Voda, Skokani, Zahrádka, Malování, Křížovka, Budka, Velké prádlo, Snídaně v trávě, Pračka, Déšť, Výlet, Vinaři, Gramofon, Tělocvična, Brusle, Jablko, Hrnčíři, Porucha, Klavír 3. Pat a Mat (1988-1989, 5 dílů) - Generální úklid, Klíč, Dveře, Střecha, Nábytek 4. Pat a Mat: ...a je to! (1990 - 1994, 14 dílů) - Sušenky, Vrata, Cyklisti, Dlaždice, Parkety, Okap, Kabriolet, Nehoda, Kulečník, Živý plot, Trezor, Blatník, Modeláři, Windsurfing 5. Pat a Mat se vracejí (2000-2004, 18 dílů) - Opékají špekáčky, Opravují střechu, Černá bedýnka, Natírají podlahu, Psí bouda, Kolečka, Skleník, Houpačka, Nezvaný návštěvník, Bodygárdi, Natírají okna, Puzzle, Velikonoční vajíčko, Automat, Autodráha, Akvárium, Zavařují, Rogalo 6. Pat a Mat na venkově (2009-2016, 13 dílů) - Bazén, Papírový servis, Podlaha, Postele, Vodovod, Vysavač, Promítačka, Suchý strom, Pomerančová šťáva, Rotoped, Kaktus, Obkladačky, Sluneční clona ()

mnaucz 

všechny recenze uživatele

Až jako starší jsem pochopil, že Pat a Mat, ač jsem si to možná dříve myslil, není zábava jen pro děti. Takto vlastně i měl působiti tento seriál když začínal. Ty epizody jsou opravdu dobře vymyšlené a co jako starší musím oceniti je geniální hudební doprovod. Petr Skoumal uměl udělat řadu hudebních doprovodů, ale zde se předvedl s famózním dílem. Některé instrumentály se už ikonické.  Co mě také těší je mezinárodní úspěch. Jestli autoři dostali někoho do světa, byl to právě Pat a Mat. Je známý opravdu skoro všude, v řadě zemích je i dabován a třeba fanouškovská základna v Polsku je až neskutečná. Takový třebaže jednoduchý počin a vlastně geniální. První epizody od roku 1979 jsou excelentní. Stejně tak i epizody z roku 1989/1990. Série z roku 1992 také rozhodně není k zahození a byl to náznak slušného porevolučního pokračování. Epizody vysílané v sérii Pat a Mat a Pat a Mat se vracejí/vrací byli také slušné. Nový hudební doprovod nebyl špatný. Epizody z roku 2009 a novější už mě tolik neoslovují, ale špatné nejsou. Nicméně první čtyři série - tam mám rád vše a vždy jsem schopen si to pustit. 5 hvězd. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pri hodnotení tohto konkrétneho titulu som akosi v rozpakoch. Nie preto, že by som mal problém vyjadriť sa ku kvalite tohto animovaného seriálu alebo ku tomu ako som sa pri ňom bavil. V tom mám celkom jasno. Príbehy dvoch nešikovných majstrov Pata a Mata ma dokázali väčšinou vždy dobre pobaviť. Ako decko som sa na nich vyslovene tešil, keď to bežalo ako večerníček a aj teraz v dospelosti si rád občas pozrem niektorú epizódu, keď na ňu náhodou natrafím. No nejde mi do hlavy prečo sa tu (na csfd) dajú hodnotiť a komentovať niektoré časti tejto serié ako samostatné snímky a popri tom sa tu môžem ešte ku tomu vyjadriť aj ako ku celku. V tom mám trocha chaos. *** ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

"A je to" Šikulové je asi slabé slovo. Tahle dvojka Vám ukáže jak si se vším poradí a žádná věc jim nestojí v cestě. Když nevíte, jak si něco sami postavit nebo vylepšit, tak se podívejte na tento večerníček "Pat & Mat", vám určitě poradí. Zajímavost - Nikdy se na sebe nezlobí. Postavy se při činnosti vždy pozorně sledují a nikdy neprojevují pochybnosti i při zjevně chybných pokusech toho druhého o řešení problému. Když se ukáže, že se situace skutečně místo vyřešení zhoršila, nikdy se nezlobí, jen zavrtí hlavou a i to působí spíše jako konstatování zjevného neúspěchu než negativní hodnocení úsilí toho druhého. / Viděné epizody *78.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 8/10 ) ()

lamps 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle je pro mě naprostá srdcovka. Co ti dva už všechno zbabrali, a stejně mě nikdy nepřestanou překvapovat. Člověk by čekal, že z toho vyrostu a budu se na to dívat trochu víc skepticky, ale když to prostě nejde, já se můžu vždycky smíchy potrhat. A jen tak pro zajímavost... Na dovolené v Chorvatsku jsem brousil na nějakejch arabskejch kanálech a mezi všemi lehce oděnými dívkami vrhajícími vyzývavé pohledy, koho nevidím... Pat a Mat osobně! ()

Galerie (139)

Zajímavosti (84)

  • Série byla původně především plánovaná pro zahraniční produkci. Proto některé epizody v České republice vyšly v roce 1989 a některé zase v roce 1990. Rozdíl je (kromě roku v závěrečných titulcích) patrný i odlišným fontem, které mají písmena v úvodní znělce a titulcích. (mnaucz)
  • Úvodní znělka je hraná na klávesový nástroj Clavinet. (Spirit2008)
  • Na konci epizody, když si Pat a Mat vyrobí improvizovaný gramofon, lze slyšet píseň „Škoda lásky“. (OJan)

Reklama

Reklama